Hae
Hannamaria

80 – the hunger games

Käytiin eilen Misterin kanssa katsomassa uusin Nälkäpeli. Vihan liekit oli kyllä erittäin vaikuttava elokuva ja olen onnellinen etten ollut lukenut yhtäkään arvostelua siitä, en edes katsonut traileria. Yleensä luen kirjan ennen elokuvaa, tällä kertaa jätin senkin tekemättä.

Jätän tällä kertaa menemättä elokuvan tekniseen puolen, joka kyllä kiehtoo itseäni, sillä uskon että kukaan ei jaksa kuunnella pohdintoja siitä miten Katnissin mekko saatiin muuttumaan ja molempien tribuuttien asut liekehtimään. En myöskään pohdi ja avaa koko juonta sillä en halua pilata muiden iloa jos he eivät kyseistä elokuvaa vielä ole nähneet.

Aloitetaan sitä vasten nimestä. Elokuvan oikea nimihän on Catching Fire joka on käännetty Vihan liekit-muotoon. Okei, tällä kertaa käännös oli jokseenkin onnistunut. Molemmat nimet sopivat sekä elokuvan, että aivan varmasti kirjankin, sisältöön. Elokuvan näkeville (tai nähneille) nimi kyllä aukeaa, en halua pilata juonipaljastuksilla muiden iloa.

Roolien asuvalinnoissa oli onnistuttu oikein hyvin, yllätyin jopa! Etenkin jokainen Katnissin asu oli sellainen jonka olisi voinut itse pukea päälle – jos ei oteta lukuun niitä mekkoja, jotka olivat kyllä hienoja, mutta Nälkäpelin tyyliin vedetty aivan överiksi. Myöskin näyttelijöiden ehostus oli tehty todella luonnollisesti, propsit siitäkin. Etenkin Effien asut olivat aivan mahtavia, samoin kuin hänen kampauksensa. Yhtäkään en pistäisi päälleni muuten kuin naamiaisissa, mutta kauniita luomuksia ne silti olivat 🙂

Juonesta en osaa sanoa mitään kun en ole kirjaa lukenut. Yleensä pystyn edes jotenkin arvioimaan miten hyvin on alkuperäistä tekstiä seurattu mutta nyt mulla ei oikeasti ollut minkäänlaista käsitystä siitä, mitä odottaa ja miten kaiken oikeasti olisi pitänyt mennä. Ihan vapauttavaa sinänsä, en leimannut elokuvan jotakin tiettyä kohtaa huonoksi vain kun se ei mennyt kirjan mukaan. Pitää alkaa harrastaa tätä enemmänkin. 

Sitten vielä Jennifer Lawrencesta muuten. Hänestä kyllä huomaa kehityksen ensimmäisestä osasta tähän päivään. Minusta ainakin näyttää, että häneltä on se ”lapsenpyöreys” hävinnyt kasvoista melkein kokonaan tässä uudessa elokuvassa. Jennifer vaikuttaa muutenkin paljon aikuisemmalta ja ”jykevämmältä” kuin ensimmäisessä osassa. Hänessäkin on sama taika kuin monessa muussakin naisessa – kun ikää tulee lisää niin nainen vaan kaunistuu. Olkaa samaa tai erimieltä, tämä on mun mielipide 😉

Mitäs te piditte elokuvasta? Vai oletteko edes nähneet sitä?

Translation: I saw the new Hunger Games movie yesterday with Mister. It was amazing, I really enjoyed the styling of the actors and their outfits were incredible! I didn’t know anything about the plot – usually I’ve read the book before the movie but decided to do it the other way around this time. It was a good plan, now I didn’t think badly about any scene that didn’t follow the book because I had no idea what to expect. I didn’t even watch the trailer! Luckily the movie turned out to be amazing so I can read the book and then judge them together again – maybe over here in the blog, maybe not 😉 What did YOU think about the movie? Or have you even seen it yet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *