Hae
Hannamaria

139 – ikuisuusprojekti: akne part. 2.

Eka osa kyseisestä ’aknekoulusta’ löytyy tästä. Käyn hiukan läpi tämän nassun historiaa ja aikaisempia lääkekuureja ja vaiheita miten tähän tilanteeseen päädyttiin. Tällä kertaa lupasin esitellä ne ennen kuuria otetut lähtökuvat ja kertoa hiukan kuurin ensimmäisistä vaiheista. Tosissaan, nämä kuvat otettiin ennen kuurin aloitusta eli Helmikuun lopussa. Tällä hetkellä kuuria on takana parisen kuukautta, eikä matkasta ole selvitty täysin ongelmitta. Mutta ensin niihin kuviin ja lähtötilanteeseen. Niinjoo, ja nämä kuvat saattaa traumatisoida herkimpiä lukijoita, joten omalla vastuulla eteenpäin 😉

Itse asiassa kuvanottohetkellä naama oli suhteellisen OK-kunnossa, eli kaikki suurimmat paukamat olivat kaikonneet ja ainoastaan pieniä (mutta silti kipeitä) finnejä oli jäljellä. Ja taisi tuohon aikaan olla pari isompaa ihonalaistakin kasvoilla. Tähän voisi hyvin heittää #nomakeup, siinä meitin naama meikittä vielä Helmikuun lopussa, tadaa!

Venytin ja venytin lääkäriin menoa tuohon aikaan vaikka kuinka – olin kuullut ja lukenut paljon tästä ”roacuttan”-kuurista ja olin hiukan skeptinen sen aloituksen suhteen. Päätin kuitenkin, että haluan kokeilla tämäkin vaihtoehdon läpi sillä olin kyllästynyt olemaan koko ajan kettuuntunut ihon kunnosta ja halusin – ja haluan edelleenkin – hyväkuntoisen ihon.

Eli lääkekuuri, jonka aloitin Helmikuun lopussa pitkällisen veivaamisen jälkeen on nimeltään Isotretinoin Actavis (linkki Terveyskirjaston sivuille mikäli jotakuta kiinnostaa). Tätä tulee mun syödä puolisen vuotta, jonka aikana täytyy ainakin kerran käydä lääkärin vastaanotolla ja pari kertaa verikokeissa. Ensimmäiset kaksi viikkoa mulla aloitettiin yhdellä kapselilla päivässä, joka tuli ottaa aamuisin aamupalan yhteydessä. Toki sen sai ottaa mihin aikaan vaan päivästä – kunhan otti ruoan kanssa! – mutta itse mielsin sen helpoimmaksi ottaa aamupalan yhteydessä.

Itse syön 20mg kapselia joka toinen päivä yhden kapselin ja joka toinen päivä kaksi. Kuten sanoin, alkuun aloitin yhdellä kapselilla päivässä, jota mentiin parisen viikkoa jonka jälkeen annostus nostettiin kahteen päivässä. Mun kroppa ei sitä kuitenkaan ainakaan vielä silloin kestänyt tätä määrää (eli 40mg päivittäin), joten laskettiin tuohon joka toinen pv-satsiin. Haittavaikutuksista ja vastaavista tulee ihan oma postauksensa.

Ensimmäinen verikoe tuli käydä ottamassa viikon sisällä kuurin aloituksesta jotta pystyttäisiin tarkistamaan että mm. maksa-arvot ja vastaavat olisivat OK ennen kuuria ja niitä pystyttäisiin sitten kuurin puolivälissä otettaviin arvoihin vertaamaan. Mulla kaikki oli kunnossa, mutta aina sitä on silti pieni pelko persiissä onko kaikki hyvin. Ja voi miten piikkikammonen ihminen olinkaan – mulla tuppas aina verisuonet karkaamaan ja jouduttiin pistämään monta kertaa piikki ennen kuin saatiin verta. Joko rouva oli todella taidokas Vaajakosken tk:ssa tai en jännittäny liikoja – veikkaan kuitenkin ensimmäistä vaihtoehtoa.

Tällä hetkellä olo on ihan OK, haittavaikutuksien ja rajoituksien kanssa on oppinut elämään eikä niitä oikeastaan enää edes tiedosta – muuta kuin tuon saatanallisen ihon kuivumisen niin kasvoissa, käsissä kuin muuallakin kropassa. Kyllä tuli lääkärin määräämä Aqualan Duo hyvään käyttöön! Niin ja jos joku tietää erittäin hyvän meikkivoiteen, joka peittää kunnolla muttei tuo kuivia kohtia nassussa esiin, saa vinkkiä heittää tänne päin. Mulla on tällä hetkellä käytössä Max Factorin 3-in-1 -meikkivoide, joka on osoittautunut suhteellisen hyväksi (peittää tarpeeksi). Myöskin erityisesti naamalle suunnattuja (varsinkin meikin alla toimivia) aurinkorasvoja saa ehdotella, kuurin aikana nassu täytyy erityisen hyvin suojata UV-säteiltä.

Kertokaa ihmeessä mitä haluatte kuulla aiheesta – ainakin haittavaikutuksista voisin kertoa, samoin uudet prosessikuvat on tulossa. Olisitteko kiinnostuneet kuulemaan mm. kuurin kustannuksista? Kertokaa ihmeessä 🙂

8 kommenttia

 1. Sanni kirjoitti:

  mullaki oli ennen sama meikkivoide ku sulla. Se uus maxfactorin se semmone lasipurkki (mattemoussen näkönen purkki) Oli iha sairaan hyvää, mun mielestä parempaa ja tosi riittosta. (mulla tosin ei oo mitää aknee tms nii en voi siihe verrata) Nyt ostin lumenen CC-voiteen ja seki on tosi hyvää. Molemmat on tosi kevyitä, lumenessa menee ehkä hetki kauemin imeytyä, kun pohjalle pitää laittaa kosteusvoidetta. Mut ite harvoin korjailen meikkejä päivän mittaa ja hyvin pysyy nassulla. Mulla on vielä punertava iho, niin meikki voiteet näyttää helposti vääränvärisiltä, mutta noi on ollu tosi hyvin sävyttyneitä omaan ihon väriin!

 2. Heljä Seljarinne kirjoitti:

  Tosi hyvä ja mielenkiintoinen postaus, kirjoitat taitavasti! 🙂
  Mulla on ollut akne jo kauan, ei kummiskaan kovin pahaa sorttia.
  Iho kuivuu helposti kun käytössä on Basironin aknevoide apteekista. Siihen mulla auttanut Bio Oil, joka auttaa arpiin, ihon kuivuuteen yms. Suosittelen! c:

 3. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitoksia!

  Itekin kokeilin joskus sitä Basironin voidetta, iho kuivui mullakin paljon – tosin käytin sitä vaan paikallisesti finnin päälle ja hiukan siihen ympärille, joten finnin kuivuttua kuiva kohta oli helposti pelastettavissa. Bio Oilia käytin edellisen kuurin kanssa aamuisin ja iltaisin juurikin niille arville, täytyy ostaa uusi puteli hyllyyn!

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Sekin voisi olla tosi hyvä, täytyy vain hiukan selvittää miten se käyttäytyy kuivalla iholla. Kiitos vinkistä! 🙂 CC- ja BB-voiteet saattaa tässä vaiheessa olla hiukan liian kevyitä, mutta kunnon peiteaineen kanssa ne voisivat olla todella hyviä vaihtoehtoja kesäksi.

 5. Maija kirjoitti:

  Pintakuivaan naamaan kuulemman moussemaiset meikit huonoja. Paakkuuntuu kuiviin kohtiin. Lumenen CC ollu mulla hyvän hintansa vuoksi käytössä, ja oon kyllä tykännyt semmosena perustuotteena. Levittyy hyvin ja näppärästi ja peittääkin yllättävän tarpeeks, mutta ei silti tunnu maskilta. Ehkä kerran päivässä saa hieman fiksailla pahimmista näppykohdista (en tiedä sit olisko parempi jos jollain pohjustais)? Itsellä ärsyttävän pintakuiva iho ja naama alko kukkimaan taas aika huolella ku lopetin e-pillerit puol vuotta sitten.

 6. Maija kirjoitti:

  Satuin tänään lukasemaan Vichyn meikkivoiteesta täältä: http://annika-o.indiedays.com/2014/03/09/dermablend/

  Omakohtasta kokemusta ei oo mutta vaikuttais hyvältä.

 7. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitos infosta, otin itsekin hiukan selvää noista moussemeikeistä ja ne toi juurikin ne kuivat kohdat esiin niin kuin hiukan pelkäsinkin. Täytyy katsoa josko se CC-voide olisi hyvässä tarjouksessa tässä lähiaikoina, ei huvittaisi äärettömiä maksella jos se sitten onkin mun iholla aivan täysi floppi. 🙂

 8. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Jep, olen itsekin lukenut Dermablendistä pelkästään hyvää. Tässä rahatilanteessa se kuitenkin mun budjetille on hiukan liian kallis, joten täytyy säästää vinkki myöhemmäksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.