Hae
Hannamaria

181 – ikuisuusprojekti: akne – iho nyt

Nyt, kun Isotretinoin Actavis (roacuttan) -kuuria on jäljellä enää reilun parin kuukauden ajan, olisi ihan hyvä näkyä jo suhteellisen suurta paranemista ihon kunnossa – ja näkyykin. Aikaisemmat postaukset voit lukea tunnisteen ’Ihonhoito’ -alta, tähän postaukseen otan vertailukohdaksi Kesäkuussa julkaisemani kuvat.

Verikokeissakin kävin viime kuussa ja nekin oli kuulema OK. Kolesteroli olisi voiut olla hieman alhaisempi mutta hei, se ei liity tähän mitenkään 😉 Sallitun rajoissa tuokin. Tällä hetkellähän olen siis alkanut viimeinkin syömään 2 tablettia joka päivä edellisen määräyksen (1 päivässä, 2 päivässä, 1 päivässä jne) sijaan ja olotilassa ei ole muutoksia näkynyt. Hiukan väsyneempi saatan olla, mutta sen voin pistää kyllä ympäriinsä huitelun piikkiin.

Mutta takaisin asiaan – Kesäkuussa siis näytti puolivälissä kuuria tältä:

Isotretinoin Actavis
Isotretinoin Actavis

Auts, tekee pahaa katsoakin noita kuvia. Nuo olivat niin pahoja aikoja ja naama oli niiiiin kipeä ja huulet niin verillä, en tiedä miten oikein selvisin… Nykyään nassu kuitenkin näyttää seuraavalta, jossa on jonkin verran muutosta huomattavissa. Ja anteeksi muuten isoista kuvista, näettepä ainakin kaiken! 😀

Isotretinoin Actavis
Isotretinoin Actavis

Halleluujaa, ei enää isoja näppyjä tai muuta inhottavaa. Kesä, lääke ja kunnon rasvaus on auttanut todella paljon ihon kuntoon saamisessa. Toki vielä on matkaa, iho on silti epäpuhdas ja pieniä näppyjä esiintyy, mutta ei enää Kesäkuun tyyppisiä isoja, ihonalaisia paukamia. Sanoisin siis, että voiton puolella ollaan tässäkin Isotretinoin Actavis -taistelussa! Niin ja näkeehän näistä kuvista hiusten kasvuvauhdinkin 😉 Sitten kun joku vielä keksii keinon saada nämä arvet nopeasti pois (Bio-oil ja kookosöljy auttaa, mutta ne eivät ole mulle tarpeeksi nopeita!).

Huomaako eron? Entä onko teillä vinkkejä arpien nopeaan haalistamiseen?

A-few-months-left- update about my acne. Finally I’m winning, not that god damn bloody acne. It’s been a struggle, as you can see from my previous posts under the tag ’Ihonhoito’. Hopefully you can, too, see the progress between the pics from last June and these newer ones. The skin has evened out quite a bit, which is a good thing. Only some small pimples are still alive, but the big and hideously painful ones are gone. Now the only problem is to get rid of the scars – any fast solutions? I’m currently using Bio-oil and Coconut oil to prevent them and to heal them, but they are not fast enough! 😀

22 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Eron todellakin näkee! Ja itselläni arvet haaleni todella tehokkaasti ja nopeasti Garnierin dark spot correctorilla. Suosittelen! 🙂

 2. Heidi B kirjoitti:

  Vautsi! Tosi hyvältä kyllä näyttää nyt 🙂

 3. Päivi kirjoitti:

  Todella hyvältä näyttää! 🙂 Olen itsekin samalla lääkekuurilla juuri ja kirjoitellutkin aiheesta. 🙂 Mun täytyy käydä nuo sun muutkin postaukset läpi, koska aihe luonnollisesti kiinnostaa paljon. Mä niin toivon, että nämä meidän ihon paranemiset olisivat pysyviä!

 4. Anonymous kirjoitti:

  Tuttavaani puri koira naamaan ja sai arvet häviämään supernopeasti käymällä säännöllisesti mikrohionnassa 🙂

 5. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Hieno juttu, en ole sitten vain minä täällä yksin kuvitelmissani niin luullut ;D Garnier Dark Spot Corrector lähtee ensi kauppareissulla mukaan, kiitos vinkistä!

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitos Heidi 🙂 Odotan kuurin loppumisen jälkeisiä tuloksia jo innolla!

 7. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Ja samaa toivon minäkin, olisi ihanaa jos tämä olisi jo viimeinkin kerrasta poikki!

 8. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Mikrohiontaa olen joskus kolmen kerran sarjana kokeillutkin (viimeisen Tetralysal-kuurin jälkeen) ja huomasin sen todellakin auttavan. Tuo kuuri ei tosin ollut niin vahva kuin tämä ja jo sen jälkeen iho oli todella herkillä ja arka ja mikrohionta oli liikaa. En ainakaan heti kuurin päättymisen jälkeen uskalla mennä hiontaan, pitää antaa ainakin muutama kuukausi nassun levätä 🙂 Kiitos silti muistutuksesta!

 9. Ansku kirjoitti:

  No todellakin huomaa eron! Sehän on tosi selkeä 🙂

 10. Anonymous kirjoitti:

  Bepanthen, glykolihappo (Paula's Choice) ja Avitcid (reseptillä) toimivat minulla, mutta en tiedä saatko viimeisintä käyttää kuurin yhteydessä? Jos iho on kuiva, niin on tehokasta, jos laittaa ensin emulsiomaista Bepanthenia ja päälle Eucerinin Aquaphoria.

 11. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Juu nää vertailukuvat herätti mutkin, en tajunnutkaan että parissa kuukaudessa iho on parantunut noin paljon 🙂

 12. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Bepanthen on tuttu, mutta glykolihaposta en olekaan koskaan kuullut. Avitcid:n tarkistin ja juu, sitä ei saa kuurin aikana käyttää. Ja se muistuttaa enemmänkin akneen olevaa lääkettä kuin itse arpiin 🙂 Mutta tuo glykolihappo pitää tutkia!

 13. Anonymous kirjoitti:

  Heippa. Minulla on myös ollut paha akne, isältä perittyä. Olen ammatiltani kosmetologi ja kaikki on kokeiltu vuosien saatossa. Nyt syön rottakuuria toista kertaa, ensimmäisen jouduin lopettamaan kun sarveiskalvo uhkasi mennä rikki kuivuuden takia. Toisen kuurin aikana ei ole moista ongelmaa ollut, vaikka en aina muista tippoja silmiin laittaa. Olen syönyt kuuria helmikuusta alkaen, tänään kävin ihotautilääkärillä ja sain viimeisen 100kpl paketin syötäväksi. Otan kaksi tablettia päivässä. Minulle määrättiin jo valmiiksi kuurin loppumisen jälkeen käytettäväksi Basironin puhdistusainetta ja Acnatac geeliä noin vuoden ajaksi kun kuuri on loppunut. Ihon on parantunut hyvin, olen käyttänyt kuurin aikana luomukosmetiikkaa ja saanut kuivuuden karkoitettua ihoöljyllä. Minulla oli myös todella syviä ja kipeitä, mutta nyt iho on jo parempi, mitä nyt muutana kipeä pieni näppy tullut kuumuudesta.
  Tsemppiä ihon kanssa, toivon että saat myös ihosi kuntoon. 🙂
  Muista vaatia tiukasti lisähoitoa, jos ihon kunto taas pahenee!

 14. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Basironin 'näppygeeliä' olen joskus käyttänyt, mutta tuo Acnatac on aivan uusi tuttavuus. Kuurin loputtua tulee mun varata lääkärille soittoaika, jolloin voisin kysäistä mainitsemistasi tuotteista ja niiden sopivuudesta mun iholle / tähän kuuriin 🙂 Kiitos tsempistä ja vinkeistä, toivotaan että tämä tästä paranee!

 15. Anne H kirjoitti:

  Arvet haalistuu ajan myötä eikä niille oikein mitään superkeinoa ole.. Itse kokeilin joitain voiteita, mutta en kyllä huomannut mitään eroa. Mielestäni paras keino on auringossa oleilu ja runsas kosteutus joka päivä. Itselläni oli kamala akne yläasteella ja nyt 19-vuotiaana jälkiä on enää hyvin vähän jäljellä, jotka nekin saan helposti MakeUpStoren cover all -peitevoiteella peitettyä.

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

 16. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Tämä on se ikävä totuus – ainahan sitä kaikkea voi yrittää, mutta mikään ei koskaan voi 100% luvata puhdasta ihoa. Aurinko on varmasti paras lääke tähänkin, samoin kuin runsas kosteutus. Kyseistä peiteainetta en olekaan näpyille testannut, mutta tummille silmänalusille se on mun luottotuote. Tällä hetkellä käytössä näpyille jne on Fitme:n peiteaine – aivan mahtava tuote (etenkin hintaansa nähden!)

 17. Anonymous kirjoitti:

  Kyllä Avitcidia käytetään ryppyihinkin. 🙂

 18. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Nyt ei ollut kyllä rypyistä puhe, mutta kiitos kommentista! 🙂

 19. Anonymous kirjoitti:

  Ei mutta, se siis uusii ihoa, joka auttaa myös arpiin. Kirjoitin kiireessä kommentin, mutta vähän turhaan toki, kun aine ei sinulle tule kyseeseen. 🙂

  Alla joku suositteli aurinkoa, mutta kehottaisin välttämään, sillä arvet ovat herkempiä muuttumaan tummiksi valon vaikutuksesta. Minullakin on ollut vuosia otsassa luomen näköinen ruskea läiskä, joka oli alunperin punainen finniarpi. Varsinkin kun olet roa-kuurilla, ja jos vielä kokeilet jotain happokuorintaa, niin kannattaa suojautua hyvin, myös pilvisellä säällä.

 20. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Aurinkoakin täytyy osata vältellä / ottaa sopivasti ja hyvin suojautuneena, muuten tulee juurikin mainitsemiasi tummia arpia. Mulla on kunnon aurinkosuojat meikkivoiteessa, samoin kuin päivävoiteessa, joten se puoli on tällä kerää kunnossa 🙂

 21. Eleonoora kirjoitti:

  Mulla ollut akne jo ikusuuksia ja mulla onkin siitä blogissa postausta jos kiinnostaa:
  http://www.love-mie.com/2015/07/apua-akneen.html

  Roacuttan ei oo koskaan "lopullisesti" auttanut ja helvetisti arpia, erittäin herkkä ja helposti punoittava iho vieläkin vaivana.. Meikkivoide on paras kaveri <3

 22. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Lukaisin sun postauksen ja joillakin todellakin käy niin, että roacuttan auttaa vain hetkellisesti – ja nyt puhutaan parista kolmesta vuodesta, jonka jälkeen ainakin osa näpyistä tulee takaisin. Listasit todella hyvät jutut ihon kunnon ylläpitoon, etenkin tuo ruokavalio ja oikeat ihonhoitotuotteet ovat ne tärkeimmät jutut! Ja juu, mullakin meikkivoide on vieläkin paras kaveri ja varsinkaan naama ei kestä aurinkoa juuri ollenkaan ilman jonkinlaista pohjaa – kauhea punoitus ja kutina 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *