Hae
Hannamaria

203 – ikuisuusprojekti: akne – sahara part. 1.

Muistatte varmaan viimeisimmän edistymispostauksen? Siitä etiäppäin ollaan tultu vieläkin ja iho alkaa olemaan nyt aika näpytön. Muutamat sitkeät mustapäät ovat vielä jäljellä, mutta ne sulatan. Nyt ei kuitenkaan keskitytä niihin hyviin asioihin, vaan huonoihin puoliin ja etenkin ihon kuivumiseen, herkkyyteen ja sen hoitamiseen. Tästä pääset lukemaan edellisen haittapuolia käsittelevän postaukseni, jossa kerron mm. mielialanvaihteluista ja muusta ihanasta.

Isotretinoin-kuurin aikana iho tuppaa kuivumaan joskus erittäinkin pahasti. Ei pelkästään nassusta, vaan erityisesti mm. käsistä. Mullahan ei siis normaalisti ole kovinkaan kuiva iho ja olen ennen rasvaillut kroppaa noin kerran parissa viikossa, joka on mulle riittänyt. Tätä nykyistä, hullua kuivutta vastaan on taisteltu nyt jo melkein se puoli vuotta ja pikku hiljaa ollaan voiton puolella niin kuurin, kuin ylenpalttisen kuivumisenkin kanssa.

Näin käy, kun ei rasvaa ja hoida tarpeeksi ja raapii hiukan liikaa. Käteni on edelleenkin todella kuiva ja iho on herkillä. // Naama alkukesästä. Kuivuus oli aivan hirveää ja vielä pahempaa oli, kun yritti pitää meikin siistinä. Se ei vaan onnistunut.  // Tässä kuvassa huulet ovat itse asiassa ihan fine ja melko hyvässä kunnossa. Se mua on eniten nyppinyt, että huulet ovat tän kuurin aikana olleet todella kovilla ja olen pystynyt käyttämään melkeinpä pelkästään huulirasvaa. Yksi rasva on kestänyt 2-3 viikkoa, maksimissaan sen 3…

Mutta siihen hoitoon. Kuten jo mainitsin, huulirasvaa kuluu todella runsaasti. Olen käyttänyt niin Baby Lipsejä, Labelloa, Carmexia, Burts ’n’ Beesiä, Blistexin eri versioita ja kaikkea muuta maan ja taivaan välillä. Tärkein tässä kosteutuskikka on kuitenkin ollut Bebanthenin punaraitainen voide.

Vaikka voisi kuvitella, että iho ja keho tottuu tiettyyn lääkeaineeseen pitkän ajan jälkeen, ei samaa voi sanoa tämän kohdalla. Mulle se tehoaa edelleen ja on ollut erittäin rakastettu tuote – kuten saattaa tuubin muodosta huomata 😀 Ja tottahan toki käytän Lushin huulikuorintaa kerran tai pari viikossa, jonka jälkeen pistän oikein paksun kerroksen Bebanthenia yöksi.

Kropan iho pysyy kuosissa tällä. Kuten huomasitte aiemmista kuvista, rasvaamatta jättämisestä saa kärsiä. Tällä hetkellä iholle on parempia kosteuttavammat rasvat, eivät niinkään rasvaiset rasvat. Siksi Aqualan duo on ollut erittäin hyvä tätä varten.

Kädet olen rasvannut jo vuosia Dermosilin primo saksanpähkinäkäsirasvalla. En tiedä mitään paremman tuoksuista käsivoidetta, joka kosteuttaa yhtä hyvin. Jos tämä olisi syötävää, söisin tämän varmasti. Mulla taitaa kaapista löytyä pari näitä 50ml puteleita (tämä on se aukaisematon) ja yksi hiukan isompi, valkoinen tuubi. Tätä en koskaan vaihda pois vaikka hairahduksia saattaakin tulla tehtyä.

Jottei tämä postaus veny liikaa, puhun naamasta ja hiuksista toisessa postauksessa. Siellä suunnalla on tiedossa paljoa hienoa asiaa, mm. kunnon tuotesuosituksia ja positiivisia uutisia! Stay tuned 🙂

Millä tuotteilla te pidätte ihostanne huolta?

Long time no English! This time I talked about the ways I keep my super-dry skin moisturised. The product in the first picture is for my lips and as you can see, it has been great and loved. If you ever pump into Bebanthen (the thicker one with a red stripe) you need to buy it! It will keep your lips super-moisturised and you will fall in love with it!

The product in the second pic, Aqualan Duo, is just a basic moisturising lotion that I use for my body. Especially my hands and legs love this lotion, it’s not too light or too creasy. It’s cheap, which makes it affordable to use many times a week. Nowadays I’d need to moisture my skin almost every day, though I usually do it every other day. Still it’s rather dry and the fall that’s sneaking around the corner isn’t helping.

And the last but certainly not least is the walnut handcream. I’ve never come accross something that smells as good as this. The scent is bewitching and I just can’t get enough of it. I think I have two of these smaller ones and one bigger one so as you can see, I just love this. If there I had to decide something I would not give up, it’s this. 

On the next episode of this series I’ll tell you everything about the products and ways I take care of my face. You’ll see some progress pics and get some nice tipson how to treat sensitive and irritated skin! In the meantime, don’t be afraid to tell me what products you use to keep your skin under control!

2 kommenttia

  1. Anonymous kirjoitti:

    Heippa! Törmäsin kirjoituksiisi ja oletkin näköjään kokeillut jo selektiivistä kosmetiikkaa sekä lääkekuuria.. Oli aivan pakko kirjoittaa ja suositella ottamaan selvää sarjasta Bion! Bion sarjaa saa kosmetologeilta ja on taatusi tehokkaampaa kuin markettituotteet. Hinta-laatushude on kohdillaan ja olen nähnyt loistavia tuloksia aknen hoidossa. Antibioottikuuri usein auttavat vain sen aikaa kun niitä syö ja haittapuolena on usein ihon hillitön kuivuminen jne. Tsemppiä! Itsekin olen taistellut saman vaivan kanssa joskus..

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Bionin Salicylic-Glycolic geelistä olen kuullutkin, mutta en ole sitä ostanut. Tutustuin hieman sarjaan ja se kyllä näyttää muutenkin todella hyvältä – tämä taitaa olla se merkki jota kampaajani suositteli jossain vaiheessa! Tällä hetkellä ei ole akneihonhoitosarjalle kuitenkaan tarvetta, vaan tarve on enemmänkin kosteuttaville tuotteille. Kiitos kuitenkin vinkistäsi, pidän tuotesarjan mielessä jos akne palaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.