Hae
Hannamaria

256 – ex-akneihon ihonhoitorutiini

Nyt kun aknekuuri on ollut loppu jo parisen kuukautta sitten on viimeinkin aika katsoa millä tuotteilla hoidan ihoani tällä hetkellä. Lähinnä ihoni Roacutta -kuurin jäljiltä tarvitsee kosteutusta ja hellävaraisia tuotteita, joihin olenkin nyt jo pidemmän aikaa tutustunut. Käytössä on ollut niin Lumenea, Garnierina, V10 Keramidiseerumia kuin Euceriniakin, joista varmasti osa päätyy mun HQ-listalle ja osaa en osta uudelleen. Enemmän aknehistoriastani voi lukea tunnisteen ’Ihonhoito’ -alta.

AAMU:

Aamuisin en käytä vettä kasvoillani ollenkaan, vaan puhdistus tapahtuu Garnierin Misellivedellä. Tästä on todellakin tullut mun suosikki ja on jo ties kuinka mones pullo menossa! Misellivesihän siis on ranskalaisten keksimä puhdistusvesi, joka vie mukanaan meikin ja kuonan eikä sitä tarvitse erikseen huuhdella vanulapulla pyyhinnän jälkeen. Meille nörteille on Nude-blogin Erika koonnun kunnon selityksen kuvituksineen, suosittelen tsekkaamaan!

Tämän jälkeen kasvoille eksyy Lumenen LAB -sarjan Age Preventing Kosteuttava ja ja Suojaava Seerumi*. Eikä pidä säikähtää vaikka nimestä löytyykin ’Age Preventing’, nämä kaikki kolme tuotetta kun on tarkoitettu hiukan vanhemmalle iholle ja apteekkimyyntiin, ovat ne hellävaraisia ja hajusteettomia. Juuri sitä mitä siis tarvitsen. Yksi pumppaus tätä riittää koko kasvoille.

Seerumin kuivuessa levitän 1/4 kokoisen pallukan Age Preventing Kosteuttava ja ja Suojaava Silmänympärysvoidetta*. Tämä on melkeinpä paras tähän mennessä kokeilemani silmänympärysovoide päiväkäyttöön – yöksi tämä on hiukan liian kevyt. Seerumin kuivuttua levitän kasvoille Age Preventing Kosteuttava ja Suojaava Päivävoide*. Kiireessä kasvoille riittää vain sarjan päivävoide, sillä tämän setin kuivuminen vie hetken. Tosin näiden kuivuessa laitan hiukset ja harjaan hampaat ennen meikkiä.

Nämä ovat todellakin hintansa arvoisia. Etenkin jos haluaa suomalaisia apteekkituotteita käyttää ja tukea, niin näillä ainakin pysyy kuivuus kurissa eivätkä nämä todellakaan ärsyttäneen ihoani. Vaikka ovatkin ’Age Preventing’, eivät nämä ole rasvaisia tai liian paksuja ja näitä voi todella hyvillä mielin käyttää päiväsaikaan niin kuivalla kuin normaalillakin iholla. Rasvaiselle iholle en kuitenkaan suosittelisi muita kuin silmänympärysvoidetta, sekaiholle nämä saattaisivat käydäkin.

ILTA:
Tyypillisesti suihkussa käydessä puhdistan ihoni Lumene LAB Age Caring Hoitavalla Puhdistuvaahdolla*. Tämä vie mennessään meikit, vaahtoutuu hyvin ja jo yksi pumppaus riittää. Mikäli meikkiä on paljon, otan sen ennen suihkua pois samalla Garnierin Misellivedellä, jota käytän aamuisin puhdistukseen.

Tämän jälkeen vanulappu kauniisee käteen ja kevyt pyyhintä Lumene LAB Age Caring 3 in 1 Hoitavalla Puhdistusvedellä*. Tämäkään ei kirvele ollenkaan näinkin herkkää ihoa, mistä olin positiivisesti yllättynyt. Tämä kasvovesi vie hellävaraisesti ne vähätkin meikit jotka on hiusrajaan saattaneet jäädä naamaa pestessä.

Kasvoveden jälkeen levitän kasvoille V10 Plus Keramidiseerumin*. Tätä tarvitsee n. kolmen pisaran verran jotta se riittää koko kasvoille, joten pullo itsessään ei ole kovin riittoisa. Tätäkin käytän mikäli tunnen tarvitsevani pitkästä aikaa taas lisäkosteutta, sillä sitä tämä nimenomaan antaa. Tuoksua ei ole purkissa nimeksikään, levittäessä tätä läpinäkyvää seerumia tulee jokin ihmeellinen sivutuoksu josta en saa kiinni… Enkä ole edes varma onko se huono!

Viimeisenä kasvojeni iltarutiiniini kuuluu Eucerinin DermoPURIFYER Hydrating Care-kasvovoide*. Tämä tarvitsee vain puolikkaan pumppauksen ja se on erittäin riittoisaa. Voide itsessään on suhteellisen paksua ja en pystyisi mitenkään käyttämään tätä meikin alla – tämä kun ei ole nopeasti imeytyvää sorttia. Tuoksukaan ei ole järin miellyttävä, lähinnä perinteisen rasvan tuoksuinen. DermoPURIFYER -sarja on itse asiassa kehitetty aknen hoitoon ja etenkin tässä tuotteessa on talineritystä sääteleviä sekä tulehdusta ehkäiseviä ainesosia. Näin aknen jälkihoitoon tämä on erittäin hyvä lisäkeino varmistaa ettei akne vähään aikaan palaa niin pahana kuin se joskus oli.

Mitkä on teidän tehotuotteet?

*-merkityt tuotteet saatu blogin kautta.

2 kommenttia

 1. Cybellina kirjoitti:

  Noi V10 seerumit on kyllä jotain ihan loistavaa! Mä ihastuin eniten hyaluronihappo seerumiin, sellainen sininen. Mutta se ei riitä näin talvisin, ei kosteuta millään tarpeeksi vaikka mitä rasvaa käyttäisin päällä.
  Mun ehdoton talvisuosikki kasvoille on yöksi Bepanthen voide, se ihan paksu versio. Kosteuttaa riittävästi myös liikkuvan luomen ihoa. Oon yrittänyt löytää jotain kasvovoidetta tilalle, mutta mikään ei ole riittävän rasvaista, kosteuttavaa ja hoitavaa..

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Itse en uskaltaisi laittaa Bebanthenin punaraitaista varsinkaan silmänympärysalueelle luvattiin sen olevan miten hellävarainen tahansa. Se sisältää niin paljon lääkeaineita että ainakin itse olen hiukan epäluuloinen 😀

  Itselläni olen kuivuuden saanut kuriin käyttäen parina yönä viikossa Orion Pharman valmistamaa Bevita R. Tämä on erittäin rasvainen voide (ja kokonaan vedetön), joten annostelun kanssa kannattaa olla tarkkana. + Kannattaa antaa kuivua n. 30min ennen naamaan koskemista tai sen laskemista tyynylle, muuten on rasvaläikkä tyynyssä 😀

  Tuosta alla olevasta linkistä pääset lukemaan lisää:
  http://www.itsehoitoapteekki.fi/Tuotteet1/Ihonhoito/Bevita-R/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.