Hae
Hannamaria

299 – KC professional punaisen värin säilytykseen

Sain jokin aika sitten blogin kautta testiin Suomen KC Professionalilta hiukan tuotteita, joilla ylläpitää tätä punaista kuontaloa. Olen jonkin verran KC:n tuotteita aikaisemmin käyttänyt värin säilyttämiseen, mutten näin laajasti koskaan – aiemmin käytössä on ollut vain itse Color Mask (sävyttävä tehohoito), joihin olen aina ollut tyytyväinen.

Takana vasemmalla Color Mask sävyssä Red (sävyttävä tehohoito), keskellä edessä Color Mask Paint sävyssä Cherry Bomb ja oikealla takana Color Mask Shampoo sävyssä Red.

Kuten mainitsin, itselläni on ollut käytössä aiemmin vain näitä sävyttäviä tehohoitoja ylläpitämään väriä ja hoitamaan hiusta kerran pari viikossa. Ruskea ja hopea ovat etenkin tuttuja, näitä tapasin sekoittaa pitämään ruskeani tummana mutta viileänä.

Nämä, kuten muutkin sävyttävät tehohoidot, laitetaan pyyhekuivaan hiukseen ja ainakin itse tykkään antaa niiden vaikuttaa vähintään kymmenen minuuttia. Mitä vaaleampaan tukkaan ja mitä kauemmin aineen antaa olla, sitä paremmin hius ottaa väriä itseensä ja sitä enemmän pesuvälejä se kestää kirkkaana. Suosittelen todellakin tummempien (ja tämänkin sävyn) kanssa käytettäväksi suojakäsineitä, näistä ainakin saa todella mukavat rapukädet ellei muista käyttää hansikkaita…

Värishampoita olen joskus kotikotona testannut mamman niitä kampaajakäynnillä ostaessaan, mutta ennen punaiseen siirtymistä en niiden tehoja oikeastaan huomanntut. Tämä kyseinen shampoo on todella hyvä lisä tuon tehohoidon kanssa, näiden kombo on aika mieletön. Pesen hiukseni yleensä 3-4 kertaa viikossa ja tällä vähintään kahdesti. Muiden shampoiden en anna päässä vaikuttaa vaahdottamisen jälkeen, mutta tämän annan hetken olla. Tässä on se hyvä, että tämä punainen shampoo ainakin sisältää UV-suojan.

Tänä keväänä julkaistua uutuutta, Color Mask Paintia, en ole vielä testannut. Minulla on taas tämän kuun lopussa väriaika ennen pikkuveikan valmistujaisia, joten säästelen tätä hiukan myöhemmäksi kesään – punainen väri kun tunnetusti haalistuu melko nopeaa etenkin auringonvalossa. Painthan on rehellinen suoraväri, jossa on aivan julmetusti pikmenttiä 11 eri sävyssä. Näitä voi joko käyttää vahvistamaan jo kestovärillä värjättyä väriä tai leikkiessään eri shokkiväreillä. Tulokset ovat joka tapauksessa aivan mahtavia. Kirjoitan tästä ehdottomasti lisää kun kerkiän sitä testaamaan.

Ylläolevasta kuvasta näkyy hiukan tuotteiden koostumuseroja. Vasemmalla on taas shampoo, keskellä paint ja oikeassa reunassa tehohoito. Shampoo on hiukan tummempaa, juoksevampaa ja sisältää pieniä kiiltäviä ’kiteitä’. Vaahtoutuu helposti ja levittyy sutjakkaasti. Keskellä oleva Paint on erittäin sileää ja todella pikmenttistä, hiukan paksumpaa kuin oikealla oleva tehohoito, levittyvyydestä en osaa vielä sanoa sillä en ole testannut. Kuvittelisin kuitenkin sen olevan helposti levittyvä, aivan kuin Color Mask tehohoito.

Kuten näkyy, tehohoidossa on hiukan enemmän tekstuuria kuin Paintissa mutta on jämäkämpää kuin shampoo. Tämä levittyy todella hyvin ja on helppo kammata koko tukkaan. Itse käytän n. 1,5 viinirypäleen kokoisen määrän ja se on mun puolipitkään hiukseen riittänyt todella hyvin kun jätän päänahan käymättä ja levitän tuotteen vain pituuksiin.

Mun lemppari on ja tulee aina varmasti olemaan tuo tehohoito – se hoitaa ja sävyttää tukkaa todella tehokkaasti ja on hinta-laatu-suhteeltaan aivan lyömätön. Toki shampoo on oiva lisä ja Paint-tuotteilla on etenkin vaaleatukkaisten hauska revitellä, mutta kyllä tästä kombosta se perinteinen tehohoito vie voiton. Kuitenkin kaikki kolme käytössä on teho varmasti mieletön kun jo yhdellä tuotteella saa noin paljon!

Miten te pidätte värinne kunnossa?

Tuotteet saatu testiin Suomen KC Professionalilta.

6 kommenttia

 1. Christina kirjoitti:

  Colour Maskin Silver -naamio on ollut käytössä vaaleassa tukassa, punatukkaisena suosin myös punaista sävyä. Noihin Paint-tuotteisiin en olekaan vielä tutustunut! Hmm. Täytyykin pitää mielessä. 😉

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kyllä tuo tehonaamio vaan mun kirjoissa meinaa olla jo kulttituote! Paint julkaistiinkin tosissaan vasta tänä keväänä ja näin tummatukkaisena en ole sille vielä antanut mahdollisuutta, jos vaaleammat hiukset olisi niin olisin testannut jo ainakin 5 sävyä varmasti läpi 😀

 3. Jonna H. kirjoitti:

  Mulla on vaaleat hiukset, joten keltaisuutta pois. Tykkään Color Mask Silveristä ja Lanzan & Fudgen hopeashampoista.

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Silveri oli mulla taas käytössä kun koitin ruskeita hiuksia sävyttää viileämmiksi. Lanzaa en ole koskaan kokeillutkaan, pitää tutkia asiaa 🙂

 5. Riikka N kirjoitti:

  Oi vitsit nää kuulostaa hyviltä! En oo ikinä tän merkin tuotteita käyttänyt,mutta biozell on tuttu.:)
  Pitääpä joskus testata!:)

  Riikka // http://riikkaamalia.blogspot.fi

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Ite taas tykkään näistä hiukan enemmän kuin Biozellin tuotteista. Onhan ne n. 5€ halvempia, mutta nämä korvaa määrällä ja laadulla sen extrarahan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.