Hae
Hannamaria

306 – Ikuisuusprojekti: AKNE: – 6kk Roacuttan jälkeen

Palataas taas hetkeksi tähän ihoon. Onneksi kuitenkin enää vain hetkeksi. Kuten otsikkokin kertoo, on Roacuttan:n (Isotretinoin Actavis) loppumisesta tullut n.6kk, ehkä hiukan reilu. He, jotka eivät tiedä mistä puhun tai mikä tilanne oli vielä noin vuosi sitten, suosittelen lukemaan vaikkapa tämän Elokuisen postauksen ensin. Näissä kuvissa mun suupielet oli saaneet jonkinlaisen kohtauksen, olivat ihan arvilla ja auki…

Vielä nassu on suht. herkkä kaikenlaisille vahvemmille tuotteille, joten olenkin pysytellyt vahvasti herkän ihon tuotteissa ja hellävaraisessa puhdistuksessa sekä kevyessä meikissä. Meikistä puheen ollen – on aika ihmeellistä huomata että enää ei tarvitse ottaa aina sitä peittävintä versiota kaikesta saatika kerrostaa moneen kertaan. Lumene Longwear Blur Foundation* kerran koko kasvoille ja kahdesti poskille riittää arkimeikiksi peittämään kaiken _todella_ hyvin. Peiteainetta en käytä ollenkaan silmänalusia lukuunottamatta.

Iho on parantunut suht. hyvää tahtia, vaikka hiukan epätasaisuutta on vielä havaittavissa ja väri ei ole vielä aivan niin tasainen kuin voisi olla. Suurimmat ’kuopat’ ovat kuitenkin jo hävinneet ja iholle ei enää pukkaa kuin satunnaisia, pieniä näppylöitä. Kuivuutta ei enää näin kevättä/kesää kohden ole nimeksikään, talvellakin se oli suht. vähäistä kunnon rasvaisten/kosteuttavien tuotteiden kanssa.

Vielä on matkaa, mutta hyvässä vaiheessa ollaan näin vuoden jälkeen. Sen vain huomasin, että kunnon aurinkosuoja täytyy hommata. Tuossa ke-to -välisen yön ja päivän meikittä auringossa olleena (vaikka olikin SPF15 -kasvorasva), alkoi nuo arpikohdat ikävästi punoittaa ja kuumottaa. Iho on siis vielä todella ohutta, joten täytyy tänä kesänä olla erityisen varovainen vaikken yleensä pala ollenkaan. Jos jollakulla on ehottaa jotakin todella hyviä kasvoSPF-voiteita, niin vinkkejä otetaan vastaan!

 Hyvää alkanutta viikkoa!

6 kommenttia

 1. Teija O. kirjoitti:

  – No jotta ristus! Finnit on kyllä sellanen iän ikuinen riesa. Itse myös kärsin niistä. Hyvä, että iho on parantunut jonnin verran. Ei näytä ollenkaan pahalta :).

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Niistä varmasti kärskii joka ikinen jossain vaiheessa elämää, mulle tämä kohta tuli näin teini-iän jälkeen 😀

 3. Anonymous kirjoitti:

  Itsekin kärsineenä tunnen sen ilon kun kehtaa liikkua talosta ilman meikkiä! Ihana juttu! Miten muuten meikkaat ihon kesällä? Käytin viime kesänä päivävoiteena vain aurinkorasvaa ja siihen vähän puuteria kiiltoa poistamaan. Joku parempi idea olisi jees.

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Hyvä etten ole tunteeni kanssa yksin, hiukan välillä nykyäänkin silti mietin että 'voiei, meen ilman meikkiä mitäköhän kaikki ajatteleeapua!!!'.

  Mun kesän meikit on vielä hiukan auki, mutta veikkaisin että kevyttä päivävoidetta jossa on väh. SPF15, siihen päälle joko tuo mainitsemani suht. kevyt meikkivoide jossa on SPF15 tai heidän kevyempi Nude-voiteensa, jossa siinäkin SPF15. Ja näihin päälle kaikkiin normaali puuteri aamulla, jota lisään päivän mittaan tarvittaessa.

  Voi myös olla, että jätän meikkivoiteen kokonaan pois varsinkin kun iho on hiukan päivettynyt ja ostan BB/CC-voiteen niiden sijaan, jolloin korvaan normaalin kosteusvoiteen pelkällä kosteuttavalla aurinkosuojalla.

  Tästähän saa ihan postauksen aikaiseksi, suuri kiitos ideasta! 😀

 5. Anonymous kirjoitti:

  iho nättää ihan mahtavalta! 🙂 miten oot hoitanu aknearpia? itelläni on poskissa vielä punaisia arpia aknen jäljiltä enkä ole vielä erityisemmin niitä hoitanutkaan

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitoksia, tykkään siitä tällä hetkellä itsekin todella paljon!

  Pidän ihon kosteutettuna ja kuorin sen hellävaraisella kuorinnalla (https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/2015/03/276-loccitanen-yberkuorinta.html) 1-2 kertaa viikossa. Käytän myöskin sekalaisesti erilaisia kosteuttavia seerumeita sekä kosteuttavia naamioita (https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/2015/01/256-ex-akneihon-ihonhoitorutiini.html).

  Aiemmin kävin myös Tetralysal-kuurin jälkeen mikrohionnassa muutaman kerran joka hälvensi arpia, mutta oli iholle suht. rankka käsittely. Tällä kertaa en siihen lähtenyt ollenkaan, sillä itse lääkekuuri oli vahvempi enkä halunnut riskeerata ihon kunnon kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.