Hae
Hannamaria

315 – Projekti: Hiukset – VS Salonist-kotiväri

Kuten osa teistä toivottavasti muistaa, mulla on menossa pienoinen kasvatusprokkis. Tai no, se on jo hyvää vauhtia ainakin puolivälissä, tällä hetkellä nimittäin hiukset yltää jo hiukan hartioiden ylitse – itse asiassa kesän jälkeen täytyy taas käydä trimmaamassa huonot latvat pois. Huhtikuussa oltiin tässä. Tuolloin pituutta oli jo todella kivasti ja väri vaihtui oikein kunnolla punaiseen.

Teitä joita kiinnostaa mistä lähdettiin liikkeelle ja kuulemaan mun hiushistorian, niin suosittelen lukemaan tämän postauksen ja tsekkaamaan alimman kuvan. Muutenkin hiusjuttuja löytyy tunnisteiden Hiukset ja Letti -alta. Tämänhetkinen tilanne näkyy tuossa alla.

Koskan punaisen värin säilytys ja varsinkin värjäys on mulle vierasta hommaa, mietin alkuun meneväni taas kampaajan penkkiin tämän juurikasvuni ja kulahtaneen värini kanssa. Sain kuitenkin mahdollisuuden tutustua ja testata Vidal Sassoon Salonist-kotiväripakettiin, joka oli ihan eri luokaa kuin mun vuosia sitten viimeksi testaamat kotivärit.

Paketti oli sen verran vaurioitunut postin käsissä, etten siitä halunnut laittaa kuvaa. Värinä toimi kuitenkin 5/45, intensiivinen keskipunainen. Välineet tuli kaikki mukana – sekoituskulho ja sivellin, joilla saada aineet sekoittettua ja hiukseen asti sekä tottakai ne kumihanskat. Se, mikä tekee tästä hiusväristä erikoisen, on värjäysprosessin kaksivaiheisuus: Askel 1 toteutetaan ainoastaan juuriin ja Askel 2 pituuksiin.


Askel 1: Tuubissa oleva värivoide (Rich Colour Cream) pursotetaan kokonaan kulhoon, jonka jälkeen mukaan sekoitetaan purkissa oleva kehite (Colour Activating Lotion). Nämä kannattaa sekoittaa ihan kunnolla, jotta massasta tulee tasainen ja se kerkeää hiukan alkaa kehittyä jo kulhossa. Kulhossa on toisessa päässä pieni lovi, johon asti (eli n. 3/4) väriä tulee käyttää ja loput säästää vaiheeseen kaksi.

Mulla oli tyvikasvua reilu pari senttiä ja tämä riitti koko päähän todella hyvin. Mukana tulee lisäksi ohje, jossa kerrotaan miten hiukset kannattaa jakaa jotta väriä pääsee kaikkialle. (Jaa pää etu- ja takaosaan, ota parin sentin siivuja etuosasta keskeltä sivuille ja siirry takaosaa, jossa toteuta värjäys parin sentin siivuissa ylhäältä alas.) Kuten kuvasta näkyy, on tyvi todella intensiivisen värinen jo nyt, vaikka pituuksiin ei ole vielä väriä edes laitettu!


Askel 2: Kun väriä on levitetty merkkiin asti ja massaa on n. yllänäkyvän kuvan kerran jäljellä (me taidettiin mun pituuksien takia jättää hiukan enemmän väriä kulhoon kun kaikki ei menneet tyveen), sekoitetaan seokseen mukana tullut seerumi. Nämäkin kannattaa sekoittaa oikein tasaiseksi massaksi, kuten aiemminkin jotta saadaan aikaan helposti levittyvä emulsio.

Aloitettiin levittäminen siitä kohden mihin tyviväri loppui ja pistettiin itse asiassa näitä hiukan päällekkäin, jotta värjäämättömiä kohtia ei jää. Hiukset jaettiin taas suht. samankokoisiin osioihin kuin aiemmin, eli n. 2-3 sentin levyisiä suikaleita saa värjätä kerralla. Värin annettiin vaikuttaa puolisen tuntia, jonka jälkeen se pestiin shampoon (!!) kanssa, kuivattiin pyyhekuivaksi ja käytettiin vielä mukana tullut hoitoaine (Colour Preserving Conditioner) hiuksessa.

Tuloksesta tuli aivan mahtava, en olisi uskonut että kotivärillä saa näin intensiivisen punaisen aikaiseksi! Mulla tottakai jäi nuo pituudet hiukan tummemaksi punaiseksi, niissä kun on pohjalla vaikka ja mitä alkaen melko tumman ruskeasta. Tyvestä tuli aivan mahtava, mutta ei kuitenkaan liian räväkkä pituuksiin verrattuna – nyt hiuksessa on erittäin kaunis liukuefekti kirkkaammasta tyvestä tummempaan pituuteen!

Mulla on varastossa vielä toinen, 4-asteinen hiusväri mutta tähän hätään en sitä ainakaan aio käyttää. Tykkään paljon enemmän tästä 5-asteisesta, enkä halua yhtään tummempaa.

Täytyy sanoa, että tämä oli kokemuksena erittäin hyvä! Kuten aiemmin mainitsin, olen etenkin punaista karsastanut käyttää kotiväreissä, mutta tämä todisti luuloni vääräksi! En tosin osaa sanoa jäänkö kotivärjäykseen tulevaisuudessakin, kuitenkin kampaajalla käynnissä on se oma hetkensä kun muut laittavat hiuksia ja saa juoda kupin kahvia, lukea lehteä ja jutella luottokampaajansa kanssa.

Värjäättekö te hiukset kotona?

Vidal Sassoon Salonist-hiusväri saatu blogin kautta

4 kommenttia

 1. Ansku kirjoitti:

  Ihana punapää!

  Ei tule värjättyä kotona, ei kyllä kampaajallakaan. Hiukset on olleet luonnontilassa jo vuosia. Saa nähdä innostuuko taas joskus muutokseen.. 🙂

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitoksia! Tykkään tästä punaisesta ja oon kuullu että tämä sopii mulle 🙂

  Olisinpa itekin niin vahva että jaksaisin luonnollisessa värissäni pysyä, mulle kun ei tällä hetkellä oma väri iske sitten niin yhtään 😀

 3. Pinja Alina kirjoitti:

  Kun värjäilen, niin ihan kotona vaan ja aika maltillisesti. Kun sen sävyn muutos on korkeintaan 2 astetta eikä koskaan luonnollisia hiuksiani vaaleampi tai punertava, on kampaajalla ravaaminen tuntunut vähän turhalta, jos ymmärrät. 🙂

  Noi punaiset kyllä sopii sulle tosi hyvin! Ja tosi kiva, että toi juuri on tollai kirkkaampi ja raikkaampi. 🙂

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Ymmärrän tosi hyvin, mulla oli joskus sama tilanne että sävy ei radikaalisti omasta vaihtunut, kuten ei mallikaan, joten kampaajalla ravaaminen tuntui hiukan turhalta!

  Kiitoksia! Tykkään itekin tästä kirkkaammasta aika suuresti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.