Hae
Hannamaria

320 – Ex-akneihon suojaus ja ehostus kesällä

Sieltä se kesä viimeinkin tuli! Kyllä sitä hartaudella odotettiinkin, vaikka osa uutiskanavista sanoo vielä ettei se tässä vielä tullut, vaan ensi viikolla luultavasti viilenee. Perhana. Joka tapauksessa, ajattelin antaa teille parhaat vinkit miten suojata vielä herkkä, ohut ja hiukan arpinen iho auringolta ja millaisia tuotteita itse kesäisin suosin.

Vasemmalta oikealle (ylärivi): Aco Nourisching Face Sun Cream (SPF30), Clarins Sun Wrinkle Control Cream For Face (SPF50), Philosophy No Reason To Hide Instant Skin-Tone Perfecting Moisturizer (SPF20)
Vasemmalta oikealle (alarivi): Aco Face BB Cream, Rimmel Radiance BB Cream (SPF20)

Itse suosin kesällä paljon kevyempää meikkipohjaa kuin talvisin ja siitä syystä käytänkin yleensä ainoastaan BB-/CC-voiteita kesäisin. Sävyttävissä kosteusvoiteissa ei mulle yleensä ole ollut tarpeeksi peittoa, mutta yksi näistä tuotteista teki poikkeuksen tälläkin saralla. Oikeanpuoleisin tuote on puhtaasti päivävoide ilman aurinkosuojaa, joten se jää tästä arvostelusta pois.

Sain testiin itselleni muutaman todella erinomaisen tuotteen, joilla varmasti pärjätään tämän nassun kanssa koko kesä. Osa voiteista on pelkästään aurinkosuojia, osassa taas on hiukan sävyä seassa tai ovat puhtaasti BB-voiteita. Aurinkosuojilla on tärkeintä aloittaa:

Pihistä:  Aco Nourisching Face Sun Cream (SPF30) n. 15€

Apteekkituotteista on aina hyvä aloittaa. Aco Nourishing Face Sun Cream on nimensä mukaisesti puhtaasti aurinkosuoja, joka kuitenkin on tarkoitettu kasvo- ja dekolteealueelle. Se, mikä näistä aurinkosuojista kasvoille tekee erilaisen, on niiden hiukan kevyempi koostumus ja miedommat hajusteet sekä tuotteet kosteutuskyky. Tämä kyseinen Acon tuote on erittäin miellyttävä – se levittyy todella hyvin jo pienenkin määrän kanssa, imeytyy nopeasti jättäen kuitenkin ihon mukavan tuntuiseksi.

Vaikka niin tämän, kuin minkä tahansa muunkaan aurinkotuotteen kyljessä väitetään sen olevan vedenkestävä, täytyy aurinkotuotetta levittää lisää vähintään jokatoinen tunti suorassa auringonpaisteessa ollessaan mikäli haluaa säilyttää purnukan kyljessä luvatun SPF-kertoimen. Myöskin aina vedestä tulon jälkeen aurinkosuojatuotetta on hyvä levittää jotta luvattu SPF-kerroin säilyy.

Panosta: Clarins Sun Wrinkle Control Cream For Face (SPF50) – n.30€ // SUOSIKKI

Clarins on mun lempparisarja ollut jo hiukan pidemmän aikaa – heidän tuotteensa vain meinaavat olla sen verran hintavia, että niihin en halunnut herkän ihoni aikaan panostaa kun yksikin hutiostos saattoi tuhota ihon täysin. Tämä kuitenkin osoitti jälleen kerran, että kyllä siihen Clarinsiin kannattaa luottaa.

Vaikka tämä onkin aurinkotuote, on haju suht. voimakas. Ei kuitenkaan pahalla tavalla, ennemminkin raikastavalla tavalla – tätä nuuhkaistessa tuntuu kuin kävelisit Lushin liikkeeseen pitkän ajan jälkeen. Iholle tämä levittyy todella helposti imeytyen myös hyvin ja jättäen jälkeensä todella kauniin hehkun, joka ei kuitenkaan ole millään tavalla rasvaisen näköinen. Todella hyvä tuote herkällekin iholle.


Pihistä: Aco Face BB Cream – n.12€

Tämä ei varsinaisesti ole aurinkotuote, mutta on muuten todella hyvät kesää ajatellen. Laitoin tämän Phiolosophyn kanssa vastakkain, vaikka nimensä mukaan  tämän pitäisi mennä nokittain Rimmelin BB:n kanssa.

Acon BB-voide on kuitenkin niin ohutta ja vetisen tuntuista, että kuvittelisin tämän olevan enemmänkin sävyttävä päivävoide kuin BB-voide. Peittoa ei löydy nimeksikään, mutta sävy sulautuu ihoon kuin ihoon todella helposti. Kesällä tämä on vaikka kaupungille OK-vaihtoehto mikäli haluaa kevyellä nomakeup-lookilla mennä, mutta yksinään esim. rannalle en tätä suosittelisi puuttuvan SPF-kertoimen vuoksi.

Pieni määrä kuitenkin riittää koko kasvoille ja tätä on halutessaan helppo kerrostaa – poskille taisin laittaa kaksi kerrosta ja oli todella kaunis ja kevyt ’päivetys’. Tämä ei tuoksu ollenkaan, mikä on täyttä plussaa. Eli – ei yksinään rannalle SPF-kertoimen puutteen vuoksi, mutta kevyeksi ehostukseksi kaupungille oikein kätevä.

Panosta: Philosophy No Reason To Hide Instant Skin-Tone Perfecting Moisturizer (SPF20) – n. 38€

Tässä on tuote, jonka en kuvitellut koskaan olevan näin paha huti kuin mitä se ainakin mun käytössä oli. Sävy on todella tumma ja todella kellertävä, tämä täytyy levittää joko pienissä osioissa tai isommalle alueelle todella, todella nopeasti. Tämä kuivahtaa aivan liian nopeaan ja jättää läikkiä sinne tänne ellet ole tarkka.

Vielä on testi kesken esim. sekoitettuna Aco:n päivävoiteeseen ja/tai levitettynä BeautyBlenderillä, siinä on silti sävyttävän päivävoiteen levitykseen ihmeellisen paljon vaivaa. Tämä jää iholle hiukan tahmeaksi eikä meinaa imeytyä ollenkaan, puuteria on melkeinpä pakko näyttää jotta tahmeuden saa asettumaan.

En välttämättä suosi tätä pintakuivalle-/kuivalle iholle, sillä vaikka tämän on tarkoitus olla kosteusvoide, ei se sitä asiaa kovinkaan hyvin aja. Mikäli kuitenkin onnistut tämän levittämään hyvin ja sävy istuu sinulle, saa tästä suht. kivan päivetyksen kasvoille. Meissä suomalaisissa vaan hirveän vähän taitaa olla ihmisiä, joille tämä mm. sävyltään sopii.

Ihan OK, mutta ostaisin ennemmin Acoa mikäli olisin sävyttävän päivävoiteen perässä.

Peitä: Rimmel Radiance BB Cream (SPF20) – n.14€ // SUOSIKKI

Ja sitten sen porukan ainoa ’oikea’ BB-voide, johon rakastuin aivan totaalisesti. Heti tämän saatuani ja tätä testattuani en muihin meikkipohjiin ole koskenutkaan, sori Lumene… Tästä löytyy niin hyvät kuin huonot puoletkin, mutta onneksi enemmän niitä hyviä.

Peitto menee puolipeittävä-kategoriaan, ihan täyttä peittävyyttä tällä ei saa edes kerrostamalla. Tuotetta kannattaa levittää suht. ohuet kerrokset kerrallaan, jotta se kerkeää asettua kerrosten välissä ja lopputuloksesta tulee tasaisempi. Kestävyys on hyvä, mutta jopa mun iholla (joka tällä hetkellä on kevyesti rasvoittuva T-alueelta) joutuu puuterointia tekemään iltapäivästä työpäivän päätteeksi. Tämä ei myöskään kestä mm. kuntosalilla hikoilua toisin kuin Lumenen aiemmin käyttämä Blur-meikkivoide, vaan tuppaa lähtemään ensimmäisen hikipisaran esiinnyttyä karkuun iholta.

Muistaakohan joku vielä L’Orealin Nude Magique BB-voiteen tai Esteé Lauderin Daywearin? Mulle tuli iholle levitettäessä jäätävät flashbackit näihin kahteen tuotteeseen, vaikka tässä ei olekaan mitään vapautvia pigmenttihiukkasia vaan voide tulee sellaisenaan ulos tuubista kuin se on. Kyse oli lähinnä siitä hiukan viilentävästä ja sopivasti kihelmöivästä tunteesta, joka lievittyi tuotteen levittäessä iholle. Todella ihana tunne aamulla kun olet vielä väsynyt ja saat tälläisen herätyksen meikatessa!

Sävy on kesäksi todella OK, mutta talvesta en ole niin varma – tämä ei kuitenkaan ihan täydellisesti sulaudu ihoon, joka ei ole päivettynyt edes vähääkään ja kuten todettu, talvisin olen suuri kalkkilaivan kapteeni. Talven koittaessa saatan siirtyä takaisin Lumeneen tai löytää uuden suosikin, who knows. Nyt on hyvä näin.

Summasummaarum: Kesällä kunnon aurinkosuojat etenkin kasvoille, kaulaan ja dekolteen alueelle, muista lisätä aurinkosuojaa tarvittaessa etenkin ollessasi suorassa auringon paisteessa ja vähennä sitä meikin määrää! Kukaan ei kesällä etenkään ulkona ollessaan tarvitse superpeittävää pohjaa, kesällä saa ne aknearvetkin ja muut ihon epäpuhtaudet kuultaa lävitse!

Miten te suojaatte/ehostatte kasvonne kesäisin?

Tuotteet saatu blogin kautta. 

PS. Ensi viikolla juhlitaan blogin synttäreitä, joten pysykää kuulolla arvontoja ajatellen!

2 kommenttia

  1. Jonna H. kirjoitti:

    Mun on pakko sanoa, että lomia lukuunottamatta olen aika laiska, koska vietän paljon aikaa sisällä. Mutta yleensä laitan kasvoille ulos lähtiessä meikkivoidetta tai värillistä päivävoidetta, jossa on suojakerroin. Toki jos tarkoitus on ottaa aurinkoa, niin sitten pistän kunnon suojat, mutta kaupassa käynnin hoidan kyllä pelkästään tuolla. 😀 (tiedän, oon vähän pahis tässä asiassa)

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Sama homma, vietän itsekin aika paljon aikaa sisällä mutta kahvitauoilla ja etenkin lounas tulee nautittua kelin salliessa ulkona, joten en ota pientäkään riskiä! 😀 Onneksi asutaan kuitenkin Suomessa, joten täällä se suojakerroin ei tarvitse hipoa pilviä tai olla aina niin tarkka – myönnetään, itsekin joskus laiskalla tuulella ollessa en muista tehokasta aurinkosuojaa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.