Hae
Hannamaria

331 – Projekti: hiukset – kasvatusprosessin AARRGH-vaihe

Mun hiukset on ongelma. Tai mun hiuksilla on ongelma. Ne ei nimittäin tiedä miten päin olla ja elää enää tässä hiukan yli olkapää-pituudessa, oikealta nimeltään kai jo puolipitkänä. Mulla on luonnostaan luonnonkihara ja karhea tukka, hiukan kuin Natalla. Tai no ei vähääkään kuin Natalla, vaan melkeen täsmälleen kuin Natalla. Wait ’n’ see.

Tykkäänkö tästä pituudesta? En. Haittaako se mua niin paljon että pätkäisisin hiukset lyhyiksi? Ei.

Tämä hiukan yli hartiamitan ylittävä mittä on ennenkin ollut mulla se kompastuskivi hiuksia kasvattaessa, mutta kolmas kerta sen toden sanoo. Kyllä vaan, tämä on nyt kolmas kerta kun kasvatan hiuksia oikein kunnolla pätkäistyä ne kerran lyhyiksi. Jos teitä kiinnostaa lukea lisää mun hiushistoriasta, niin klikkailkaa ihmeessä labeleiden Letti ja Hiukset alle.

Se, mikä tekee tästä kaikista ärsyttävimmän on tää karhea hiuslaatu ja kiharat hiukset, jotka etenkin takaa taipuu suoraa ulospäin – ja kun se ei riitä, kääntyy ne melkein pystyyn ylöspäin. Oon leikkuuttamassa käynyt tämän pehkon viimeksi Huhtikuussa (?) ja sen kyllä huomaa niskan paksuudesta. Pitäisi luultavasti kerroksia käydä leikkuuttamassa Sannan hoivissa, katsotaan mitä keksitään 😉

Turha kihartuminen johtuu milloin mistäkin – huonot aineet, huono pohjustustyö (laiska kun olen niin käytän yleensä vain lämpösuojaa suoristuksen alle ja päivällä kiroan taipuneita latvoja…) ja kettumainen keli. Paksut hiukset on todella jees, mutta taipuisat paksut hiukset on mulle ongelma. Sanna testasi kerran jotakin ihanaa ainetta föönin ja suoristuksen alle, mutten muista kuollaksenikaan mikä se oli. Joicon ihanan kultainen purkki se oli, olisiko ollut K-PAK-sarjaa? Kallis sen muistan olleen.

Ei tämä silti oo ihan shaibaa kaikki – mitta on nyt jo todella OK, tästä saa nimittäin aikas kivoja kampauksia ja mikäli ärsyttää, on reuhka helppo heittää nutturalle ja unohtaa se kokonaan! Esimerkiksi tästä simppelistä nutturasta on tullut mun lemppari, jolla nykyään huitelen vaikka ja missä. Oman settini, johon kuului mm. pinnejä, ponnareita, itse donitsi sekä panta, ostin Glitteristä, mutta esimerkiksi Bangeheadille näyttää olevan samanlainen Babylissin setti* alle 5€ hintaan!

Tälle illalle pitää kehittää jotakin superkivaa, sillä meillä on tiedossa yhdet tuparit. Meinaan vaan olla niin käsi tämänmittaisen tukan kanssa, että mm. kihartaminen ja upeiden kampausten tekeminen vie ihan hurjan paljon aikaa. Täytyy ensin viettää aikaa Youtubessa löytääkseen nätin kampauksen ja toisekseen opetella se tekemään. Eiköhän siitä selvitä! Jos teillä on muuten vinkkejä tämän mittaisen tukan laittoon, niitä saa laittaa jakoon!

Onko muilla samaa ongelmaa tän mittaisen tukan kanssa? Ja jos on, mitä teette tukallenne että saatte sen asettumaan?!

Hyvää viikonloppua!

PS. Huomasin muuten Bangerheadia selatessani että heillä on koko normaalihintainen valikoima -20% 3.8. asti!! Valikoimasta löytyy mahtava määrä kampaamotuotteita, hajuvesiä, upeita meikkibrändejä ja kaikkee mahtavaa mihin oon törmännyt vaan Youtuben meikkigurujen videoissa (mm. nämä Macadamia -sarjan* tuotteet!) 😀 Klikkaa itsesi ostoksille tästä tai tuolta sivun alalaidan bannerista!

6 kommenttia

 1. Ansku kirjoitti:

  Hei kivoja tupareita!

  …oma tukka on yleensä aina ponnarilla tai sit suoristus- tai kiharrusraudan käsittelemä. Siinäpä ne 😀

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitos, koitetaan pitää hauskaa! 🙂 Sama juttu, mutta ne rupee jo hiukan tympimään – vai onko mulla väärät aineet, jonka takia esim. hiukset ei pysy suorana?!

 3. Anonymous kirjoitti:

  Mulla on samanlaiset hiukset. Aikoinaan suoristelin mutta lopetin enkä föönaa. En ole käyttänyt 10 vuoteen hiusharjaa tai kampaa ja hiukset on olleet pitkän aikaakin reippaasti yli lapaluiden. Se jos mikä pörhistää hiusrakenteen, haron vain sormilla. Pätkäisin pitkät hiukset keväällä olkapäiden tasolle, kihartuu ja kaartuu mut olkoon, ponnari päähän pahoina päivinä. Käytän kosteisiin hiuksiin hoitosuihketta ja en sen kummemmin kampaile ja loput kuivuu yöllä. Olen huomannut että tällainen tukka parhaimmillaan toisena päivänä. Oikes leikkaus on tosi tärkeä, mulla ei ole nyt liikaa kerroksia, latvoista vähän kerrostettu. Olen alkanut uskoa siihen että jos joku sanoo et sun hiukset on ihanat niin nykyään annan sitten hiusten olla mitä on 😀

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Fööniä en minäkään näille näytä, ainoat kerrat kun ne föönataan on kampaajakäynnin jälkeen. Mulle hiukset on jopa ehkä hiukan tärkeämmät kuin meikit jne, joten mulle ne pitää olla kuosissa 🙂 Toisen päivän tukka on kyllä paras, silloin siitä saakin jotain!

 5. Tiina kirjoitti:

  Mulle ärsyttävin vaihe hiusten kasvattamisessa on se, kun ne ovat niin pitkät, että ovat kokoajan tiellä/silmillä ja hiostavat niin maan p—-leesti, mutta eivät vielä ylety kiinni. Siinähän sitten taiteilet kaikenlaisia epämääräisiä pinniviritelmiä ja toivot, että loputulos ei näytä ihan dorkalta 😀

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Tuttu tunne! Paksuilla hiuksilla on tapana olla suht hiostavat ja ai sitä hirveätä aikaa kun hiuksia ei vielä saanut kiinni, mutta liikkumassa piti käydä – ihana hiestä märkä liimaletti niskassa, seksikästä! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.