Hae
Hannamaria

362 – Ikuisuusprojekti: AKNE: Iho nyt VS. vuosi sitten

Nyt, kun Isotretinoin Actavis-kuurin, tuttavallisemmin Roacuttanin, loppumisesta on jo melkein vuosi, ajattelin tehdä pienen katsauksen ihon nykyiseen kuntoon ja siihen, miten se on tässä vuoden mittaan palautunut. Aikaisempia postauksia tästä sarjasta voi lukea mm tagien Akne, Hanna ja Ihonhoito -alta.

Ennen näitä kuvia en tajunnut miten paljon iho on vuodessa parantunut. Yksi blogini suosituimmista postauksista on ehdottomasti tämä postaus, jossa on lähtötilanne ja tilanne viime vuoden elokuussa, eli alkusyksystä 2014. Myös kesän alussa tekemäni 6kk Roacuttan-kuurin jälkeen -postaus on saanut paljon katseluja .Noista on tultu aivan hirveästi eteenpäin vaikka vieläkin on havaittavissa pieniä oireita kuurista – niistä lisää myöhemmin.

Vuosi sitten iho näytti tältä:

 

Epätasainen, hiukan kuoppainen ja erittäin herkkä. Finnit ovat kadonneet, mutta arvet ovat jäljellä. Iho oli tuohon aikaan todella kuiva ja superherkkä ja talviaika kun oli, iho myös kuivui normaalia pahemmin. SUurimmista sivuvaikutuksista oli kuitenkin jo päästy, yltiökuivat läiskät ja röhelmät käsissä olivat historiaa ja kuivuudesta lohkeilevat huuletkin olivat rauhoittuneet. Tässä vaiheessa aknekuuri on jo loppunut ja iho pääsee kunnolla paranemaan.

Nyt iho näyttää tältä:

 

Jep, selkeästi on muutosta tapahtunut. Nykyään iho on jo palautunut melko kokonaan kuurista. T-alueesta on tullut jälleen semi-rasvoittuva ja ihohuokoset on palanneet normaaleiksi (eli hiukan laajentuneiksi). Arpeja on jonkin verran, mutta ei kovinkaan näkyvästi ja nykyään ne saa helposti piiloon. Finnejä ja näppyjä tulee vielä hormonivaihteluiden mukaan (you know it…), mutta ne eivät ole isoja ja kipeitä vaan lähinnä sellaisia ’normaaleja’ näppyjä.

Kovia aineita en silti uskalla edelleenkään käyttää tälle iholle. Kesällä se oli vielä melko herkkä valolle ja pidinkin huolta että käytin suojakertoimellisia tuotteita – ainakin meikkivoiteessa piti olla suojaa, jos sitä en käyttänyt niin käytin mm. tässä postauksessa nähtyä Clarinsin aurinkosuojaa.

Kesällä tekemästäni 6kk-katsauksesta on iho selvästi kehittynyt. Nykyään se tosiaan on palautunut ’normaaliksi’, tuolloin se ei vielä rasvoittunut ja huokoset olivat suht. OK. Tuolloin myös harrastin enemmän liikuntaa (mutten kuorinut niin tiheään kuin nyt), joten noissa kuvissa se saattaa näyttää kuulaammalta. Myös rusketusta olin noissa kuvissa saanut ja nämä ovatkin ne ’aidot’, joissa iho on normaalissa talvehtimistilassa 😀

2 kommenttia

  1. Anni Suvisuo kirjoitti:

    Aika huiman näköinen muutos.

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Samaa mieltä! Vaikka arpea on hiukan vieläkin ja etenkin liikkuessa iho punoittaa normaalia enemmän etenkin näistä kohdista, on se nykyään suht tasainen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.