Hae
Hannamaria

403 – Hiusvuosi 2015

Oho, vuosi vaihtui melkein huomaamatta… Uutta vuotta ei tullut juhlittua mitenkään erityisesti, vuoden vaihtuessa istuin autossa ja aion Palokkaan. Oli ihan kiva ilta / yö silti, raketitkin tuli nähtyä ja hyvin syötyä. Vuoden ensimmäiseksi postaukseksi ajattelin kuitenkin listata hiukan viime vuoden hiushistoriaa, sillä vuodessa on kehitystä tapahtunut aika paljon. Tämän lisäksi ajattelin tehdä ainakin sen perinteisen vuosikatsauksen! Lisää hiusjuttuja löytyy muuten tagien Letti ja Hiukset -alta.

Talvi / Alkukevät

Hiukset oli vielä melko lyhyet, tosin tuossa vaiheessa iloitsin jo miten pitkät ne on 😀 Kävin vielä kampaajalla värjäämässä, sillä alla oli monen vuoden ruskeat värit ja ne ei varmasti olisi kauniisti kotiväreillä taittuneet punaiseen, johon ollaan koko vuosi tähdätty.

Malli oli vielä melko tasapitkä, takaa otettiin hiukan kevyemmäksi ja aivan pikkiriikkisen A-linjaiseksi jotta niskasta ei tule liian painavan oloinen. Tämä kevensi todella hyvin tätä paksua tukkaa ja teki kasvatuksesta helpompaa.

Kevät / Alkukesä

Kasvatusprojekti jatkuu. Tähän pituuteen olin jo erittäin tyytyväinen, sillä se laskeutui ja asettui kuin unelma. Hiukset otti juuri ja juuri kiinni hartioille ja väri oli ihana punertavanruskea. Tässä vaiheessa aloin jo käyttämään punaista Colos Maskia sekä shampoota hiusvärin ylläpitoon. Tässä vaiheessa niskaa ei taidettu enää ohentaa juuri ollenkaan ja kampaajakäynnit rupesivat harvenemaan.

Muistan miten tuo väri tuntui todella punaiselta ja kirkkaalta, ei kyllä enää! 😀

Kesä


Kesäkuussa värjäsinkin hiukset sitten aivan itse käyttäen minulle lähetettyä Vidal Sassoon Salonist -hiusväriä. Leikkuuta ei tehty, sillä kampaajakäynnit jäi kokonaan pois… Kyseisellä värillä taisin värjätä hiukset jopa kahteen kertaan, tykästyin sen tekniikkaan värjätä tyvi ja latvat eri kehitteellä sen verran paljon. Pituutta oli tullut, nyt hiukset ottivat jo paljon olkapäihin kiinni joka saattoi joskus olla todellakin ärsyttävää. En ollut vielä nimittäin löytänyt hiusöljyjä!!

Loppukesästä myös kriiseilin hiukan. Enemmänkin jo mleko pitkien hiusten kanssa, ne meinasivat olla melko vallattomat. Tuntui että hiuksia oli aivan mahdoton laittaa, vaikka todellisuudessa se taisi olla vain laiskuutta. Hiukset pysyi suurimman osan ajasta kiinni ja tuntuivat olevan vain tiellä. Pariin kertaa pohdin niiden leikkaamistakin.

Syksy

Lokakuussa kävinkin sitten oikein taas Kampaamo Lumossa Sannan käsittelyssä. Tulin niin iloisena pois, sillä pää koki aika ihanan mutoksen! Hiusta vaalennettiin ja alta paljastui suht. hyväkuntoinen hius, jonka päälle voitiin värjätä suoraan ihana kupari-punaoranssi väri. Tätä oli todella helppo pallotella kuparin ja punaisen välillä Color Maskeilla, sekoituksiakin tuli tehtyä pariin otteeseen. Latvaa taidettiin leikata erittäin vähän ja etuhiuksista otettiin superpieni osa lyhyeksi, jotta saatiin hiukan keveyttä etuosaan.

Talvi

Värjäsin hiukset jälleen kotona, tällä kertaa päähän upposi kaksi purkkia Schwarzkopfin Live Color XXL Real Rediä. Tätä on sitten ylläpidetty Color Maskeilla sun muilla vippaskonsteilla. Leikkuuta ei tehty, eikä sille kyllä olisi ollut tarvettakaan. Hiukset on nyt todella kivassa pituudessa, ne saa jo vaikka miten laitettua ja asettuvatkin, sillä olen löytänyt oikeat aineet ja HIUSÖLJYT!! Parempia kuvia tulossa toisen värjäyskerran jälkeen, unohdin ottaa tuoreesta väristä kuvat, hih…

Tällä hetkellä ei ole tietoakaan ruskeasta hiusväristä, josta alkuvuonna aloitettiin. Matka kohti punatukkaista on siis melko lailla päätöksessä ja olen löytänyt tähän hetkeen täydellisen punaisen. Nyt vain ylläpitoa ja kasvatusta, jos sitä keväällä jälleen latvat siistimään Sannan hoiviin. Pituutta on kohta jo sen verran että voi ihania kampauksiakin opetella tekemään 🙂

Millainen oli teidän hiusvuosi?

6 kommenttia

 1. karo kirjoitti:

  Hyvältä näyttää! Itellä alkaa projekti toiseen suuntaan, niin monta vuotta ollut punainen ja nyt haluan enemmän sinne ruskeaan ja omaan väriin päin 😀

 2. Katja Vuori kirjoitti:

  Ihanan pirtsakkaat hiukset, nuo punaisen eri sävyt niin sopii sinulle!!
  Mukavaa alkanutta vuotta Hanna!

 3. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitoksia! 🙂 Kadehdinkin sun hiuksia aika paljon, ne on niin ihanan punaiset 😀 Ja ihan totta, pitkään kun on ollut sama väri päässä alkaa se helposti kyllästyttää – tsemppiä siihen projektiin, punaisen saaminen ja siitä poispääsy on hankalaa kumpaankin suuntaan 😀

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Tykkäsin itsekin melkein jokaisesta, lempparina on kyllä tämä nykyinen tai tuo mikä oli syksyllä – se sopi siihen hetkeen todella kivasti. Nyt kun katsoin jälkikäteen niin ei tuo viininpunainenkaan Toukokuulta (?) ollut huono!

 5. Mari kirjoitti:

  Noi oranssit on ihanat! 🙂

  Oma hiusvuosi koostui kestovärien välttelystä ja suoraväreillä leikkimisestä, heh.

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Erittäin hyvä vaihtoehto tuokin, suoravärit on yleensä hyviä vaihtoehtoja kestoväreille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.