Hae
Hannamaria

453 – Kesäajan päivitetty ihonhoitorutiini

Siitä on hetki, kun viimeksi kirjoitin ihonhoitorutiineista. Tuosta viime kerrasta, joka muuten oli ex-akneihon ihonhoitorutiini -postaus, suurin osa tuotteista on kerennyt näin kevättä ja kesää kohden vaihtua, joten päivitys on paikallaan. Ihoni on tällä hetkellä selviytynyt aknesta ja on suhteellisen tasapainoinen, talvisin pintakuiva sekaiho ja näin keväisin ja kesäisin pelkästään sekaiho.

 

Ex-akneiho

Ennen itse tuotteita, puhutaan hiukan ihossa tapahtuneista muutoksista. Osa teistä tietääkin, että kärsin aknesta n. pari vuotta sitten ja söin tätä varten Roacuttan -kuurin (Isotretinoin Actavis). Pahimmillaan iho oli punainen ja posket täynnä suuria, kipeitä finnejä (omalla vastuulla kuvat saa katsoa täältä). Olen onnellinen siinä mielessä, että syviä, kuoppamaisia arpia ei jäänyt melkein ollenkaan. Sen sijaan punaisia kohtia ja läikkiä on jäänyt jonkin verran, mutta nekin haalistuvat koko ajan enemmän. Suojaamattomana aurinkoa ei iho meinaa kestää vieläkään (muukaan kuin kasvojen iho), mutta onneksi tähänkin on tuotteet.

 

Simppeliä ja helppoa

Mutta nyt ne tuotteet! Nykyään suosin melko simppeliä ja yksinkertaista ihonhoitorutiinia ilman turhan montaa ’kerrosta’ tai ’steppiä’. Tahtoisin tulevaisuudessa suosia luonnonkosmetiikkaa ennemmän, mutta tällä hetkellä mennään näillä. Kaapissa odottaa lisäksi vastaavia tuotteita suuri määrä, joten pidetään se luonnollisuus takaraivossa ja siirrytään vaiheittain sitä kohti!

 

Puhdistaminen

Puhdistamiseen käytän tällä hetkellä kolmea eri tuotetta – Formula 10.0.6 So totally Clean -misellivettä, LUSHin Let The Good Times Roll -putsaria sekä L’Oréalin Sublime Glow -puhdistusöljyä. Formulan tuotteista löytyy lisää täältä, LUSHin tuotteista täältä.

Formula 10.0.6 -misellivesi on käytössä aamuisin puhdistuksena vanulappujen kera ja iltaisin suihkun jälkeen raikastuksena ennen kosteutusta. Tämä on aamuisin ainoa putsari jota yön jäljiltä käytän. Misellivedet ovat siitä käteviä, että ne puhdistavat kiristämättä ja kirvelemättä ja ovat aamupuhdistukseen mielestäni paljon kätevämpiä kuin kasvovedet tai geelit / saippuat.

LUSH Let The Good Times Roll -putsari on jäänyt mulla tuon aiemman LUSH -postauksen jälkeen ihan vakkarikäyttöön iltaisin. Se on justiin sopivan kuoriva tän hetken iholle ettei mikään. Tämän avulla oon voinut jopa luistaa viikottaisesta naamionkäytöstä, hih 😉 Tosi hyvä ja luonnollinen putsari, suosittelen lukemaan tuon aiemman ja laajemman arvioni.

L’Oréal Sublime Glow -puhdistusöljyllä poistan meikit suihkussa iltaisin ’kaksoispuhdistuksen’ ensimmäisenä vaiheena. Tällä lähtee hyvin niin vedenkestävät silmämeikit kuin hiukan kevyemmätkin meikkivoiteet. Pieni määrä vettä, yksi pumppaus tätä ja sotkemaan nassun meikit.

 

Kosteutus

Tähänkin kategoriaan pääsee näin kevään myötä, kun ei järkyttävää määrää kosteutusta tarvitse, kolme tuotetta, kaikki tällä hetkellä Lumenelta!

Lumene Artic Aqua 3D Hudration Cream-gel on kiva ja kevyt päivävoide, joka on mulle sopivassa hintaluokassa mielestäni ihan parhaasta päästä. Sopii mun sekaiholle hyvin ja kostetuttaa juuri sopivasti. Käytän tätä normaalisti aamuisin, mutta joinain iltoinakin tämä eksyy naamalle.

Lumene Bright Now Vitamin C Hyaluronic Essence -tuotteesta kirjoitin jo alkuvuodesta ja rakkaus tätä kohtaan ei ole laantunut ollenkaan. Se tuo edelleenkin ihanan tunteen iltaisin käytettynä ja kosteuttaa näin keväisin & kesäisin juuri tarpeeksi. Tämähän ei siis ole seerumi, vaan tiiviste. Mikä se ero sitten on? No sanoisin tämän olevan kokeilemiani seerumeita aavistuksen kevyempi ja tämän tuovan enemmän ’heleyttä’ iholle.

Lumene LAB Age Preventing Suojaava silmänympärysvoide, josta kirjoitin jo pahimman aknen aikaan ja joka on edelleen mun lemppari silmänympärystuote. Tää on nyt toinen puteli eikä meinaa vieläkään loppua! Tämän jälkeen testaan jotakin uutta, vaikka olenkin tähän ollut todella tyytyväinen. Tuoksua ei juurikaan ole, joten senkin puolesta täydellinen herkälle silmänympärysiholle. Bloggaajan luonto silti pistää kokeilemaan jotakin uutta 😉

Tälläisillä tuotteilla mennään tällä hetkellä. Tottakai tästä yhtälöstä puuttuu mm. kuorintatuotteet, naamiot sekä aurinkosuojat, mutta ne ei kuulu päivittäiseen ihonhoitoon. Kesää kohti menen tälläisellä simppelillä rutiinilla, joka ei ole liian monimutkainen ja joka on helppo. Oliko näiden seassa teille tuttuja tuotteita?

Miten te hoidatte ihoanne kesällä?

Osa postauksen tuotteista saatu.

2 kommenttia

  1. Jonna H. kirjoitti:

    Lumenen hyaluronitiiviste oli näistä tuttu ja se on ihanaa. Itse en tee oikeastaan muuta muutosta, kuin siirryn ehkä astetta kevyempiin voiteisiin, koska kesällä ihoni pintakuivuus poistuu, joten tuotteiden ei tarvitse olla niin hoitavia kuin syksyllä ja talvella.

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Jep, kevyemmät voiteet on täälläkin kova juttu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *