Hae
Hannamaria

467 – Projekti: Hiukset – Kasvatusprojektin puolipitkä vaihe

Hiustenkasvatusprojektin jatko-lähtötilanne – tyvikasvua reilu parin senti verran, sävy haalistunut etenkin haparoista latvoista punaisesta oranssiin. Ei minkäänlaista mallia ja latvat todella huonossa kunnossa. Kampaajalla käyty värjäyksessä & leikkuttamassa viimeksi Lokakuun puolella. Karu näky toisin sanottuna. Aikaisemmat Hiusprojektin välivaihekuvat aivan lyhyestä tähän snadisti puolipitkään näkee täältä.

Projekti: Hiukset - ennen, kevät 2016 Projekti: Hiukset - ennen, kevät 2016

Swarchkopf Color Live XXL -punainen väripurkki päähän (yksi riitti vielä, huhhuh!) ja kampaajakäynti teki ihmeitä. Värjäys tehtiin kotona ja on tuosta Lokakuusta asti tehtykin, mutta latvoja oli pitänyt käydä leikkuuttamassa jo pitkään ja viimeinkin, samalla kun tautoitavaksi mentiin, kävin seinän toisella puolella Kampaamo Lumossa varaamassa itselleni ajan latvojen leikkuuseen.

Projekti: Hiukset - jälkeen, kesä 2016 Projekti: Hiukset - jälkeen, kesä 2016 Projekti: Hiukset - jälkeen, kesä 2016Projekti: Hiukset - jälkeen, kesä 2016

Vieläkin näkyy latvoissa hiukan vaaleampaa ja etenkin tuota oranssimpaan taittavaa kohtaa, mutta se on ihan hauska vivahde (tottakai kuvausvalo vaikuttaa asiaan hiukan). Latvat tasattiin ja niistä lähtikin sellainen kiva pari-kolme senttiä pois puhtaasti huonoa latvaa. Nyt hiukset ovat helpot harjata läpi ja latva on todella paljon parempikuntoista. Tätä latvojen siistimistä kasvatusprojektin aikana pitkittää aivan liian pitkään, vaikka se loppujen lopuksi ei ole iso vaiva käyttää n. tuntia siellä kampaajalla parempien hiusten parissa. Tukka näyttää nyt tuuheammalta eikä ohuista hiirenhännistä ole tietoakaan.

Tässä mietinkin, että mikä se on sellainen OK-väli käydä leikkuuttamassa huonoja latvoja joku pari senttiä pois näin kasvatusvaiheessa. Jokainen, tai etes joka toinen kuukausi ei tulisi välttämättä mieleen, sillä eihän hiukset siinä ajassa kerkeä kasvaa niin paljon että olisi pari senttiä järkeä käydä napsaisemassa pois. Toisaalta tälläinen 7-8 kuukauttakaan ei ole toimiva, sillä ainakin omat latvat kerkeää vallata kaksihaaraiset siinä ajassa ja joudutaan ottamaan näinkin paljon pois.

Onko teillä tiettyä aikaväliä jolloin käytte kampaajalla?

10 kommenttia

 1. JonnaH. kirjoitti:

  Ei ole, yleensä koitan käydä pari kertaa vuodessa, mutta nyt viime kerrasta on vierähtänyt jo vuosi. Pitäisi varmaan kunnostautua taas tän asian kanssa. 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Mulle käy melkeen joka kerta näin kanssa varsinkin tän pidemmän tukan kanssa 😀

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Mulla kans välit hurahtaa aina vähän turhan pitkiksi, nyt alkuvuodesta olen tsempannut ja käynyt tähän mennessä peräti kaksi (2) kertaa kampaajalla 😀 eli väliä 3kk, katsotaan koska seuraavan kerran saan aikaiseksi kampaajan penkkiin istua 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Toi ois ihan ok-väli! Tykkään ainakin itse siitä fiiliksestä kun pääsee jonkun muun hoiviin hiustensa kanssa, etenkin kun ne laitetaan aina niin kauniisti 🙂

 3. Miia kirjoitti:

  Lyhyen tukan kanssa kävin viiden viikon välein ja nyt kasvatusvaiheessa käyntiväli on kuus viikkoa. En kestä yhtään ”hamppulatvoja” ja siksi säännöllinen käyntiväli ettei hamppuja pääse syntymään. Mun hiukset kasvaa kuuteen viikkoon noin puolitoista senttiä ja pari milliä tasataan kuivaa pois joka kerralla. Tuloksena on hyväkuntoiset hiukset joita jaksaa kasvatella 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Lyhyen tukan kanssa tuli käytyä enemmän itsekin. Toi kuulostaa hyvälle, käy säännöllisesti ja ottaa vaan vähän kerralla eikä tarvitse tehdä tälläistä ultimatetrimmausta 🙂

 4. Terhielinaaa kirjoitti:

  Jos sentin kasvaa kuussa, niin tuossa pituudessa voisi riittää puolen vuoden välein ja pari senttiä pois. Paras kasvatus/hinta-suhde:)

  • hannamaria kirjoitti:

   Mulla kasvaa lähemmsä 1,5cm kuussa, joten toi puolen vuoden välein on aika pitkä 🙂 Mutta ei se ’ideaali’ siitä kauas jeitä varmasti.

 5. Terhielinaaa kirjoitti:

  Muutes, samaan värisävyyn varmaan pääsisit satvahennalla. Hinta 8€/paketti marketista ja siitä kaksi kertaa. Eikä myrkkyjä. Päinvastoin upea kiilto ja tuntu. Hoitava ja ravitseva?

  • hannamaria kirjoitti:

   Pitää tutustua! Tälle kerralle oli väripurkki kaapissa, mutta tutustun 🙂 Mietin että mitenköhän se ilman myrkkyjä sitten tuohon omaan väriin tarraa, tää XXL kuitenkin kun tarraa todella hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.