Hae
Hannamaria

468 – Huijaa kuulas kesäiho by Lumene

Nyt vahvasti sääennusteiden mukaan vaikuttaa siltä, että auringonpaistetta ja lämpöä saadaan vielä hetki odotella. Sillä aikaa kun odotellaan rantsukelejä, voidaan keskittyä hankkimaan pieni päivitys purkista ja puhumaan hiukan siltä auringolta suojautumisesta. Sainkin Lumenelta testiin parit tuotteet molempia steppejä varten.

Lumene itseruskettavatLumene itseruskettavat

Lumene Natural Bronze Gradual Self Tan Lotion, Shimmering BB Body Lotion, Self Tan Face Cream

Aloitetaan sadekelien kunniaksi siitä pienestä päivityksestä. En itse ole suuri itseruskettavien ystävä, sillä ihoni on melkein aina sen verran kuiva etteivät ne levity tasaisesti. Ennen näitä itseruskettavia (niin mousseja, voiteita kuin suihkurusketuksiakin tms) iho on hyvä kuoria perusteellisesti ja rasvata hyvin. Rasvan täytyy antaa kuivua ja vielä ennen itseruskettavan levitystä suojata kosteusvoiteella kuivimmat kohdat (mm. kyynärpäät ja erilaiset taipeet).

Natural Bronze Gradual Self Tan Lotion

Mulla tämä asteittain pienen päivityksen tuova Gradual Self Tan Lotion ratkaisi sekä kuivumis- että mahdolliset epätasaisuusongelmat, sillä tämä on oikeasti kosteusvoide, joka n. viiden päivän kuluessa tekee päivityksestä syvimmän mahdollisen tällä tuotteella saatavan. Harmi ettei ole ennen-jälkeen -kuvaa, mun jalat oli niin kuolemankalpeat että olisi pitänyt tajuta ottaa todistusaineistoa! Tämä toimii parhaiten vaaleaihoisille, kuten itselläni ja olenkin rajoittanut tämän käytön ainoastaan niihin alueisiin, joihin aurinko ei itselläni pääse useimmiten (keskivartalo ja jalat). Imeytymisestä ei myöskään tarvinnut huolehtia, tuote suorastaan katosi ihoon – ja nyt mietinkin että onko testikäsi huomenna tummempi kuin toinen… Tuoksukin on huumaava, lakan nektarilla saattaa olla osuutta asiaan.

Natural Bronze Shimmering BB Body Lotion

Kropan kosteuttamisella jatketaan – Shimmering BB Body Lotion oli todella mukava tuote yhdistettynä aikaisempaa, asteittain päivittävään kosteusvoiteeseen. Tällä tulee todella kaunis hehku iholle sen näyttämättä mitenkään liian rasvaiselta tai siltä, että on tullut hiukan liikaa läträttyä öljyillä sun muilla. Etenkin dekolteella käytettynä pieni hehku tuli todella hyvin esiin ja oli todella kaunis. Tuote tuo mukanaan pienen päivityksen, joka kuitenkin lähtee suihkussa veden mukaan eikä näin ollen ole pysyvä.

Natural Bronze Self Tan Face Cream

Päivettävästä tuotteesta on myöskin oma versionsa – Self Tan Face Cream. Kokeilin tätä yhtenä iltana yötä vasten ja aamulla herätessä pystyi iholta havaitsemaan jo pienen päivityksen. Tuote myös kosteutti yön aikana ihan hyvin omiin tarpeisiini. En välttämättä käyttäisi tätä joka ilta tai aamu, saattaa nimittäin käydä niin ettei nassu täsmää enään muun kropan kanssa muutaman päivän päästä. Muista myös levittää tämä kaulan alueelle ja mielellään hiukan dekolteen puolelle jotta tuloksesta tulee tasainen eikä rajoja pääse syntymään.

Se mikä mua näissä tuotteissa häiritsi hiukan oli se, ettei yhdessäkään ollut SPF -kerrointa. Koitin asiaa Googletella ja niinhän se oli, ettei niissä suojakerrointa ole. Ulos, ja etenkin itseään grillaamaan lähtiessä, aurinkoisella säällä on siis suositeltavaa käyttää erillistä SPF -kertoimellista tuotetta. Kropalle kerronkin tuossa alapuolella pari kivaa vaihtoehtoa, kasvoille tein oman vertailupostauksen viime kesän alussa. Voit lukea sen täältä. Nämä kolme tuotetta ovat hinnoiltaan n. 10-15€.

Lumene aurinkovoiteet

Sun & Care Protecting Sun Cream, Sun & Care After Sun Lotion

Meillä ei onneksi ihon auringolta suojaamisesta huolehtia aivan yhtä paljon kuin esimerkiksi Losissa asuvien, sillä oikeasti ’vahingoittavaa’ auringonvaloa on vain hyvin vähän aikaa vuodessa – itselläni ainakaan talvisin ei ole kovin tärkeää onko kasvovoiteessa tai kroppatuotteissa aina SPF-kerrointa, mutta kesällä asia on eri. Silloin täytyy etenkin meidän naisten suojata dekolteen ja kaulan alue kasvojen ja muun kehon lisäksi, ellei haluta palanutta ihoa ja aikaisia ryppyjä 😉 Niin ja aurinkosuojista tulee muistaa se, että kerroin pysyy hyvänä kun muistaa tasaisin väliajoin lisätä voidetta.

Sun & Care Protecting Sun Cream

Näiden tuoksu on kuin Lumenen Bright Now Vitamin C -sarjasta ja on todella raikas sekä hedelmäinen. Kummastakaan ei tule lähmäistä fiilistä, mitä itse arvostan. Monesti aurinkosuojavoiteissa koostumus on niin venyvää ja liisteriä, että ei tee mieli edes lähteä minnekään kun ei iho hengitä. Tässä Sun & Care Protecting Sun Creamissa ei ollut sitä ongelmaa, vaan tuote imeytyi ihoon ihan huomaamatta. Lisäksi mikäli ei ole kova grillaaja (tai Suomen kesä on yhtä sateinen kuin miltä se näyttää), tälläinen 150ml purkki kestää pitkään. Tätä voi käyttää niin kropalle kuin kasvojen iholle ilman pelkoa valkoisista viiruista. Mulla on SPF 30-suoja kuvassa, joka sisältää niin UVB- kuin UVA -suojan. Hinta n. 10-12€

Sun & Care After Sun Lotion

Vaikkei olisi palanutkaan tai erityisesti aurinkoa ottanut, on hyvä käyttää ihon rauhoittamiseksi sekä kosteuttamiseksi Aftersunia – siihen tarkoitukseen Sun & Care After Sun Lotion on omiaan. Vaikken ollun edes auringossa ja testasin tätä kädelle tätä postausta varten, oli viilennysefekti aivan ihana. Tämä imeytyi ihoon vielä nopeammin kuin muut tuotteet ja on erittäin kevyt. Se on tässä vain plussaa, sillä etenkään auringonotosta lähtiessä ei halua viivytellä aftersunin kuivumisen kanssa. Hinta n. 9-10€

Molempia tuotesarjoja veikkaisin löytyvän niin Sokkareilta, Stockmanneilta kuin joistakin vähittäiskaupoistakin. Ainakin aurinkosuojaa sekä afterlotionia luultavasti löytyy ihan lähi-Ässästäkin jos hyvä tuuri käy valikoiman suhteen. Hinta-laatu näissä on kaikissa kohdillaan, joten voin vahvasti suositella.

Suojaatteko te ihoanne kesäisin?

2 kommenttia

  1. Mia / Beauty Highlights kirjoitti:

    Onpas kivat kuvat! 🙂 Mä en ennen oikeastaan koskaan käyttänyt mitään kovin korkealla suojakertoimella varustettuja voiteita (siis vartalolla), kun olin aika vähän auringossa, enkä koskaan oikein siksi ruskettunutkaan (tai palanut). Pari kesää sitten kuitenkin yhdellä ulkomaanmatkalla paloin pikkuisen ja sen jälkeen muuttui ääni kellossa 😉 Nykyään levitän suojakertoimelliset voiteet vartalollekin ennen aurinkoon menoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.