Hae
Hannamaria

Yksinkertainen käsihoito kotona

Aina näin syksyisin ainakin meikäläisen kädet ja kynsinauhat kuivuun ihan rusinaksi ja halkeilee toden teolla. Joka vuosi onkin siis otettava tehokkaat keinot käyttöön jottei kädet ole aivan täyttä korppua ja voi edes toivoa näkevänsä kynsiä vilaukselta talven aikana – muutenhan ne siis lohkeilee, halkeilee ja kuihtuu pois. Keräsin kokoon muutamat välineet ja vinkit joilla selviää hyvin talven yli näkemättä liian suurta vaivaa!

hannamaria käsihoito eleven

Trind Keratin Nail Protector / Layla Nail Buffer / Dirty Works Glass Nail File / Mavala Manicure Sticks / Mario Badescue Cuticle Cream

Näillä melko perinteisillä välineillä pääsee hyvin alkuun. Eleven.fi -verkkokauppa oli niin ihana että lahjoitti minulle tätä postausta varten ylläolevan kuvan tuotteet, jotta pääsen demoamaan teille miten itse hoidan etenkin kynsinauhojani viikoittain. Tarvitset siis niinkin perinteiset jutut kuin kunnon kynsiviilan, tuhdin kynsinauhavoiteen, manikyyritikkuja, bufferin sekä jonkinlaisen kevyen hoitolakan tai vastaavan, joka on tyyppiä ’my nails but better’. Itse tykästyin tähän Trindin Keratiinisuojaan niin paljon että pyysin sen täysikokoisena käytettyäni eräästä LivBoxista saamani testipurkin loppuun.

hannamaria käsihoito eleven

Näistä tuotteita bufferin voi pikaversiossa jättää pois ja todella rasvaisen kynsinauhavoiteen korvata käsivoiteella. Kuvan tuotteiden lisäksi kannattaa mukaan varata kunnon käsipyyhe tai perinteinen pyyhe johon kädet kuivata ja jota käyttää alustana, jokin kippo sekä lämmintä vettä. Tätä tarvitaan ensimmäisessä osassa.

hannamaria käsihoito eleven

Ihan aluksi täytyy kynsinauhat pehmittää. Itse toteutan tämän niin, että otan kulhon ja lämmintä vettä jossa liotan kynsinauhoja muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen otan yhden Mavalan kynsinauhatikun ja rupean siistimään kynsinauhoja mm. työntelemällä niitä hiukan ja mikäli ns. ’ihoa’ on kasvanut kynnen päälle, pyrin raaputtamaan nuo kohdat pois. Toistan tämän kaikille saman käden kynsille. Aluksi manikyyritikkujen käyttö voi tuntua hiukan ikävälle, mutta siihen kyllä tottuu nopeasti. Mikäli haluaa hifistellä, voisi pikkuisilla saksilla saksia ylimääräiset kynsinauhariekaleet pois mutta itse en ole sitä vielä kokenut tarpeelliseksi.

hannamaria käsihoito eleven

Työntelyn jälkeen (tai ajaksi, riippuen kerrasta), laitan paksun kerroksen Mario Badescun kynsinauhavoidetta. Tämän vaikuttaessa yleensä pehmittelen toisen käden kynsinauhat ja toistan saman mitä työntelyn ja muotoilun mitä aikaisemmalle kädelle. Kuten sanoin, tämän tuhdin voiteen voi hyvin korvata tuhdilla käsivoiteella mikäli erillistä kynsinauhavoidetta ei ole saatavilla. Mario Badesculla on muuten useita eri tuotteita valikoimissa elevenillä kynsijuttujenkin ulkopuolella, joka tuli itselleni pienenä yllätyksenä.

hannamaria käsihoito eleven

Seuraavaksi päästäänkin viilaukseen. Kynnet tulisi mamman kertoman mukaan viilata aina sivusta keskelle vain yhteen suuntaan eikä ees taas kuten leffoissa. Tällä tavoin viilatessa kynnet eivät ainakaan viilauksen takia pääse liuskoittumaan ja lohkeilemaan. Muotoja joihin viilata kynnet on vaikka miten monia, itse näin kasvatusvaiheessa annan kynsien kasvaa melko luonnollisessa muodossa ja viilaan vain epätasaisuudet pois.

hannamaria käsihoito eleven hannamaria käsihoito eleven

Viilauksen jälkeen päästään buffaamaan kynnet. Buffaamiseen on olemassa monenlaisia eri välineitä ja tapoja ja yleensä perusperiaatteena on aloittaa karheimmasta bufferin puolesta ja edetä sitä kautta sileinpään tehden kynnen pinnasta kiiltävän ja vastaanottavaisen tuleville lakoille. Tällä kyseisellä LAYLA Nail Bufferilla saa aikaan melko karhean, mutta silti sileän jäljen kynnen pintaan ja se auttaa poistamaan pieniä värjäytymiä.

hannamaria käsihoito eleven

Viimeisen silauksen helpolle käsihoidolle luo Trind Keratin Nail Protector -keratiinipohjainen kynsiä suojaava lakka. Trind on muutenkin bloggareiden suosiossa, sillä Trind Nail Repair Natural -kynnenvahvistaja oli vuoden 2015 eräässä LivBoxin bloggaajaboksissa ja jo tuohon tykästyttyäni, uskalsin pyytää jotakin hiukan erilaista, mutta tarpeeksi samanlaista testiin. Kynsien lakkauksen ja kynsilakan kuivumisen jälkeen rasvaillaan vielä kädet ja homma on paketissa!

Tälläisen yksinkertaisen käsihoidon pyrin tekemään kerran viikkoon etenkin näin talviaikaan. Kynsiä kasvattaessa itselle etenkin jonkinlainen lakkaus sekä viilaus on tärkeää jotta kynnet pysyvät edes jonkinlaisessa kuosissa.

Teettekö te käsihoitoja kotona?

Postauksen tuotteet saatu eleven.fi:ltä. Eleven.fi:n linkit mainoslinkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.