Hae
Hannamaria

Upea, musta ja moderni: Savotta Reppu 101

Postaus toteutettu yhteistyössä Savotta Oy:n kanssa.

Käytin koko syksyn jo vuosia sitten porukoilta lahjaksi saamaani Fjällraven Kånken -reppua, sitä isompaa mallia toki tälläisen 15.6″ läppärin omistajana, jotta pystyin kantamaan sekä läppäriä että muita koulukamoja sopivasti mukana. Koin kuitenkin että tuo malli oli hiukan liian nähty ja kaipasin vaihdosta sekä sellaista reppua, joka menisi hyvin arkikäytössä – Kånken kun saattoi näyttää melko rouhealta. Jo alkusyksystä iskin silmäni tähän upeaan Harri Koskisen suunnitelemaan Savotan Reppu 101:een, mutta olin tuolloin liian myöhässä liikkeellä ja kyseinen reppu oli kerennyt Savotan verkkokaupasta mustassa värissä loppua.

Savotta Reppu 101 Harri Koskinen Savotta Reppu 101 Harri Koskinen Savotta Reppu 101 Harri Koskinen

Rakastuin repussa sen moderniuuteen ja olin etsinyt samanlaista koko syksyn, mutta mikään malli ei ollut tarpeeksi iso vetämään sisäänsä tätä läppärin rohjaketta. Kun huomasin repun tulleen jälleen verkkokauppaan ja tällä kertaa mustien nahkayksityiskohtien kanssa, oli pakko se saada omaksi. Hintaa repulla on 126 euroa Savotan verkkokaupassa, minulle reppu kuitenkin lähetettiin.

Kuten sanoin, Reppu 101 on keskisuomalaisen Harri Koskisen Karstulalaiselle Savotalle yksinoikeudella suunnittelema ns. päiväreppu, joka on valmistettu todella laadukkaista materiaaleista nykyajan menoon. Harri Koskisen ja Savotan yhteistyö on jatkunut tämän repun myötä jo vuosia. Koskisen suunnittelema retrohenkinen malli iski heti, sillä tämän repun saa niin isoon kuin pienempäänkin  malliin kätevillä yläosan neppareilla, jotka jäävät läpän alle piiloon. Vetoketjua ei löydy kuin sisäpuolen verkkotaskusta, vaan sulkeminen tapahtuu edessä näkyvällä nahkasoljella.

Savotta Reppu 101 Harri KoskinenSavotta Reppu 101 Harri Koskinen

Tämän mustan Reppu 101:n materiaali on Codura -kangasta, joka ainakin ensikosketuksien jälkeen hylkii likaa melko tehokkaasti, ei kastu heti ja on tukevaa, mutta miellyttävän tuntuista. Nahkaosat ovat kasviparkittua aitoa nahkaa, joita ei ole pinnoitettu. Tämä saa aikaan nahkanukan irtoamisen ja pienoisten alkuvaikeuksien jälkeen on sen irtoaminen vähentynyt ja nahkaosat aavistuksen muotoutuneet. Sisäosan taskusta löytyy Krokon jykeä vetoketju. Nahkahihnojen alaosasta on mahdollista säätää hihnojen pituutta sopimaan kantajalleen, itselläni ne ovat (ylläriylläri) melko lyhyinä. Reppua voi myös kätevästi kantaa tai laittaa roikkumaan kantokahvasta.

Parhaimpana päivänä tämä reppu on vetänyt sisäänsä salikamppeet, läppärin, eväät, muut arkipäiväkamppeet sekä koulutarvikkeet (paperia, penaali, kalenteri) eikä ole ollut ollenkaan raskas kantaa. Mikäli selkäpehmustetta halajaa, annetaan Savotan sivuillakin vinkki panna pehmeimmät tavarat, kuten vaatteet, selkäosaa vasten. Itselleni ei ole tälle tullut tarvetta ja painavin, eli läppäri, onkin yleensä selkääni vasten eikä tunnu inhottavalle. On kunnon tilaihme ja nahkahihnojensa takia erittäin hyvä kantaa. Reppu kokonaisuutenaan on niin kaunis, että käytän sitä päivinäkin joilloin näin paljolle tilalle ei olisi edes tarvetta.

Kuvat ovat ajalta ennen lunta ja nyt jos kuvaisin ne uudestaan, tulisi repusta aivan eri fiilis. Se on silti pysynyt matkassa mukana ja tuleekin pysymään. Toivottavasti kaikilla muuten oli hyvä Itsenäisyyspäivä, itseäni ainakin viihdytin taas katsomalla Linnanjuhlien pukuloistoa ja viettäin tiistain kotikotona. Kiitoksia muuten kaikille jo Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin 4. luukun paketin arvontaan osallistuneille sekä työpaikasta onniteille, on ollut kiva kuulla ja lukea teidän jouluun valmistautumisesta! Arvonta on vielä voimassa tämän viikon loppuun, kannattaa käydä kommentoimassa ja osallistumassa!

Onko teillä tällä hetkellä lempparilaukkua?

4 kommenttia

  1. Marianne / STAY FRESH kirjoitti:

    Niin ihana reppu! <3 Ja hyvin sopivat kuvat! 🙂

  2. JonnaH. kirjoitti:

    Ihana reppu, yksinkertaisuudessaan kaunis. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.