Hae
Hannamaria

Ikuisuusprojekti: Akne – ihon kunto kaksi vuotta Roacuttan -kuurin jälkeen

adf.track(546989, ’TESTI-POSTAUS4_Hannamaria’);

Tällä hetkellä on kaksi vuotta kulunut Roacuttan -kuurin syömisestä (Isotreninoin Actavis). Tuntuu jotenkin että siitä olisi jo pidempi aika, mutta ehkä sitä vain kuvittelee kun aika lentää muutenkin niin siivillä. Tässä kahden vuoden aikana iho on käynyt läpi muutosta, jonka perässä on saanut välillä juosta aika paljonkin. Varmasti osa teistä on tullut pahimpien akne-aikojen jälkeen mukaan tai ei yksinkertaisesti muista missä oltiin, joten suosittelen lukemaan nämä postaukset: Ennen roacuttaa, 3kk kuurin aloituksen jälkeenkun kuuria oli jäljellä 2kk, 6kk kuurin jälkeen, 1 vuosi kuurin jälkeen. Kokosin myös kaikki akne -aiheiset postaukset tagin Akne -alle.

Roacutta Ihonhoito anke

Viimeisen puolen vuoden aikana on ruennut tuntumaan, että iho on palannut ns. normaaliksi; T-alue rasvoittuu, nenän ympärillä ihohuokoset ovat aavistuksen laajenneet, posket ovat hiukan pintakuivat ja pieni punaisuus on alkanut tulla takaisin. Ainut mitä en olisi halunnut enää nähdä, ovat näpyt – niitä on hormonikierron mukaan silloin tällöin ja vaikka suuria, kipeitä ja ihonalaisia finnejä ei olekaan vielä kuin yksi ollut, nämä pienet näpyt tuolla samassa kohtaa poskien reunoja kuin missä ne pahimpina aikoina olivat, ärsyttävät.

Roacutta Ihonhoito anke

Näin talvea kohti mentäessä punaisuutta on alkanut esiintymään enemmän kuin kesäaikaan. Itselläni tämä johtuu osaksi etenkin näiden kuvien tarkennuskohdan alueella, eli nenän vieressä poskien poskilla, olevasta kuivuudesta. Sain juuri käyttööni upean luonnonkosmetiikan tuotteen, jonka toivon vievän lopunkin pintakuivuuden mukanaa. Minkäänlaisia aknetuotteita tai tujuja pesuaineita en käytä, sillä en ihoni koe niitä tarvitsevan.

Roacutta Ihonhoito anke Roacutta Ihonhoito anke

Poskien sivuista löytyy näitä pieniä röhelmäkohtia, joista näkee missä pieniä näppyjä on edelleen ollut. Jos olen jotakin edelliseltä kierrokselta oppinut on se, etten näprää enää pieniäkään näppyjä joten niistä ei pääse a) syntymään isompia näppyjä ärsytyksen takia ja b) ne eivät kadotessaan jätä kraateria tai syviä arpia taakseen. Näin niiden näppyjen kanssa voi siis elää.

Roacutta Ihonhoito anke

Tällä hetkellä olen suhteellisen tyytyväinen ihon kuntoon. Viimeisetkin pienet näpyt ja epätasaisuudet saisi ruokavaliolla ja etenkin enemmällä veden juonnilla kuntoon, sillä nyt on molemmat olleet ihukan retuperällä ja ihmettelen miten iho on silti tässä kunnossa. Pintakuivuus toivottavasti häviää näillä sekä uudelle supervoiteella.

Tällä hetkellä koen, että Roacuttan oli hyvä vaihtoehto. Kokeilin ennen sitä lyhyemmän antibioottikuurin joka tehosi hetkeksi ja vaikutti siltä, että iho oli menossa heti sen loppumisen jälkeen huonompaan kuntoon. Nyt tuon rankemman kuurin jälkeen iho on suhteellisen hyvässä kunnossa ja voin huoletta olla ilman meikkiä, mikä ei aina ole ollut itsestäänselvyys. Toivon, että iho pysyy tälläisessä kunnossa tulevaisuudessa eikä ala oireilla, joten koputan puuta.

Onko talvi vaikuttanut teidän ihoon?

10 kommenttia

 1. luuulia kirjoitti:

  sullahan on hyvässä kunnossa iho 🙂 bha kuorintaa suosittelen ylläpitämään ja hoitamaan näppyihin taipuvaa ihoa. itselläni on ainakin toiminu paula’s choicen bha kuorinnat, välillä tietenkin tulee hormoninäppyjä mutta salisyylihappo onneksi auttaa melko nopeeta.

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitos! 🙂 Ite en ole vielä uskaltanut noita bha-kuorintoja testata kun iho meinannut olla herkillä, nyt voisi pikku hiljaa niihin alkaa tutustua!

 2. JonnaH. kirjoitti:

  Vaikuttaahan se, yleensä mitä enemmän pakkasta sen enemmän tuntuu, että naama rapistuu kuivuuttaan lattialle. Sitten jos ei saa kosteutettua tarpeeksi alkaa tulemaan helposti pieniä epäpuhtauksia, joten aikamoista tasapainoilua tämä on. Sun iho näyttää hyvältä ja hyvä, ettei nuo uudet näpyt ole enää arpia jättävää sorttia.

  • hannamaria kirjoitti:

   Niinpä, kierre on valmis! Oon itekin suhteellisen tyytyväinen, koputtaen toki puuta! Vieläkin tosin pelkään aina kun näppyjä tulee, että jääkö arpia vaikka ne ovat nyt huomattavasti jo hälventyneet.

 3. Katja kirjoitti:

  Moikka! Luehan maidon ja ihon kunnon yhteydestä! Itellä vaikuttaa myös viljat ja sokeri mutta maito on se pahin. Varmaan ainakin biohakkereilla on asiasta juttua, tomi kokolla, sami sundvikilla jne ?

  • hannamaria kirjoitti:

   Maitotuotteista ja ihon kunnosta oonkin joskus tainnut lukea, mutta itelläni en oo suurta eroa huomannut. Käytän nykyään niin vähän maitotuotteita muutenkin (kahvissa maitoa, rahka silloin tällöin) että en niiden usko suurta vaikutusta tekevän itselleni. Täytyy silti nämä infot kerrata!

 4. Satu kirjoitti:

  Hei, eksyin postaukseesi aknesanan kautta, kun netissä pyörin. Kokeile Environ ihonhoitovoidetta! Voin melkein luvata sulle, että se on paras voide akneiholle mitä on tehty. Sitä saa esim. kosmetologeilta, jotka myyvät tätä merkkiä. Voiteessa on korkeat pitoisuudet A-vitamiinia, joka todella näkyy iholla. Suosittelen lämpimästi!

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitos vinkistä! Googlailinkin aavistuksen ja kun nykyiset ihonhoitotuotteet loppuu, aion testata noita! 🙂

 5. Aurinkoinen kirjoitti:

  Kyllä ihoni kaipaa enemmän lisäkosteutusta näin talvella, etenkin silmänympärysvoidetta. Ihosi näyttää hyvältä. Minulle gynekologi määräsi kuukautisten aikaisiin hormoninäppyihin Dalacin emulsiota reseptillä, toimii.

  • hannamaria kirjoitti:

   Aivan ymmärrettävää, talvi kuivattaa melkein jokaisen ihon! Pitääkin tsekata tuo voide ja kysellä seuraavan kerran lääkäriltä siitä lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *