Hae
Hannamaria

Helppo DIY-kuorinta + punaviinikuorinta

Vaikka markkinoilla on nykyään jos minkälaista kuorintaa ja naamiota, on nämä helpoimmat hyvä osata tehdä itse hätätilanteenkin sattuessa (lempparikuorinta loppu iik, millä nyt kuoritaan!). Hyviä puolia diy-kuorinnoissa on ehdottomasti  se, että niissä ei ole lisäaineita ja määrän saa aivan itse päättää – voit tehdä kaappiin kerralla isomman satsin tai vaikka puolittaa ohjeen ja tehdä vain yhden illan kuorinnat! Tässä postauksessa on ohjeet yhdelle perinteiselle kuorinnalle ja yhdelle erikoisemmalle punaviinikuorinnalle joka sopii niin vartalolle, kasvoille kuin huulille.

DIY Kuorinta DIY Kuorinta

Yksinkertainen DIY-kuorinta

 • 1dl merisuolaa tai sokeria
 • 1dl valitsemaasi öljyä (kookos, oliivi, jojoba jne)
 • (kirpsakkuutta/raikkautta saa mm. sitruunankuorella, n. 1 ruokalusikka)

Ohje, joka toimii pohjana erilaisille variaatioille. Tähän ohjeeseen on helppo soveltaa mitä tahtoo ja miten tahtoo. kookos-/oliivi-/jojobaöljy, sokerit voi korvata erilaisella tai jopa suolalla, uutteet tuovat kivaa potkua ja tuoksua (vanilja, minttu), sokerin voi korvata kahvipuruilla ja hyvänä lisänä toimii hunaja, jota käytetäänkin seuraavassa ohjeessa.

DIY Kuorinta punaviini DIY Kuorinta punaviini DIY Kuorinta punaviiniDIY Kuorinta punaviini DIY Kuorinta punaviini

Punaviinikuorinta

 • 0,5dl Orgaanista / luomua punaviiviä
 • 1rkl Kookosöljyä
 • 1rkl Hunajaa
 • 3,5dl Ruskeaa sokeria

Sekoita keskenään juokseva kookosöljy, hunaja, ruskea sokeria ja lisää lopuksi punaviini. Voilá, valmista! Koostumuksen pitäisi olla semipaksu niin, että se aavistuksen tippuu sormista muttei ole juoksevaa. Koostumus ei myöskään saa olla liian sileää, vaan sillä tulee pystyä kuorimaan ihoa.

Olin aluksi melko skeptinen tämän reseptin suhteen sen löydettyäni mutta aavistuksen enemmän siitä luettuani, kuulosti se jo erittäin mielenkiintoiselta! Ja koska orgaaninen punaviini, pitäisi sen antioksidantit palauttaa ja auttaa kollageenintuotannossa, jonka pitkällä aikavälillä sanotaan vaikuttavan ryppyjen ja juonteiden näkymiseen. Aminohapot taas auttavat ihon uusiutumisessa. Toki täytyy ymmärtää, että näin pienissä määrissä ei mitään ihmeitä vielä tapahdu, mutta samoilla tavoin kuin ihon kosteuttamisessa on pitkällä aikavälillä suuret vaikutukset, voi ne tässäkin toivottavasti todeta!

DIY-kuorinta tosin ei ole säilyvyydeltään parhain, sillä veikkaisin suurimman osan varmasti säilyvän pari kolme viikkoa / 1-2kk riippuen käytetyistä aineista. Itse tykkään tosiaan tehdä pieniä määriä kerralla tai kahdella käytettäväksi, jotta ei mene aineita turhaan hukkaan ja saa aina freesiä tuotetta. Sama tapa toimii näiden kuin muunkin kohdalla koostumuksen tuoreuden varmistamisessa – jos se näyttää, haisee tai tuntuu oudolle, heitä pois ja tee uusi satsi!

Oletteko te kokeilleet kotitekoisia kuorintoja?

12 kommenttia

 1. JonnaH. kirjoitti:

  Sokerista ja kookosöljystä teen usein huulikuorinnan, muuten jäänyt askartelut näiden suhteen vähemmälle. 🙂

 2. Idsu / Huulipunamania-blogi kirjoitti:

  Mä olen tosi huono kaikissa diy-jutuissa, tuntuu että onnistun niillä enempi vaan sotkemaan kun saamaan mitään muuta aikaiseksi 😀
  Punaviinikuorinta kuulostaa kyllä hauskalta!

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, niin mäkin yleensä mutta nää on niin helppoja että vaikka sotkua tuleekin, on lopputulos melko varmasti onnistunut!

 3. Elinaeveliina kirjoitti:

  Ai miten ihana idea <3 itse tulee lontrattua pitkälti kaupasta ostetuilla valmiilla tuotteilla mutta pitäisi kyllä ehdottomasti testailla oma tekemää joskus! Erityisesti kahvi kuorinta kiinnostaa kun sitä on niin paljolti kansainvälisemmin hypetetty!

  • hannamaria kirjoitti:

   Joo kahvikuorinta on toinen josta on pientä postausta tulossa lähiakoina 😉 Oon kokeillut valmista sekä tehdä ite ja kyllä itetehty on vaan parempi!

 4. Kata kirjoitti:

  En ole kokeillut, mut punaviinikuorinta alkoi just kiinnostaa! 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, siinä on hyvä puoli sekin että ylimääräiset saapi juoda pois ;D

 5. Charming Nails kirjoitti:

  En ole kokeillut mutta hyvältä kuulostaa!

 6. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Näitä olisi itse todella helppo tehdä, mutta jostain syystä laiskuus iskee ja tulee ostettua yleensä suoraan valmiit kuorinnat 😀 Voisi kyllä joskus testata itsetehtyäkin kuorintaa 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   No elä, sehän se pahin tässä on kun välillä meinaa iskeä liiakseenkin laiskuus ja kuoriminen meinaa unohtua kokonaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.