Hae
Hannamaria

TUOKSUTORSTAI: Escada Fiesta Carioca – 25 vuotta Escadan kausituoksuja

Escada on tuonut taas ilmoille tämän vuoden kausituoksun, Escada Fiesta Carioca, joka juhlii 25. vuotta kesä-/kausituoksuja. Pääsin jokin aika sitten uuden työni kautta koulutukseen, jossa aiheena olivat mm. tuoksut, Shiseido sekä Max Factor ja siellä meidät tutustutettiin tähän uutuuteen. Meille myös kerrottiin, että nykyään täytyy puhua kausituoksuista kesätuoksujen sijaan.

Escada Fiesta Carioca Escada Fiesta Carioca

Tämä Fiesta Carioca on kukkaisen hedelmäinen tuoksu, joka jatkaa samaa varmaa linjaa Escadan tuoksujen kokoelmassa. Ensituoksussa esiintyy vahvimmin vadelmaa ja passionhedelmää, sydäntuoksussa vahvana on passionhedelmän kukka jasmiinin ja appelisiinikukan yhdistelmän kera. Pohjatuoksusta löytyy myskiä sekä setripuuta. Omaan makuuni tämä on melko perinteinen Escadan kesä-/kausituoksu, eli menee samaan riviin muiden hyvien tuoksujen joukossa.

Escada Fiesta Carioca Escada Fiesta Carioca

Pakkaus ja itse pullo ovat mielestäni kauneimmat pitkään aikaan. Sen kukkakuvio jatkaa viime vuoden Aqua del Sol -linjaa, mutta väreinä toimivat nyt ihanat pinkit, vihreät ja valkoiset. Fragranticassa ei muuten ihmiset olleet kovin hyvällä tuulella tuotteen nimestä, sillä Fiesta tarkoittaa espanjaksi (juhla, juhlat), Carioca puolestaan on portugalilainen termi, jolla tarkoitetaan Rio de Janeiron syntyperäistä asukasta. Tottakai sana Fiesta on paljon tunnetumpi kuin Festa, joka sen oikeasti kuuluisi olla mikäli portugalilaista teemaa halutaan jatkaa, mutta itseäni ei moinen haittaa. Nimi sointuu omaan korvaani paremmin näin 😉

Joskus muinoin Escadan kesätuoksut merkkasivat itselleni sitä ’virallista kevään ja kesän alkua’. Nykyään, kun tarkoitus on puhua Limited Edition -kausituoksuista  ja nämä Escadat ilmestyvät alkuvuodesta, on sisäinen kello hiukan sekaisin. Koska Escadan tuoksut ovat melko makeita kautta linjan, en osaa niitä käyttää ennen ensimmäisiä kevään ja kesän merkkejä ilmassa. Onko muilla tälläisiä viboja?

Myyntiin kokoja tulee kolme, 30ml, 50ml sekä 100ml. Kyseistä Escada Fiesta Carioca -tuoksua löytyy mm. Sokoksilta myymälöistä, Stockmanneilta, Stockmann.fi:stä sekä tällä hetkellä ainakin eleven.fi:stä.

Onko teillä kokemusta Escadan kesä-/kausituoksuista?

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

14 kommenttia

 1. Minnea/Minnean muruja kirjoitti:

  Mun on pitänyt monesti tutustua Escadan tuoksuihin, mutta se on jostain syystä jäänyt. Olen tosi huono vaihtamaan tuttuja tuoksujani. Nyt kaipaisin kyllä jotain uutta kevääseen. Pitääpä käydä tuoksuttelemassa tätä Sokoksella 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Käy ihmeessä, siellä alkoi sopivasti vielä Kutsu Kauneuteen -tapahtuma! 🙂

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Tämä löytyy itseltänikin ja on tulossa joskus lähiaikoina bloginkin puolella esittelyyn <3

 3. Tiia - Littlebigthings kirjoitti:

  Hain tänään omani, ah, tää on ihana <3

  • hannamaria kirjoitti:

   Parasta! On kyllä vienyt munkin sydämen, silti oon päättänyt käyttää tätä vakkarina vasta keväämmällä!

 4. JonnaH. kirjoitti:

  Mun makuun ehdottomasti paras kesä-Escada sitten Cherry in the airin. 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Täytyy kyllä olla samaa mieltä – tässä välissä olevien vuosien tuoksuista ei oikein ole edes kunnon muistikuvia…

 5. Charming Nails kirjoitti:

  Mulla ei ole yhtään Eacdan tuoksua eikä ole ikinä ollutkaan 😀 vaikka ihanalta ne tuoksuvat, mitä nuuhkutellut olen 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, ei ne kaikkien makuun ole niin hyviä että ostamaan päätyy! 😀

 6. Mari kirjoitti:

  Escadan tuoksut oli kovassa huudossa teiniaikoina, tuovat mieleen hyviä muistoja 🙂 Edelleen näiden tuoksut miellyttää!

  • hannamaria kirjoitti:

   Yllätyin kun sain tietää että näitä on ollut saatavilla jo 25 vuotta! Hyvin ovat mun mielestä kuitenkin pysyneet ajan hermolla!

 7. Kata kirjoitti:

  Ma olen vissiin joku kummajainen, enka tosiaankaan tieda oonko koskaan edes tuoksutellut Escadan tuoksuja! Jos olen niin selvastikaan ei oo jaanyt mieleen.. Taytynee korjata asia jos tulee jossain vastaan! 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, et oo kummajainen, nää ei vaan oo kaikkien juttu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.