Hae
Hannamaria

Suuri kosmetiikkakysely – Värikosmetiikka / ihonhoito / muut jutut

Ihanaa sunnuntaita! Kosmetiikka- ja kauneusblogeissa on kiertänyt jo jonkin aikaa suuri kosmetiikkakysely -haaste, johon olen itsekin halunnut jo hetken aikaa vastailla. Kyseessä on kauneus- ja kosmetiikkatuotteisiin liittyvä kosmetiikkakysely, jossa selviää mm. meikäläisen lempituotemerkki sekä muutamat muut salaisuudet. Nappasin tämä Charming Nails -blogista, mutta tätä saa ehdottomasti kierrättää muuallakin ja kopioida vapaasti! Ei muuta kuin näin sunnuntain kunniaksi lukemaan meikäläisen mielipiteet aiheista!

Suuri kosmetiikkakysely
VÄRIKOSMETIIKKA

Suosikki meikkibrändi?
Jaa-a, yhtä yksittäistä on hankala nimetä sillä suosikkituotteet ja täten brändit vaihtelee aina, mutta jos pitää valita niin Urban Decay, NYX ja Zuii on yksiä lemppareista.

Suosikki meikkivälinebrändi?
Melko ehdottomasti Real Techniques. Heidän siveltimensä vaan kestää ja kestää, niistä löytyy jokaiseen tarpeeseen oikeanlainen sivellin ja hinta-laatu -suhde on myös erittäin oiva. Myös meikkisienet ovat hyviä ja siveltimien puhdistukseen löytyy oikeat välineet, kuten sivellinpesun ABC -postauksessa demosinkin.

Mitä värikosmetiikkaa käytät arkimeikissäsi?
Meikkivoide, peiteaine, puuteri, meikinkiinnityssuihke (lasketaanko tähän?), nestemäinen korostusväri, puuterimainen varjostusväri, luomivärit, kulmakynä, kulmakarvageeli sekä ripsiväri.

Mitä kosmetiikkaa sinulla on laukussasi mukana?
Yleensä mukana kulkee tuhat erilaista huulituotetta sillä ne jäävät aina laukkuun pyörimään. Harvoin kannan puuteria tai muita juttuja mukana, mutta jonkinlainen puuteri on ihan ehdoton jos lähden ulos. Myös käsi- ja huulirasvaa löytyy aina laukusta.

Millaista meikkivoidetta käytät?
Tällä hetkellä käytän nestemäistä ja melko peittävää meikkivoidetta, joka on helposti kerrostettavissa. Tälläinen on ihan yksi ehdoton lemppari, sillä peitettävää on mutta tahdon pystyä kerrostamaan tuotetta näyttämättä kakulta. Toki siveltimen tyypilläkin saa jälkeen vaikutettua.

Miten levität meikkivoiteen?
Pääosin meikkivoidesiveltimellä, nyt on käytössä RT:n Stippling Brush, toisena hyvänä vaihtoehtona on saman merkin Expert Face Brush. Myös BB on välillä ja etenkin pitkäkestoisempaa ja juhlavampaa meikkiä tehdessä käytössä.

Kuinka montaa värikosmetiikkatuotetta käytät arkimeikissäsi?
Pitääpä erikseeen laskea… Taitaa olla 10-12 riippuen päivästä.

Kuinka montaa värikosmetiikkatuotetta käytät juhlameikissä?
About saman verran kuin arkimeikissä, luomivärin ja tuotteiden määrä vaan vaihtelee enemmänkin.

Suuri kosmetiikkakyselySuuri kosmetiikkakysely

IHONHOITO

Suosikki ihonhoitobrändi?
Ihan yhtä vaikea valita kuin suosikki meikkibrändiä! Ehdottomasti se taitaa olla kyllä saksalainen luonnonkosmetiikkamerkki Alverde, jonka tuotteita hamstraan aina Saksassa käydessä tai Mandyn tullessa Suomeen! Aiemmin se on kyllä ollut Lumene (LAB -sarjan tuotteet pelasti Roacuttanin aikaan ihon ja hyaluronitiiviste nyt vaan on niin parasta), mutta myös Mádara pääsee listalle tällä hetkellä!

Kuinka montaa kasvojenhoitotuotetta käytät aamuin ja monta illoin?
Aamuin käytän 2-3 (misellivesi puhdistukseen, seerumi ja/tai päivävoide) ja illoin 4-5 (meikinpuhdistus, puhdistusvaahto, seerumi, yövoide sekä silmänympärysvoide).

Mitä kasvojenhoitotuotteita käytät vähintään kerran viikossa?
Vähintään kerran viikossa tulee käytettyä kyllä jotakin kasvonaamiota. Koska niitäkin on tällä hetkellä auki useampi, vaihtelee se mitä käytän lähes viikoittain. Joskus käytän kosteuttavaa ja joskus syväpuhdistavaa, joskus peel-offia ja niin edelleen.

Mitä vartalonhoitotuotetta käytät vähintään kerran viikossa?
Vartalovoidetta. Vartalon kuorinta on sellainen jota tahtoisin muistaa joka viikko tehdä useammin, mutta se rajoittuu kyllä yleensä 0-1 kertaan, joten pakko sanoa vartalovoidetta.

Mitä käsienhoitotuotetta käytät vähintään kerran viikossa?
Tahtoisin sanoa että erittäin kostetteuttavaa kynsinauhavoidetta, mutta sen käyttö on jäänyt harmikseni n. kerran kahteen viikkoon. Vastaankin siis erilaiset käsirasvat, joita löytyy useampi tälläkin hetkellä aukinaisena!

Suuri kosmetiikkakysely
MUUT

Suosikki hiustenhoitobrändi?
Hmm… Hoidossa on pakko varmaan kääntyä Biozellin, KC:n sekä Unique Haircaren puoleen. Biozelliltä ja KC:lta löytyy parhaat hiusvärin ylläpitoon tarkoitetut tuotteet, Unique Haircarella on ollut tähän mennessä parhaat shampoot ja hoitoaineet luonnollisen kosmetiikan puolelta! Myös Kerastase pääsee kyllä listalle öljynsä kera.

Mitä hiustenhoitotuotteita käytät vähintään kerran viikossa?
Hoitotuotteena on pakko sanoa Biozellin Color Mask. Hinta-laatusuhde on niin hyvä, että tälläkin hetkellä purkkeja löytyy useampi jemmasta ettei vaan pääse loppumaan! Sävyvaihtoehtojakin on niin hyvin, että ei paremmasta väliä. Tuote myös hoitaa, joten pelkkää plussaa kyllä saa koko tuote!

Mitä hiustenmuotoilutuotteita käytät vähintään kerran viikossa?
Lämpösuojaa sekä hiuslakkaa. En ole kovin suuri kuivashampoiden fani joten niitä ei tule käytettyä edes viikoittain!

Kuinka montaa hiustuotetta käytät vähintään kerran viikossa?
Tarkan laskentaprosessin mukaan vähintään tulee käytettyä vähintään viittä (shampoo, tehohoito, hoitoaine, lämpösuoja, hiuslakka), mutta yleensä käytän näiden lisäksi öljyjä sekä kosteussuihkeita – nyt on tosin niiden osalta ollut aavistuksen kuivempi kausi, hehheh.

Suosikki kynsilakkabrändi?
Käytän tällä hetkellä kynsilakkoja todella vähän mutta kun käytän, on pakko sanoa Lumene. Heiltä löytyy niin CC-lakka (my nails but better) kuin kunnon geelimäisen pinnan jättäviä lakkoja, jotka on helppo levittää ja jotka peittävät. Parhaasta siveltimestä propsit menee kyllä IsaDoralle, mutta Lumene voittaa (nipin napin) tässä hetkessä jopa Essien ja Isadoran.

Missä kauneushoidoissa olet käynyt viimeisen kolmen kuukauden aikana?
Lasketaanko kampaaja? Mikäli lasketaan, niin siellä. Niin ja samalla reissulla värjättiin kulmat ja ripset, mutta noiden vaikutukset ovat jo pyyhkiytyneet pois.

Suosikki tuoksubrändi?
En tahtoisi olla ennalta-arvattava ja sanoa Marc Jacobs, Boss tai Escada, mutta niihin joudun kallistumaan. Escadan kausituoksut on herkkuja, samoin kuin jo aiemmin kehumani kaksi lempituoksua näiltä muilta brändeiltä.

Minkä verran sinulla menee rahaa kosmetiikkaan kuukaudessa?
Kuukauden keskikulutusta en ole koskaan laskenut, sillä jossakin kuussa saatan ostaa yli 100€ edestä ja joskus en sitten ollenkaan. Keskimäärin kuitenkin noin 15-20€ kuukaudessa. Tämäkin luku olisi paljon isompi, mikäli en saisi niin paljon tuotteita blogin kautta. Näistä olenkin erittäin kiitollinen, sillä tuotetestaukset avaavat usein aivan uudenlaisia ovia.

Kolme yleisintä kosmetiikan ostopaikkaasi?
Sokos (kivijalka sekä verkkokauppa), sekalaiset verkkokaupat sekä Citymarketin tarjoukset (pro-vinkki!).

Mikä on kallein kauneudenhoitotuotteesi ja mitä se maksoi?
Jouduin jättämään tämän kysymyksen pohdintaan hetkeksi aikaa sillä en keksinyt millään mikä maksoi eniten, mutta taidan nimen omaan itse ostettujen kauneudenhoidossa käytettävien välineiden osalta päätyä sanomaan suoristusraudan. Maksoin omasta sievoisen summan, mutta se onkin kestänyt tällä hetkellä jo neljä vuotta. Meikkien ja tuotteiden osalta kalleimpia ovat muutamat yksittäiset paletit sekä siveltimet.

Kolme kosmetiikan ostopäätökseen eniten vaikuttavaa asiaa?
Kanssabloggaajat sekä youtuben kauneusgurut, omat mieliteot sekä hinta.

Ihanaa sunnuntainjatkoa, toivottavasti tämä suuri kosmetiikkakysely oli teidän mieleen!

Heräsikö teillä samoja ajatuksia tai löytyikö tuttuja/outoja brändejä listalta?

14 kommenttia

 1. JonnaH. kirjoitti:

  Kiva, että säkin teit tän, näitä on tosi kiva lukea. 🙂

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Näitä on hauska lukea, koska kaikkia asioista ei muutoin välttämättä blogissakaan esille tule nostettua 🙂 Mun vastaukset löytyvät täältä: https://blingershimmer.blogspot.fi/2017/03/suuri-kosmetiikkakysely.html

 3. Mari kirjoitti:

  Mä tykkään tosi paljon näistä kauneuskyselyistä, huippua, että säkin teit tämän! Kiva nähdä mitä muut vastailee ja kenties löytää jotain uutta itselleenkin 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Sanopa muuta, en ois itekään tiennyt joidenkin muiden tämän tehneiden suosikkeja ilman tätä kyselyä!

 4. Ninni / Visions kirjoitti:

  Ompa tosi kivoja kuvia! 🙂 Se kuvausidea ei ollut yhtään huono, voisi joku päivä sopiakin vaikka treffit!

 5. Idsu / Huulipunamania-blogi kirjoitti:

  Nää on niin kivoja lukea, sais taas alkaa kiertämään joku uusi kysely johon vastata 😛

 6. Kata kirjoitti:

  Haasteet on usein kylla mielenkiintoisial ja vastauksia hauska lukea. 🙂

 7. Emma/WL kirjoitti:

  Just eilen mietin että ois kiva tehdä joku haaste tai kysely! Taidan ottaa tästä kopin. Oli kiva lukea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *