Hae
Hannamaria

Hotellista maailmalle: Radisson Blu Seaside

Viimeviikonloppuisella reissullani Helsinkiin sain kunnian yöpyä suoraan sataman kupeessa sijainneessa Radisson Blu Seaside -hotellissa yhdessä Maria Glow -blogin Marian kanssa. Meille tarjottiin huone tästä Länsisataman läheisyydestä juurikin siksi, että siitä oli lauantaiaamuna erittäin helppo hilpaista suoraan T2:n kautta Tallinnaan.

Radisson Blu Seaside Helsinki Radisson Blu Seaside Helsinki

Huone itsessään oli yksi heidän uniikeista Double King -huoneista, joissa erityisominaisuutena on kaksi kahden metrin levyistä vuodetta, joilla majoitetaan jopa neljä ihmistä yhteen huoneeseen ja ai että näissä nukkui makoisasti. Huoneesta löytyi myös mahdollisuus teen sekä kahvin keittoon, kylpytossut sekä -takki ja erillinen WC erotettuna kylpyhuoneesta (jossa muuten oli amme!). Myös pieni TV -löytyi, mutten sitä käyttänyt ollenkaan vierailun aikana.

Radisson Blu Seaside Helsinki Radisson Blu Seaside Helsinki Radisson Blu Seaside Helsinki

Sänky oli kyllä yksi parhaista hotellisängyistä joissa olen nukkunut. Vaikka olen tottunut siihen että on joku toinen vieressä kuorsaamassa ja jakamassa sängyn ja käytinkin vain melko pienen osan sängyn mitasta, oli itse patjat, tyynyt ja peitteet todella ihanat. Kyllähän hotellisänky on aina hotellisänky. Myöskin sängynpäädyt ja muu sisustus oli mietitty merelliseen tunnelmaan sopivaksi ja hivelikin omaa silmää suurestikin – niinkin paljon että käytettiin sitä Marian kanssa videon kuvaustaustana 😉

Huone oli kivan tilava korkeutensa puolesta ja mahduttiin sinne molemmat hyvin kaikkine kamoinemme. Ainut asia jota olisin kaivannut oli jokin pöytä johon laskea tavarat ja pitää esimerkiksi läppäriä, mutta sellaiset eivät kuulunee tämän tason huoneeseen. Kylpyamme ja erillinen WC / kylpyhuone oli hyvä lisä, sillä molemmille oli omat altaat ja peilit eikä niistä tarvinnut tapella vaikka toisen ollessa suihkussa. Huone oli siis itsessään positiivinen yllätys ja hiukan harmittaa etten kerennyt kylpyammetta tällä reissulla hyödyntää!

Radisson Blu Seaside Helsinki Radisson Blu Seaside Helsinki Radisson Blu Seaside Helsinki

Itse aulatila ja baarin puoli jatkoivat samaa ihanaa merihenkistä ja kliiniä linjaa, joka iski itseeni. Värimaailma oli melko tumma kuitenkin aulassa sekä aamupalatilassa, joka itseäni hiukan hämmensi – aavistuksen kirkkautta ja mahdollisesti lisävalaistusta olisin kaivannut! Kuitenkin, materiaalit ja tekstiilit vaikuttivat todella laadukkailta. Vastaanoton henkilökuntakin oli ystävällinen ja heillä oli tarvittavat tiedot suorilta käsin minun sekä Marian yöpymisestä – tätäkään kun ei ole aina tapahtunut.

Radisson Blu Seaside Helsinki Radisson Blu Seaside Helsinki

Aamupala oli myös kattavuudeltaan oiva. Itselleni tosin jäi todella paha maku suuhun aamupalareissulta, vaikka ruoka olikin hyvää. Kun ensimmäisen kerran saavuimme aamupalalle kuvassa näkyvät portaat alas, varmistettiin meiltä huoneen numero aivan normaaliin tapaan. Jatkoimme tutustumaan mitä valikoimassa on ja säädin kameraa kuvatakseni ruokaa. Ensimmäinen kierros menikin oivasti, mutta kun olin lähdössä hakemaan juomia ja kuvaamassa videota, tuli eri henkilö kuin meidät otti vastaan sanomaan englanniksi minulle ettei salissa saa kuvata (miksei tästä sanonut jo aiemmin meidän numeron ylös ottanut joka varmasti näki kameran minulla kädessä meidän saapuessa) ja vaati että vien kameran pois.

Kerroin hänelle että olen aiemmin ilmoittanut ja sopinut tulevani kuvaamaan sekä hotellia että aamupalaa, jonka osaan tehdä hienovaraisesti ja huomaamatta muita asiakkaita häiritsemättä. Tämä ei kuitenkaan ollut ok vaan jouduin kuvaamisen lopettamaan. Tottahan tein kuten pyydettiin, mutta ikäväkseni joudun toteamaan että videota tai tämän parempia kuvia ei siis aamupalasta ole.

Asia ei kuitenkaan loppunut siihen. Kun lähdin hakemaan santsikuppia kahvia sekä käymään WC:ssä, kävelin meiltä ensimmäisen kerran numeron ottaneen miehen ohi jättäen kahvikuppini hiukan sivuun ja nousin portaat ylös vasemmalle puolelle WC:n luo. Tullessani takaisin nappasin kahvikuppini korokkeelta ja kävelin ottamaan kahvia, tultiin minua koputtamaan olkapäälle että huoneen numero kiitos. Sanoin että se on merkitty jo ja kävelin pöydämme luo.

Tämän jälkeen luokseni saapui taasen ponihäntäinen, kuvaamisesta moittinut henkilö aavistuksen äkäiseen sävyyn kyselemään huoneen numeroa. Kerroin hänelle että se on jo kahdesti tarkastettu, mutta ennen numeron sanomista hän ei suostunut poistumaan. Asiaa ei myöskään tultu enää tarkastamaan tämän jälkeen, hänelle ilmeisesti riitti. Koko asiasta jäi melko paha maku suuhun ja vaikka ymmärrän täysin että kuvaaminen muiden ruoka-ajan aikaan ei välttämättä ole suotavaa, voi asian tuoda paremmin esiin kuin mitä nyt ja uskoa, kun kerta on sanottu että asiasta on etukäteen ilmoitettu hänenkin pomolleen.

Radisson Blu Seaside Helsinki Radisson Blu Seaside Helsinki

Aamupalakommellus ei myöskään ollut ainut ihmetyttänyt asia – kun olin vienyt kamani yläkertaan ja kuvaamassa videopätkää huoneesta sekä reissusta muutenkin, pyrki huoneeseeni henkilökunnan edustaja ja lukitsi oven sanomatta sanaakaan. Heitin kameran sängylle ja lähdin käytävään katsomaan mistä oli kyse, näin vain mustassa henkilökunta-asussa kävelevän hahmon menevän hisseille. Oudointa oli ettei hän sanonut mitään tai avannut ovea kokonaan, vaan sulki sen hätäisesti kun kuuli huoneen sisältä puhetta.

Kokemus ja majoituspaikka itsessään oli oiva vielä kun sen sai hyvä huonekaverin kanssa jakaa, mutta pari pientä juttua jäi kaivertamaan. Aamupalahässäkkää ei varmaankaan monelle muulle tapahtu sillä osa ei aamupalaa kuvaa, mutta etenkin se ettei WC:ssä saa käydä joutumatta toistamaan numeroaan on melkoinen hämmennys varsinkin ihmisille, jotka eivät puhu englantia sujuvasti.

Tästä Radisson Blu Seaside -hotellista oli todella hyvä lähteä aamulla laivalla Tallinnaan ja terminaaleille. Vieressä on myös kahden eri ratikan pysäkit, 6 sekä 9, joista 6 pysähtyy aivan hotellin edessä ja kiertää laivojen saapumis- ja tuloaikaan myös 6t -linjalla ihan terminaalin eteen. Muutenkin matka kävellen keskustaan vei hotellilta vain n. 10-15 minuuttia, joten sekin on suuri bonus! Tällä fiiliksellä suosittelisin hotellia, mikäli lähdette vaikka suoraan Tallinnaan reissuun ja kaipaatte yösijaa ennen koitosta – tai mikei koitoksen jälkeenkin.

ALEHINTAAN DOUBLE KING -HUONEESEEN! Sain jaettavaksi vielä näin jälkikäteen koodin jolla saat Double King -huoneen alennuksella 100€/yö sisältäen aamiaisen (norm. 140-250€/yö). Voit tehdä koodilla BLOG17 varauksen osoitteessa www.radissonblu.com tai sähköpostilla info.seaside.helsinki@radissonblu.com. Koodi on voimassa heinäkuun 2017 loppuun.

Millaisia juttuja te kaipaatte hotellilta?

14 kommenttia

 1. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Kivan näköstä! Aamupala on aina tärkeintä 🙂

 2. Maria / Maria Glow -blogi kirjoitti:

  Kiitos vielä majoituksesta ja seurasta! Toi aamupalahässäkkä oli kyllä erikoinen :/ Hotelli kyllä oli huippu ja aamupalan tarjonta ^_^ ja tosiaan näppärän matkan päässä satamasta 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitos itsellesi myös seurasta! Kyllä, tarjonta aamupalalla oli todella hyvä ja itse huone tosi mukava! 🙂 Ja on kyllä, just sopiva matka satamasta – pidempään ei tuon laukun kanssa oiskaan jaksanu raahautua 😀

 3. JonnaH. kirjoitti:

  Muuten ihanan näköistä, mutta mua alkoi jo kuvista yskittään toi kokolattiamatto… Miksi ihmeessä niitä enää pistetään hotellihuoneisiin, ymmärrän, että ne eristää ääntä, mut mikään muu ei niitä kyllä puolla. Huh, huh. 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Joo sitä mäkin mietin! Onhan se ihana jalan alla sun muuta mutta etenkin astmaatikoille siinä voi olla omat haasteensa. Uskon kuitenin että Suomessa nämäkin puhistetaan suhteellisen tasaisin väliajoin eikä niihin suurempia jämiä pääse kertymään.

 4. Niina kirjoitti:

  Huoneeseen pyrkijä oli luultavasti joko siivooja tai muu henkilökunnan edustaja vastaavalla asialla. Entisenä hotellityöläisenä tiedän että näitä kommelluksia sattuu välillä 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Joo sitä minäkin mietin, tapa jolla vaan lähti oli vaan niin hämmentävä 😀 Ois sanonut edes että sori sori niin en ois ollut hämmentynyt nii pahasti 😀

 5. marja liljeström kirjoitti:

  Moi, kivalta hotellilta vaikutti. Kauniita kuvia.

 6. Teresa S kirjoitti:

  Onpa rouhea ja industry meininki tuolla sisustuksessa. Hienot nuo kuvat! Oi apua mitä säätöä tuolla on ollut, mikään ei ole niin ärsyttävää kuin kuvauskielto varsinkin jos nenän edessä on herkkuja!

  Tekisi mieli tuollaista aamupalaa ja lähteä Helsinkiin ja risteilylle! Ihanaa juhannusta!

 7. Mia / Beauty Highlights kirjoitti:

  Sängyt todellakin vaikuttaa mukavilta ja huone muutenkin kivan tilavalta! Mä luulen, että kännykällä olisi varmaan saanut napsittua huomaamattomasti kuvia aamupalatarjoilustakin, ottaahan moni nykyään kuvia instaankin melkein joka paikasta. Mutta kunnon kuvaaminen taitaa olla kielletty, siis jos tulee oikein kameran kanssa kuvia räpsimään 🙂 Kivasti oot kuitenkin tämän postauksen toteuttanut ja hyvät kuvat hotellihuoneesta! 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Toi voi olla totta että puhelimella ois onnistunut… Niitä en kuitenkaan ois tahtonut täällä sitten julkaista kun ei tuo laatu puhelimessa ole oikeen kummonen tälläisessä valossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.