Hae
Hannamaria

VIDEO + Vierailu Signe Seebid:n tehtaalle Tallinnaan

Reilu viikko sitten meitä lähti useampi kauneusbloggaaja kohti Tallinnaa ja Signe Seebid:n tehdasta. Itsehän olin jo perjantaina Helsingissä ja olin yötä Radisson Blu Seaside -hotellissa, josta kirjoitin arvostelun. Sinne saatte muuten koodilla BLOG17 Double King -huoneista tuntuvan alen (voimassa 31.7.2017 asti).  Kuitenkin, matka alkoi lauantaina pienen hikijumpan kanssa kun kiirehdittiin Marian kanssa terminaalille jättämään ensin laukut autoon ja sen jälkeen lipuntarkastuksen jälkeen laivaan. Matkattiin Tallink Megastarilla, joka oli ihan uusi tuttavuus. Menomatkalle meille oli varattu Comfort Loungesta oma hytti, joka oli ihan mahtavuutta – free food & drinks!

Signe Seebid Tallinna Signe Seebid Tallinna Signe Seebid Tallinna

Meitä oli paikalla aikamoinen porukka ja hauskaa oli ihan jokaisella! Meitä vastassa Tallinnassa oli itse Signe Seebid:n omistaja Signe (alemmissa kuvissa), joka kuljetti osan meistä itse tehtaalle hiukan Tallinnan keskustan ulkopuolelle. Heidän tehtaansa sijaitsee vanhassa kenkätehtaassa, josta löytyy muitakin yrityksiä ja paikka itsessään muistutti itseäni suuresti vanhasta työpaikastani ja sen miljööstä. Ennen suurempi yhden jutun tehdas, nykyään täynnä pikkuyrityksiä. Paikalla oli meidän suomalaisten lisäksi myös pari virolaista ”tähteä”, joihin ei ikäväkseni keritty reissun aikana kovinkaan suuresti tutustua.

Signe Seebid Tallinna Signe Seebid Tallinna

Tuotantotilat ovat melko pienet, mutta vetävät sisäänsä todella hyvin juuri sen määrän tarvittavaa tuotanto- ja säilytystilaa kun yritys vielä tarvitsee. Koska kaikki tehdään käsityönä, ovat tuotantomäärät vielä suhteellisen pieniä mutta se tekee yrityksestä entistä sympaattisemman ja ”henkilökohtaisemman”. Pääsimme tutustumaan itse raaka-aineisiin sekä itse tuotteisiin lähemmin vierailun aikana ja oli mahtavaa nähdä samoja tuotteita, joita pääsi hypistelemään, oikeasti kaupan hyllyillä ihan Viru -keskuksen Kaubamajassa asti.

Signe Seebid Tallinna Signe Seebid Tallinna Signe Seebid Tallinna Signe Seebid Tallinna

 

”Signe Seebid OÜ virolainen luomukosmetiikan valmistaja, joka käyttää laadukkaita raaka-aineita kosmetiikan valmistamiseen ja kun mahdollista myös kotimaisia kasveja. Tuotteiden tuoksut tulevat luonnollisista eteerisistä öljyistä ja yrteistä – myös väri tulee luonnosta, kuten kasveista, oksidista ja savista. Tuotevalikoimaan kuuluvat mm. saippuat, kylpymaidot, kylpysuolat, kylpymuffinsit, kylpyvoiteet, vartalokuorinnat, kehon voiteet, kehon kosteuttajat, eteeriset öljyt ja kehon öljyt. Signe Seebid huolehtii ympäristöstä ja vähentää ympäristövaikutuksia koska luonnonkosmetiikkaa on pakattu kierrätettäviin materiaaliin – lasipakkaukseen ja uudelleen käytettyyn paperiin.” (lähde)

 

Signe Seebid Tallinna Signe Seebid TallinnaSigne Seebid Tallinna

Vierailun eniten odotettu vaihe oli kuitenkin itse tekeminen! Pääsimme tekemään itse kuorintoja ja oikeasti kokemaan mitä tuotteisiin menee. Koska yritys on myös mahdollisimman ympäristöystävällinen, teimme mekin kuorintamme samaisiin lasipurkkeihin kuin missä kaupoissakin myytävät tuotteet ovat.  Pöytä notkui kaikenlaisia raaka-aineita ja oikein kädet syyhysi päästä aloittamaan!

Signe Seebid Tallinna Signe Seebid Tallinna Signe Seebid Tallinna Signe Seebid Tallinna

Mittailimme sekaan aineksia ja opin itse todella paljon uutta siitä mikä sopii kasvoille ja mikä kropalle. Myöskin eteeriset öljyt sekä pienet koristehippuset olivat itselleni aivan jotain uutta, sillä olen tottunut vain sekoittamaan paria raaka-ainetta ja that’s it. Nyt sekoitimme joukkoon sokerin sekä öljyn lisäksi kasviglyresiirinä (valkoisessa kanisterissa) sekä muita väriaineita, jotka nekin olivat luonnollista perää – mm. porkkanaöljyä oli listalla.

Signe Seebid Tallinna Signe Seebid Tallinna

Oma kuorintani koostui sokerista, epson -suolasta (joka sopii kasvoille, kun taas normaali suola sopii enemmän keholle kovuutensa ja rakenteensa vuoksi), viinirypälesiemenöljystä, porkkanaöljystä, kasviglyseriinistä sekä greipintuoksuisesta eteerisestä öljystä. Kokeilin tuotetta jo kertaalleen ja se on ihan yhtä ihana kuin ajattelinkin, vaikka tälläinen ”noviisi-alkemisti” sen onkin tehnyt!

Erittäin suuri kiitos Bona Valerelle, joka toimii Suomessa jakelijana ja joka järjesti tämän reissun tehtaalle ja Tallinnaan! Heidän verkkokaupastaan on mahdollista ostaa näitä tuotteita, joita myös löytyy jo suurimmasta osasta Prismoja täällä Suomessa. Löydät muut jälleenmyyjät Suomessa täältä.

Kuvasin myös koko reissusta, niin Helsinki-osuudesta, Signe Seebid:n tehtaalta kuin Tallinnan pyörimisestäkin videota! Oli kiva pitkästä aikaa kaivaa kamera esiin ja kuvailla vlogityyppistä juttua, sitä tulee tehtyä melko vähän vaikka itse kameralle puhuminen on helpompaa kuin mikään snäppäily tai muu vastaava. Kuvattiin myös Marian kanssa pieni kauneustag, tulette näkemään sen myös myöhemmin!

Onko Sigbe Seebid tai Bona Valere teille tuttuja?

14 kommenttia

 1. JonnaH. kirjoitti:

  Katselin eilen illalla videonkin, tosi kiva, että teit. Jännä jotenkin huomata, että bloggaaja jonka tekstejä on vaan lukenut, mutta ei ole nähnyt livenä, tuli videon kautta heti jotenkin lähemmäksi. 🙂 Signe Seebed on tuttu, varsinkin mansikka-vaniljanaamio on ihan yksi lemppareitani puhdistavista naamioista.

  • hannamaria kirjoitti:

   Jep, toi mansikka-vaniljanaamio on kyllä ihan mahtava! 🙂 Ja mukava että tykkäsit videosta.

 2. marja liljeström kirjoitti:

  Moikka, tuttu merkki jo, koska olen kiinnostunut luonnonkosmetiikasta. On ihailtavaa, että kaikki tehdään käsityönä ja luomusta. Kasvokuorinnan sekoitussuhteet tai – aineet olivat mielenkiintoisia. Ja sinullahan on aina niin kauniit ja selkeät kuvat. Kiitos postauksesta.

  • hannamaria kirjoitti:

   Hieno juttu että merkki on tuttu! Aineet tuossa olikin, suhteista en sen tarkemmit ajatellut tämän osalta avautua mutta ehkä tämäntyyppisiä DIY -naamioita nähdään täälläkin itsetehtynä!

 3. marja liljeström kirjoitti:

  Moi taas, katsoin tuon videosi. Teknisesti upea! Mutta minun kärsimättömän ihmisen mielestä liian hitaasti etenevä. Piti välillä klikata eteenpäin. Sori! Olen vain tällainen. Murteesi on ihanan itä-suomalainen. Ja olet kaunis ja avoin.

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitoksia! Ja samaa mieltä, lauantailta en saanut aikaiseksi puhua itse kameralle ollenkaan joten loppu jäi hiukan musiikin ja klippien varaan ja saattoi edetä paikoitellenkin hitaasti. Ehkä tässä Keski-Suomessa asuessa puheeseen ottaa vaikutteita ties mistä 😀

 4. Charlotta kirjoitti:

  En ollut kuullutkaan sarjasta, mutta agenttioravana menin hieman tutustumaan ja vaikuttaa kyllä kivalta, symppikseltä ja edulliselta sarjalta! 🙂 Ja ihanat noi videolla näkyvät aurinkolasit!

  Charlotta | http://www.charlottaeve.com/fi

  • hannamaria kirjoitti:

   Agenttiorava 😀 Kannattaa tosiaan vaikka Prismoissa käydä hypistelemässä. Ja tykkään noista laseista kyllä itekin!

 5. Elina // Vauhtihirmun elämää kirjoitti:

  Oi, että reissu näyttää olleen mukava ja onnistunut 🙂 Ja sinun kuvasi ovat aina niin upeita 🙂

 6. Minnea/Minnean muruja kirjoitti:

  Kummastakaan en ole aikaisemmin kuullut, mutta tuo Sigbe Seebid vaikuttaa kyllä ihanalta ja sympaattiselta brändiltä!

  Olipa kiva video! Mukava nähdä vähän tarkemmin sun reissua!

  • hannamaria kirjoitti:

   Mukava että löytyi uusi brändi siis! Ja kiitos, harmi tosin että lauantailta ei ollut puheosuutta ollenkaan – tahdoin vain nauttia reissusta noin muuten!

 7. Katja kirjoitti:

  Apua jäin kiinni, kiipeilen sohvalla. 😀 Uudelle Tallinnan blogimatkalle ilmottauduttu, oli sen verran hauska keikaus! 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Ahahhaa, niinpäs jäit 😀 Pidä kivaa reissulla, mulla on täyspäiväisesti duunia niin jää välistä nyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *