Hae
Hannamaria

Kyllä kauneusbloggaajatkin mokaa

Mitä menin taas tekemään… Olette viimeaikoina nähneet edistyskuvia mun hiuksista joten tiedätte hiukan millaisessa kuosissa se on tällä hetkellä. Noh, nohevana tyttönä ajattelin jälleen kerran hiustenpesun yhteydessä normaaliin tapaani sävyttää hiuksia hiukan pyyhekuivaan tukkaan levitettävällä naamiolla, jotta väri hiukan kirkastuisi eikä olisi näin haalea mitä se nyt on.

Kauneusbloggaaja moka Kauneusbloggaaja moka

Luojan kiitos sävytin hiukseni vain KC Professionalin Color Maskilla eli mistään pysyvästä ei ole kyse. AINA ennen olen maskeja käyttäessäni jaksanut nähdä vaivan kuivata hiukset pyyhekuivaksi ennen sävyn levitystä sekä harjata ne ennen, että jälkeen sävyn levityksen harvapiikkisellä kammalla. Näin naamio on levittynyt tasaisesti ja kaikkialle. Mites kävikään kun koitat hiukan oikaista, hups! Sain tuollaisen ihanan keskeltä hiusta menevän raidan aikaiseksi…

Kauneusbloggaaja moka

Tilanne on syväpuhistavan ja uuden levityskierroksen kanssa pelastettavissa, mutta onhan siinä työ hinkata tämä sävy pois tukasta (tarrasi muuten ihan mahdottoman lujaa). Sen lisäksi että oikaisin, vaihdon käyttööni KC Professionalin aidon ja alkuperäisen Color Maskin vanhan tutun  Biozellin sijaan ja siinä olikin hiukan enemmän pigmenttiä kuin osasin odottaa… Homma on jo nyt kuitenkin jonkinlaisessa kondiksessa ja hiuksia kehtaa pitää taas auki.

Ja nyt kun ollaan synninpäästön äärellä, miksei päästettäisi muutama muukin totuus ilmoille…

 • Saatan venyttää hiustenpesuväliäni ihan luonnottoman pitkään. Joskus olen niin laiska näiden pitkien hiusten kanssa, että pesen hiukseni vain kerran viikossa (sellaisena viikkona kun en urheile). Fiilis rupeaa vikana iltana olemaan jo melko inhottava, mutta monesti laiskuus vie voiton sillä hiukset eivät rasvotu niin pahasti.
 • Tökin silmääni lähes viikottain silmämeikkikynällä. Tämä yleensä silloin, kun laitan sisäkajalia aamupöppörössä. Auts kuuluu nykyään mun aamujen sanavarastoon.
 • Laiminlyön aurinkovoiteen käyttöä kropallani erittäin pahasti. Kasvojen ja kaulan ihon muistan pääosin suojata (ja olen siinäkin tsempannut erittäin paljon tänä kesänä!) mutta koska ihotyyppini on sellainen joka ei pala vaan ruskettuu, jaksan muistuttaa muita aurinkosuojasta ja itse jätän sen levittämättä. Pahe sieltä pahimmasta päästä.
 • Otin ripsipidennykset, vaikka periaatteessa tiesin allergisoituvani. Kyllä, silloin viimeisen kerran kun ne olen ottanut kesällä 2014 Suomipoppeja varten, tiesin että jo edellisellä kerralla allergisoiduin hiukan luultavasti alla käytettävien lappujen liimalle, joka on käsittääkseni yleisin allergisoiva tekijä. Tuon jälkeen olen jättänyt ripset muille vaikka ne niin ihanasti ilmettä piristääkin.
 • Lepsuilen käsien ja kynsinauhojen rasvaamisessa. Oon aika tunnettu siitä, että mun kynsinauha on aina saharat vaikka miten muistaisin niitä kosteuttaa. Talvella yleensä muistan panostaa, mutta etenkin näin kesällä jätän ihan liian useasti rasvaamatta kädet ja etenkin rystyset ja ne kynsinauhat vetää todella kipeästi liian kuivaksi. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

Tässä todisteita, ettei me kauneusbloggaajatkaan aina onnistuta. Olen melko monta pahetta onnistunut etenkin viimeisen parin vuoden aikana paikkaamaan, mutta vieläkin on suuresti matkaa. Jotkut näistä teen ihan tahattomasti ja jotkin ovat tahattomia keissejä, mutta

Millaisia kauneusmokia teille sattuu?

14 kommenttia

 1. Idsu / Huulipunamania-blogi kirjoitti:

  Mulla on kans niin hirveän paljon tukkaa että pesen 1, max 2 krt viikossa. Ei vaan jaksa tai ehdi pestä useammin, siinä on niin hirveä homma! Pidän töissä ja vapaalla tukkaa aina nutturalla, joten ei se likaisuus niin kovasti näykään. All hail the kuivashampoo 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   No elä, mietin tässä koko ajan että millasta se sitten on kun on vielä pidemmät hiukset! Itellänikin menee ainakin osaksi hiukset kiinni koko ajan, jotenkin etenkin näin kesällä kiinnostus hiustenlaittoon on todella matala.

 2. Charlotta kirjoitti:

  No höps, ei nää sunkaan ollut pahoja! Välillä tulee itekin mentyä likaisella tukalla ja laiminlyötyä aurinkosuojan käyttöä vartalon iholla. Kasvoista oon kyl tosi tarkka. 🙂

  x Charlotta
  http://www.charlottaeve.com

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, välillä nää tuntuu aika pahoilta 😀 Joo sama juttu, kasvot ja kaula on erityisen tarkkaa aluetta mutta muu kroppa siitä kyllä sitten kärsii.

 3. Milja kirjoitti:

  Minäkin välillä oikaisen sävytyshommissa, jolloin väri nappaa eri kohtiin vähän miten sattuu 😀 En tiedä voiko tätä kutsua varsinaisesti mokaksi, mutta usein kun olen juuri laittanut ripsiväriä, aivastan 😀 Kun ripsari ei ole vielä kuivunut, se suttaantuu tosi kivasti.

  • hannamaria kirjoitti:

   Oi toi aivastus on ihan hirveetä, mulle käy monesti samalla tavalla etenkin allergiakauden aikaan!

 4. marja liljeström kirjoitti:

  Kaikilla on silloin tällöin mokansa. Inhimillistä. Sinun hiusmokasi ei ollut hirveän näyttävä. Eikö hiuksille tee vain ihan hyvää, ettei niitä pese liian usein? Minä töpeksin usein kulmakarvojen meikkaamisen kanssa: on vaan niin vaikeaa saada niistä symmetriset. Olen useampana aamuna kironnut tätä.

  • hannamaria kirjoitti:

   Tekeehän se hyvää, mutta liimaletti on aina vähän turn-off. Luonnossa moka oli vielä karumman näköinen kuin näin kuvissa, se oikein kuulsi jo varjossakin!

 5. Elli kirjoitti:

  Hahah täähän oli hauska postaus! Itsekin luistan rasvailusta laittoman usein ja otin myös ripsienpidennykset hetkeksi uudelleen vaikka tiesin allergiasta 😀

 6. Riikka kirjoitti:

  Onneksi en ole yksin. Liian paksu ja pitkä tukka, vieläpä punaisen sävyisnä. Pesuvälit on viikosta, puoleen toista viikkoon 😀 Ja mikä käsien rasvaus…

 7. Minnea/Minnean muruja kirjoitti:

  Haha, oon tehnyt tuon saman virheen, kun olen hieman laiska kuivaamaan hiuksia kunnolla ennen värimaskin levittämistä 😀 Ja välillä tuntuu, että levitti ne kuinka huolellisesti tahansa, niin aina tulee epätasainen :/
  Hauska kuulla näitä kauneusbloggaajan mokia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.