Hae
Hannamaria

ASUS ZenBook UX410UQ: Kevyt ja kompakti läppäri multitaskingin mahdollistajana

Sponsoroitu postaus: Jimm’s -verkkokauppa

Ennen opintojeni alkua tänä syksynä totesin, että uusi läppäri voisi olla paikallaan – niinpä paikalle saapui ASUS ZenBook UX410UQ. Olin koko viime vuoden kantanut mukana 15,6″ Aceriani joka oli alun perin tarkoitettu peliläppäriksi ja repun paino keväällä parhaimmillaan oli viikonkin verran yhtä soittoa reilu kymmenisen kiloa. Selkä ei kiitellyt ja päätin Jullin ollessa kiinnostunut vanhasta läppäristäni, että nyt on aika osarilla hankkia uusi opintoja, pienempi ja kevyempi läppäri elämää helpottamaan.

Asus ZenBook UX410UQ Asus ZenBook UX410UQ

Ollaan tämän läppärin kanssa vietetty nyt kuherruskuukautta reilu pari kuukautta ja alkuryppyjen jälkeen ollaan aika in lööv. Tuolloin virhe oli ihan täysin oma ja huolimattomuutta ja suutin läppärille hiukan turhasta – mitäs oli niin erilainen synkkaysmenetelmä kuin vanha! Olen kuitenkin ihastunut tässä vähän ajan sisään jo sen tehokkuuteen, nopeuteen, ulkonäköön sekä keveyteen niin paljon että tulevien läppäreiden kanssa olen melko nirso. Aina vaan parempaa kohti, kunnon upgreidaus.

Asus ZenBook UX410UQAsus ZenBook UX410UQAsus ZenBook UX410UQ

Alkuun ne vain minua kiinnostavat speksit: 14″ Full HD -resoluution heijastamaton, IPS-mattapaneelilla varustettu näyttö josta vain 6mm kehykset tekevät yhtä kompaktin kuin 13,3″ kokoiset läppärit. Intel Core i5-7200U -suoritin, erillinen GeForce 940MX -näytönohjain, iso 16GB keskusmuisti sekä nopea 512GB SSD-levy pitää huolen siitä että kone jaksaa pyörittää useampaa Adoben ohjelmaa yhtä aikaa ja toimii silti nopeasti (mulle erittäin tärkeä pointti!).

Koneessa on myös taustavalaistu näppäimistö sekä Harman Kardonin kaiuttimet koneen etuosassa, joista löytyy ASUS SonicMaster Premium -tekniikka. Liitäntöjä ja muita slotteja on juuri sopivasti (HDMI, 2x USB 2.0, 1x USB 3.0 ja 1x 3.1 Type-C (Gen1), SD-muistikorttipaikka sekä mikrofoni- ja kuulokeliitännät laturipaikan lisäksi).

Asus ZenBook UX410UQ

Ulkonäöllisestihän kone on erittäin pelkistetty ja yksinkertainen ja muistuttaa hiukan omenan ilmettä. Näppäimistö on pelkistetty musta ja melko hiljainen käyttää, vaikkakaan ei yhtä jämäkkä kuin mitä olin kuvitellut. Nuolinäppäimet löytyvät juuri oikeasta paikkaa ja ovat tarpeeksi pienet, jolloin muulle näppäimistölle on jäänyt hyvin tilaa.

Nyt kun on oppinut taas olemaan ilman erillistä numeronäppäimistöä, ei senkään puuttuminen haittaa. Olin jo tottunut edellisen läppärin kanssa siihen, että läppärin oma hiiri ei toimi eikä sillä voi perinteisen skrollaamisen lisäksi muuta tehdä – tällä taas onnistuu kaikki perinteisen hiiren ”oikalla klikkaamisesta” ja kunnolliseen skrollaamiseen.

Asus ZenBook UX410UQ

Ulkonäkö ulkoa on kyllä ihan ultimaattinen suosikki. Itse ASUS ZenBook -tietokoneen väri on myös erikoinen – joissain valoissa se näyttää kelmeän harmaalta ja joissain lähes ruusukultaiselta. Koko ulkopuolen (ja sisäpuolen) materiaali tuntuu ylelliseltä ja moitteettomalta alumiinikuorelta. Kannen kuviot ja koneen jäkevyys tuovat siihen tunnetta laadukkaasta tuotteesta.

Asus ZenBook UX410UQAsus ZenBook UX410UQ Asus ZenBook UX410UQ

Tämä on todella kompatkin kokoinen mutta kuitenkin niin, että voin huoletta kantaa sitä kevyen 1,4kg painonsa vuoksi mukana, mutta nähdä tehdä kuvanmuokkausta sekä pieniä taittotöitä 14″ näytöllä. Korkeutta läppärillä on paksuimmassa kohdassaan vain 1,9 senttiä, joka tekee siitä oikein näppärän esimerkiksi kädessä kannettavaksi ja kokoero entiseen 15,6″ läppäriin on huomattava.Painoa onkin repun kokonaismassasta tippunut useampi kilo sen vuoksi, että vaihdoin läppärin kevyempään, kolme vuotta uudempaan, tehokkaampaan ja kompaktimpaan yksilöön.

Tehokkuus yhdistettynä tyylikkyyteen on mulle juuri sopiva paketti tässä ASUS ZenBook:ssa. 

Tehoa riittää monen ohjelman yhtäaikaa pyörittämiseen ja videoiden editointiin (joka muuten ei viime läppärillä onnistunut!) eikä kone edelleenkään jumita. Nyt kun myös tallennusjutut on kuosissa, on meidän yhteiselo ollut todella sujuvaa ja menee taas useampi vuosi ennen uuden läppärin hankintaa!

Arvostatteko te toimivia työ- ja opiskeluvälineitä?

12 kommenttia

 1. Noora / Making It Beautiful kirjoitti:

  Oi vitsi ihana tietokone! Niin kauniin näkönenkin. ? Munkin pitäis hankkia uus tietokone, mut katotaan koska on säästössä tarpeeks. 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Mulla ei olisi ollut mahdollisuutta uuteen läppäriin vielä ikuisuuteen jos pelkkien säästöjen kautta olisi pitänyt miettiä, luojan kiitos on osarit! 🙂

 2. Niina / une petite life kirjoitti:

  Hankin itekkin juuri uuden läppärin, tiedän tunteen, kun uutukainen painaa vain alle 1,5 kg verrattuna vanhaan jättikokoiseen läppäriin. Ja kaikki latautuu ja toimii käsittämättömän nopeasti 😀 Nauti :D!

 3. NelliL kirjoitti:

  Hyvältä kuulostaa.

 4. taru/stuffabout.fitfashion.fi kirjoitti:

  Mullakin on Asuksen läppäri, en kyllä ole ihan varma onko sama. 🙂 Se on kyllä ihanan kevyt!

 5. Minnea/Minnean muruja kirjoitti:

  Hei tää tuli hyvään aikaan, sillä oon miettiny uuden koneen hankkimista! Asuksen zen book on ollut itsellänikin mielessä, ja kiva kuulla, että olet tykännyt! Nyt uskallan vakavasti harkita zen bookia! Ja onhan se kaunis <3

  • hannamaria kirjoitti:

   Kannattaa todellakin harkita, nämä on erittäin hyviä kyllä! Ja löytyy moneen hintaluokkaan niin ASUKSELTA kuin monelta muultakin merkiltä 🙂

 6. Noora kirjoitti:

  On kyllä kaunis läppäri, mä arvostan toimivuuden lisäksi myös simppeliä ulkonäköä 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Sanopa muuta, siihenkin tässä ihastuin! Ei mitään ylimääräistä mutta kuitenkin kivasti pieniä yksityiskohtia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.