Hae
Hannamaria

Hiusvuosi 2017

Katsaus meikäläisen hiusvuoteen, 2017 edition. Olen samanmoisen kollaasin tehnyt jo tästä kasvatusprosessin varrelta ja värimuutoksista vuosilta 2015 sekä 2016. Lisää hiusjuttuja löytyy muuten tagin Hiukset -alta.

 

Hanna Voutilainen Kampaamo LumoHanna Voutilainen Kampaamo Lumo

Tammikuussa kävin Kampaamo Lumossa (jossa saatte muuten -15% kun mainitsette sanan ”hannamaria” varatessa!) laittamassa hiusten värin kuosiin ja latvan uuteen uskoon. Tehtiin tälläinen punakupari, jota sitten ylläpidin ja kirkastin itse pitkin kevättä. Tällöin tehtiin myös neljän stepin hoito hiukseen, jolla siitä saatiin kiiltävä ja kosteutettu.

Hiusten kasvatusprosessiHiusten kasvatusprosessi

Heinäkuuhun asti kasvattelin hiusta ja värjäykset hoidettiin kotona L’Oreal Prodigyn turvin. Tuo sävy oli kyllä melko herkku, mutta elämä puhtaana porkkanapäänä rupesi hiukan kyllästyttämään puolen vuoden kohdalla.

Näissä kuvissa hiukset ovat kasvaneet jo todella paljon ja mittaa on lapoihin asti. Hiuksia pidin tuosta kesästä asti suurimmin osin kiharalla, laineilla tai ponihännällä, sillä täysin suorat hiukset enää harvoin tuntui omalta. Kirjoittelin samalla myös oranssikuparin hiusvärin ylläpidosta ja siihen tarvittavista tuotteista. Näitä tuotteita voi vaan sävyä vaihtamalla soveltaa esimerkiksi punaiseen tai ruskeaan hiukseen.

Kampaamo Lumo alekoodiKampaamo Lumo alekoodi

Syksyllä hiustyyli tekikin sitten ihan täyskäännöksen. Päädyttiin inspiraation pohjalta vaalentamaan latva ja pistämään tummempaa, sekä jotenkin violetihtavampaa punaista suoraan tyveen sekä puoleen pituuteen. Mitasta ei hirveästi otettu, vain hiukan siistittiin latvaa.

Tästä lookista tykkäsin todella paljon ja ihastuin siihen melko lailla. Latva ei kuitenkaan kestä jokakertaista vaalentamista enää ja en halua hiusta niin paljon kuluttaa, joten siitä oli luovuttava. Lyhyt ombrekausi, mutta sitäkin kivempi!

Hiusvuosi 2017Hiusvuosi 2017

Ja tässä se mitä loppuvuoteen laitettiin! Tyvi pidettiin samana kivan violehtihtavapunaisena ja latvaan laitettiin kaunis lämmin punainen. Pituutta ei kesästä nyt hirveästi näytä tulleen, mutta kyllä se siitä pikku hiljaa kasvaa.

Onko muuten aivan väärin sanoa, että on alkanut tässä vaiheessa kaipaamaan hiukan sellaista skarppia polkkamittaista hiusta? Tuntuu että hiusten pituus on nyt niin pitkään ollut jo sama pitkä, että pelkät värin muutokset ei tunnu enää juurikaan. Aion kuitenkin silti yrittää kestää, sillä tahdon taasen kokea sen että on _kunnolla_ pitkät hiukset joita sitten jaksaa laittaakin. Nimimerkillä kolmosluokalla olevaa Hannaa ei silloin juuri kiinnostanut.

Tässä vielä hiustenkasvatusprosessin eri vaiheista postaukset:

115 – projekti: hiukset – historia (2/2014)
117 – projekti: hiukset – nykytilanne (2/2014)
179 – projekti: hiukset – nykytilanne 8/2014 (8/2014)
200 – projekti: hiukset – better hairdays are here (9/2014)
239 – projekti: hiukset – kasvatusprosessi jatkuu (12/2014)
288 – Projekti: Hiukset – Kasvatusprosessi & uusi väri (4/2015)
372 – New look (10/2015)
403 – Hiusvuosi 2015 (1/2016)
467 – Projekti: Hiukset – Kasvatusprojektin puolipitkä vaihe (7/2016)
Punakuparit kutrit syksyyn Kampaamo Lumo:sta (10/2016)
Seesteinen hiusvuosi 2016 (12/2016)
Alkuvuoden uusi hiustyyli (1/2017)
PROJEKTI: HIUKSET – Lapaluupituus (7/2017)

Vuosi 2017 oli melko tylsä kasvun puolesta, sillä latva rupesi jossain vaiheessa näyttämään niin karulle että sitä piti napsaista huolella pois. Väri sen sijaan vaihteli pariinkin otteeseen aika kivasti! Kiinnostaisiko teitä muuten koontipostaus eri välivaihekuvien kera miltein pixiestä tälläiseen lapaluupituuteen? Itselle sellainen kehityspostaus ois melko kiva ainakin!

Miltä teidän hiusvuosi 2017 näytti?

10 kommenttia

 1. Minnea/Minnean muruja kirjoitti:

  Kiinnostaa 🙂 Tuo ombre oli ihan täydellinen! Harmi, että se on hankala ylläpitää!

  • hannamaria kirjoitti:

   Mukava kuulla! Ja sanopa muuta, se oli kyllä yksi murheenkryyni ylläpitonsa puolesta!

 2. Katri / Finnlandsnorsk kirjoitti:

  Hyvä postaus, mun mielestä toi näyttää niin hyvältä, muttei ole tietty helppo säilyttää. Mulla oli pinkki latva ja musta tyvi, se oli myös semmonen erittäin harmittavan vaikea pitää, niin jaksoin sitä noin 2 kk. Ehkäpä nyt palaan blondiin ja sit voi herkutella pastelliväreillä 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Punaisen ylläpitoon oon kyllä tottunut, mutta jostain syystä se on nyt alkanut hiukan ketuttaa erityisen paljon lähiaikoina. En silti ole valmis luopumaan, pitää vain keksiä jotakin uutta! Ja kuulostaa hyvälle tuo sun suunnitelma!

 3. Heidi kirjoitti:

  Kiva postaus, ihanat punaset hiukset <3

 4. Teresa S kirjoitti:

  Suosikkini oli myös tuo vaalea latva! Näyttää hyvälle.

 5. Hanna-Mari kirjoitti:

  Mielenkiintoinen postaus! 🙂 Punainen väri on ihana, itse aina haaveilen siitä, mutta sen ylläpito on tällaiselle laiskalle kampaajalla kävijälle turhan haastavaa 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Mukava että pidit! Tuo ylläpito onnistuu aika hyvin kotonakin itse tehtynä oikeilla aineilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.