Hae
Hannamaria

VLOGI + 8 x Uusi vuosi Lontoossa 2018

Vuosi laitettiin käyntiin risteilyllä Thamesilla, shoppailulla, iltapäiväteellä sekä nähtävyyksiä kiertämällä. Nyt ollaan jo viikko oltu takaisin kiinni arjessa, mutta silti mieli palailee jatkuvasti Lontooseen ja siellä vietettyyn aikaan. Alla 10 asiaa Lontoon reissulta + vlogi koko matkasta!

1. Suurkaupunki on aina suurkaupunki. Tämä oli toinen kertani Lontoossa ja Jullille ensimmäinen, eikä shokki isosta kaupungista hänellekään ollut onneksi kovin iso. Se mikä taas itseäni yllätti oli välimatkojen pituus. Miten yhden kaupungin sisällä saa bussilla menemään kilometreissä lyhyeen matkaan aikaa kulumaan tunnin? Thank god for tubes.

2. Portobello Road sekä Notting Hill oli ihan mahtavia. Vaikka olin Lontoossa käynyt jo kerran, en ollut noihin silti vaeltamaan päässyt. Nyt pääsin käymään paikanpäällä jopa kahdesti ja ihastuin kyllä alueeseen ja sen arkkitehtuuriin. Käytiin jopa tsiikaamassa se kuuluisa sininen ovi (joka sitten loppupeleissä vaan hämmnenti!). Portobello Roadin marketit oli kyllä ihan niin upeita kuin olin kuullutkin.

Lontoo uusi vuosi 2018 Lontoo uusi vuosi 2018

3. Shoppailumahdollisuudet on kyllä ihan omaa luokkaansa. Meillä piti alun perin olla ihan omat päivät jolloin saadaan touhuta mitä tahdotaan, mutta ne jäi hiukan yhdessä tekemisen jalkoihin. Ofxord, Regent ja Bond Streetit on ihan armottoman hyviä siihen, kuhan välttää ruuhka-ajat. Hammersmithissä sen sijaan käytiin muutoin shoppaamassa sitten vaatetta sekä drugstoren valikoimaa. Itse olisin kaivannut vielä enemmän sitä shoppailua, sillä vaikka parit tuotteet jäi ostamatta, en päässyt muutamaa kaipaamaani merkkiä livenä kokeilemaan tai näkemään ollenkaan, kuten vaikka Harrodsin tarjoamaa. Ehkä vielä tulevaisuudessa + onneksi on verkkokaupat!

4. Uuden vuoden risteily Thames -joella kruunasi kyllä reissun ja oli mahtava tapa ottaa uusi vuosi vastaan. En tiedä miten paremmin sen olisi Lontoossa voinut tehdä, sillä nähtiin sekä ilotulitukset että päästiin näkemään iso osa joen varrella olevista nähtävyyksistä sellaisesta näkökulmasta, mitä moni ei näe. Vaikka tuo muutaman tunnin risteily joen vartta pitkin kustantikin, sisälsi se silti hinnassaan ilmaiset juomat sekä ruoat. Seuraavat muutamat kuvat onkin otettu tuona iltana ja vlogissa on vielä enemmän materiaalia musiikkien kera.

Lontoo uusi vuosi 2018 Lontoo uusi vuosi 2018Lontoo uusi vuosi 2018

5. K+K Hotel Georgessä yöpyminen oli erittäin hyvä valinta. Hotellin sijainti meillä oli erinomainen, sillä parin minuutin kävelymatkan päässä oli Earl’s Courtin metroasema josta pääsi sekä Piccadilly- että Disctrict -linjoilla pitkin kaupunkia. Hotellin tarjoama aamupala oli melko brittiläinen, mutta tarjosi myös raikkaampia vaihtoehtoja kuin mitä perinteinen brittiaamupala. Meidän huone oli melko pieni, mutta pistettiin se pakettimatkan piikkiin – jos huoneen olisi varannut suoraan, olisi se ollut isompi. Meidän matkahan ostettiin muuten Expedian kautta (mainoslinkki), josta löydettiin hyvä tarjous.

6. Hyde Parkissa viimeisiä päiviä pystyssä ollut Winter Wonderland oli Huvipuisto isolla H:lla. Kooltaan se oli aivan järkyttävän suuri, mutta vei silti vain melko pienen osan Hyde Parkin puiston pinta-alasta. Käppäiltiin meidän iltapäiväteeltä tuonne WW:lle ja päädyttiin hiukan näsinneulan kaltaiseen katselutorniin, joka pyöri ees taas ylös alas kuljettaen ihmisiä katsomaan Lontoon kattoja ja hyvipuistoa ylhäältä päin. Videolla tästäkin enemmän.

Lontoo uusi vuosi 2018Lontoo uusi vuosi 2018Lontoo uusi vuosi 2018

7. Museot ja muut nähtävyydet on yleensä aika must. Itse tahdoin taas päästä käymään British Museumissa ja jäi hiukan harmittamaan, että roomapuolelle ei ollut aikaa taaskaan mennä. Sen sijaan kierrettiin muumiot, egyptin (se jaksaa aina kiinnostaa uudelleen ja uudelleen) sekä kiinan historiaa katsomassa ja lukemassa. Lähtöpäivänä eli keskiviikkona käytiin myös Natural History Museumissa, jossa kävin ensimmäisen kerran ja joka etenkin kivilajien sekä maanmullistusten osalta oli todella upea. Ja real-life liikkuva ja karjuva T-Rex oli myös hauska lisä!

8. Dorchesterin iltapäivätee oli hintava, mutta täysin sen arvoinen. Perjantaina agendalla oli ennakkoon varattu Festive iltapäivätee, jossa sai haluamansa teen valita hyvästä listasta ja johon kuului suolaiset leivät, puolivälin semimakeat hilloineen ja kuvassakin näkyvät viimeiset makeat syömiset. Skumppaa myös meni ja innostuttiin ottamaan oikeastaan yhdet extralasit myös! Vahva suositus.

Sellainen reissu meillä! Kyllä sitä melkeen vuosi odotettiinkin ja sitä varten säästettiinkin. Aion tehdä vielä ostosten esittelystä videon, jotta pääsen kertomaan jokaisesta ostoksesta hiukan enemmän mitä postaukseen mahtuisi. Elkää huoliko, tuotteista on kyllä juttua silti tulossa!

Millainen uusi vuosi teillä oli?

10 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Enpä olekaan noin keskitalvella ollut Lontoossa – mielenkiintoinen tuo Hyda Parkin talviasu.
  Iltapäiväteellä on pariin kertaan tuossakin kaupungissa tullut käytä – aina hintansa arvoinen kokemus, vaikka se hinta vähän kovempikin olisi!

  • hannamaria kirjoitti:

   Mulla taas on kokemusta vain talvesta – viimeksi olin itse Marraskuussa kolmisen vuotta sitten! Ja todellakin sen arvoinen, vaikka aika hintava.

 2. Nicola kirjoitti:

  Ihana postaus kaikin tavoin. Kyllä Englanti/Lontoo kuume nousi tooosi monta pykälää itselläni.

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitos! Ja Lontoossa voisi käydä kyllä vaikka miten useasti.

 3. Anu / Say It Anyway kirjoitti:

  Minä en ole jostain syystä koskaan käynyt Lontoossa, vaikka mieli tekisi. Täytyy ehdottomasti korjata tämä asia 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Kannattaa, matkatkaan kun ei ihan maltaita maksa varsinkaan jos on joustava lomapäivissä!

 4. Katri / Finnlandsnorsk kirjoitti:

  Wau, varmasti tosi huikea kokea suurkaupungin uusivuosi ja se juhlafiilis, kun täällä ei varmasti normaalista poikkea sitten mitenkään. Lisää matkakuvia odotellessa 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Sanopa muuta, sitä sinne lähdettiin metsästämään ja se sieltä saatiin!

 5. HeidiKaroliinaA kirjoitti:

  Lontoo on kyllä ihana kaupunki! Itse ole Lontoossa käynyt kerran (about viikon loma), mutta hinku jäi – sen verta paljon on nähtävää!

  Itse olen ollut uuden vuoden ulkomailla kerran (Thaimaassa, rantakohteessa), suurkaupungin uusi vuosi olisi kyllä kokemus!

  -Heidi-

  • hannamaria kirjoitti:

   Todellakin nähtävää jäi vielä meilläkin! 😉 Olihan tuo aika upea kokemus kyllä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *