Hae
Hannamaria

Violetit hiukset – Herman’s Amazing suoraväri (Patsy Purple)

Postaus sisältää affiliate-linkkejä, joilla tuetaan blogin toimintaa.

Jo reilun puoli vuotta muhinut ajatus toteutui viimein. Herman’s Amazing suoraväri sävyssä Patsy Purple ajautui päähäni viime sunnuntaina, eli vuorokausi 24 -vuotispäiväni jälkeen. Mikä ikäkriisi?

Herman's Amazing suoraväri Patsy Purple

No ei nyt oikeasti, vielä. Olin tosiaan violeteista hiuksista haaveillut jo pidemmän tovin ja jo syksyllä meinasin tähän Sannan hoivissa kääntyä. Näin erikoinen väri olisi kampaajalle erikseen kuitenkin pitänyt tilata, joten päädyttiin ennemmin menemään sillä turvallisella punaisella. Nyt kuitenkin kyllästyin ja ostin Oletkaunis.fi -verkkokaupan ystävänpäiväalennuksista kaksi Herman’s Amazing- suoraväripurkkia sävyssä Patsy Purple ja se oli menoa.

Värjäys tehtiin kotona mamma-kampaajan puolesta ilman erillisiä vaalennuksia ennen prosessia, joten väri lyötiin suoraan puhtaaseen ja kuivaan tukkaan. Ennen -tilan näkee parhaiten näistä Meikkivoidemaanantai-kuvista – tosin lisätkää tuohon vielä pari senttiä maantienharmaata tyvikasvua lisää!

Herman's Amazing suoraväri Patsy Purple Herman's Amazing suoraväri Patsy Purple

Kuten näkyy sekä kuvan päänahasta, että värjäytyneestä korvasta, sotkee tämä jonkin verran. Tuote oli kuitenkin helppo levittää ja levittyi todella tasaisesti (mitä edesauttoi mamman supertarkka levitysprosessi siveltimen ja kamman kera). Koen, että tämä sotki vielä pahemmin kuin punainen! Herman’s Amazing suoravärit muuten ovat 100% vegaaneja ja niitä ei ole testattu eläimillä!

Tyveeni en ensimmäisen pesun jälkeen odota paljoa jäävän väriä. Suoravärit tulisi muutenkin aina ennestään valkaistuun tukkaan laittaa, jotta intensiivisyys ja pitkäkestoisuus olisi parhain mahdollinen. Omaa latvaani on kuitenkin jonkin verran vaalennettu jo ennestään, jonka vuoksi en tahtonut sitä rasittaa.

Tyveni jälkeen hiuksissani on hiukan tummempi osio kuin mitä latvani (ja myös tyveni on vaaleampi kuin tuo osa), jonka vuoksi myös vaalennus jätettiin pois. Ei olisi ollut kaunista olla aivan vaalealla tyvellä, jota seuraa tumma kaistale ja jälleen vaaleampi latva. Näisä kuvissa lisäksi epätasaisuutta luo ikkunasta epätasaisesti tuleva valo, mutta osa siitä syntyy myös nykyisen värin alla olleesta hiuksesta.

Herman's Amazing suoraväri Patsy Purple Herman's Amazing suoraväri Patsy Purple Herman's Amazing suoraväri Patsy Purple

Koska värjääminen toteutettiin kotona, ei malliin tai leikkaukseen tehty mitään muutoksia. Kuvista huomaa hyvin, miten takaosassa hiustani menee epämääräisiä ”kerroksia”, jotka muodostuvat osan hiuksesta ollessa lyhyempi kuin osan. Tämä ei arjessa haittaa, sillä etenkin kiharaa tehdessä siitä on vain hyötyä. Paksuutta se toki latvasta hiukan vie, mutta onneksi tuota tukkaa muutenkin on!

Herman's Amazing suoraväri Patsy Purple

Herman’s Amazing suoraväri tarttui siis melko hyvin ja olen tyytyväinen tähän Patsy Purple -valintaan. En odottanut kirkkaan violettia sillä tiesin lopputuloksesta tulevan tumma. En silti olettanut, että itselläni olisi näin hankalaa tottua uuteen tummempaan hiusväriin! Pitkään vaaleampana sekä punaisena ollessa tottui siihen kirkkaaseen väriin ja nyt hiusten ollessa syvemmän sävyiset, on kriisi jonkinmoinen. Tähänkin onneksi tottuun ja olen muutokseen tyytyväinen. Vähän sama kun saisi uudet silmälasit – hetki menee peilikuvaan tottuessa.

Eniten kammoksun tällä hetkellä kuitenkin ensimmäistä pesua. Koska värjäys tapahtui sunnuntaina, hiustenpesu tapahtui joko eilen tiistaina tai tänään keskiviikkona ensimmäisen kerran. Toivon että haalistuminen tapahtuu nätisti, eikä lopputuloksesta tule laikukas. Ja jos on, sitten korjataan (koska väriä todellakin kahdesta purkista jäi ylitse). Aion nämäkin pesukerrat dokumentoida ehdottomasti!

Onko teillä hiusmuutoksen jälkeen ollut identiteettikriisi?

15 kommenttia

 1. Charming Nails kirjoitti:

  Tosi hyvä väri, sopii sulle hyvin 🙂

 2. Taru | Mutsi hoitaa kirjoitti:

  Tulipa kiva tasainen ja intensiivinen väri ? Kuinkahan tosiaan haalistuu ?

  • hannamaria kirjoitti:

   Haalistui ihan OK! Tyvestä lähti (siitä värjäämättömästä osasta) kuten uumoilinkin, mutta muuten ekan pesukerran jälkeen haalistui nätisti!

 3. Written by Neea kirjoitti:

  Wau, toi väri on tosi upee! Identiteettikriisi iskee täällä melkein joka kerta, kun teen jotain isompaa muutosta hiuksiin :D.

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Identiteettikriisi? … joskus väri on osoittautunut tummemmaksi kuin kuvittelinkaan, mutta koska olen aina käyttänyt niitä max 6 pesussa poiskuluvia värejä, niin olen kestänyt asian 🙂

 5. Minnea kirjoitti:

  Mulla kestää aina hetki tottua uuteen väriin, oli se sitten tumma tai punainen. Vaalea tukka on poikkeus, sillä se tuntuu aina omalta 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Vaalea taas ei mulla tunnu yhtään omalta 😀 Olin niin pitkään punapää että ylipäätään mikään muu hämmentää alkuun 😀

 6. HeidiKaroliinaA. kirjoitti:

  Hieno lopputulos!

  Suurten värimuutosten yhteydessä pienoista identiteettikriisiä on ollut, mutta muuten olen yleensä sopeutunut hiusmuutoksiin nopeasti 🙂

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitos! Itsekin loppupeleissä jo parissa päivässä sitten totuin tähän ja olen aika rakastunut!

 7. elona kirjoitti:

  Päätin sitten pitkästä aikaa värjätä hiukset itse ja lopputuloksesta tuli itsevärjätyksi yllättävän kiva. Tyveen laitoin tummanvaaleaa sävyä ja hiusten pituuksiin sivelin hieman “balayage”-väriä.

 8. Sirpa kirjoitti:

  Nämä värit voivat aiheuttaa todella voimakkaan allergisen reaktion!!!
  Kokemuksena hiuspohjan palaminen rakkuloille. Otsan ja silmien turpoaminen. Älkää missään nimessä käyttäkö jos pienintäkään epäilystä yliherkkyydestä!!!

  • hannamariav kirjoitti:

   Kaikissa värjäystuotteissa (ja ylipäätään kosmetiikassa) täytyy tietenkin testata tuotteen sopiminen ensin pienelle ihoalueelle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *