Hae
Hannamaria

HOME TOUR – 36 neliön yksiö Jyväskylässä

Tervetuloa meikäläisen kotiin! Olen tässä nyt jo jonkin reilun kuukauden asunut ja asunto alkaa joitain yksityiskohtia lukuunottamatta olla siinä kuosissa, että sen voi esittää. Kuvasin tästä 36 neliön asunnosta myös videon, jossa avaan hiukan enemmän juttuja asunnon takana. Koitan jonkin verran kirjoittaa mistä mikin on, mutta kysykää jos jokin jää mietityttämään! Mutta pidemmittä puheitta asunnon kimppuun:

HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä

Eteinen

Ensimmäisenä eteinen! Lattialla Vallilan matto jonka päälle kengät voi kätevästi jättää. Heti seinältä oven vasemmalta puolelta löytyy Normann Copenhagenin Pocket -säilyttimiä kolmisen kappaletta, joita löytyy ostettavaksi mm. Finnish Design Shopista. Tämä määrä joka eteisessä on säilytystilaa näkyy paremmin videolta ja on ihan mahdoton! En meinaa vieläkään uskoa.

HOME TOUR - 36 neliön yksiö JyväskylässäHOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä

Keittiö

On todella kompakti, mutta veti sisäänsä yllättävän ison määrän tavaraa. Ainut asia mikä tässä hiukan häiritsee, on melko tiukka työtila. Onneksi liesi kuitenkin meinaa olla tasainen ja sen päällisen voi käyttää lisätilan toivossa. SIlti suuri osa kamppehista ei mahdu kaappeihin, eikä jääkaappiin (kuten pulloista näkyy). vaan jäävät viemään pöytätilaa.

Kahvinkeittimenä toimii uskollinen Moccamaster, 45cm astianpesukone kuului vuokraan ja samoiten mikro. Loput keittiöstä onkin meikäläisen (kiinteitä juttuja lukuunottamatta heh) ja aika paljon seurasi vanhasta asunnosta tähän.

HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö JyväskylässäHOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä

Ruokailu

Keittiönpöytäni on edelleen se sama, jonka aikoinaan tuunasin. Penkit ovat vaihtuneet ja mintunvihreät pinnatuolit ovat päätyneet parvekkeelle parvekekalusteiksi. Ruokailutilassa löytyvät kanssa meikkini, joista jääkaapin vieressä on IKEAn lipasto sekä muutamat muut jutut, joista en juurikaan pidä ja koko tuo nurkkaus on vielä muutoksen alla.

Parvekkeen oven vieressä ja keittiönpöydän takana löytyy vielä tämä IKEAn iso lipasto, joka on jotain ikivanhaa mallistoa. Kyseinen lipasto on jälleen kerran täynnä meikkiä, liinavaatetta sekä opiskelutavaraa ja kamerajuttuja. Perinteinen lipastosekamelska siis.

HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä

Olkkari & makkari

Koko asunto periaatteessa on yhtenäistä tilaa, mutta halusin kuitenkin jonkinlaisen rajauksen tehdä olkkarin ja muun keittiöyms -asunnon väliin. Näinpä sohvalla päätettiin jakaa tätä yhtä huonetta hiukan, jotta televisionurkkaus saadaan rauhoitettua. Sohva on Askon Liina 182, televisio Samsungin, matto Kodin1:n Anno -sarjan matto, TV-taso Askon Reno, olkkarinpöytä Kodin1:stä aikoinaan ja Jyväskylä taulu on saatu Alvar Cartolta.

Makkarin puolella jää melko pieni ja inhottava tila josta kaivautua sisään (tämä näkyy paremmin videolla), mutta en halunnut kuitenkaan parisängystä luopua joten tällä mennään. Yöpöytänä mulla toimii tällä hetkellä laatikko Tigerista, jotta puhelin ei kolise lattiaan. Vaatekaappina on todella paljon kaappitilaa (kaksi osaa hengarivaatteille, yksi hyllykaappi ja yksi mikä on täynnä integroituja koreja. Ihanaa tilaa!

HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä

Kylpyhuone

Tämä on ihan perinteinen kylppäri/vessa/kodinhoitohuone. Materiaalit ovat todella laadukkaat ja rakastan sitä, että tännekin on integroitu paikka kahdelle isolle likapyykkikorille. Toiseen saa kätevästi käyttövaatteet ja toiseen pyyhkeet ja esimerkiksi liinavaatteet kaappiin piiloon. Rakastan tuota isolaattaista mustaa seinää, samoin kuin puista mustaa kattoa!

Ja se, että mulla on allaskaappi on ratkaissut monta ongelmaa. Vessapaperit ei pyöri missä sattuu ja kaikki kylppäriin kuuluvat jutut on saanut piiloon. Altaan reunalla oleva kynttilä sekä pumppupullo ovat vastikään H&M Homesta ostettu.

HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä

Parveke

Tämä meinaa olla pieni murheenkryyni. Mitään isompia ongelmia ei ole, mutta järkevä ruokapöytä puuttuu ja joitakin kasveja olisi tänne kelien lämmittyä ihana saada. Iso vihreä säkkituoli on Prismasta ja tänä kesänä näyttäisi vielä samanlaisia olevan myynnissä. Matto by Mamma Voutilainen, pinnatuolit paikoillaan ja isot mustat lyhdyt ovat IKEAsta.

—————————

————————–

Olen tähän asuntoon todella, todella tyytyväinen. Hetki sitten mietin Avaran kanssa yhteistyössä asioita, joita kaipaan ja arvostan yksiössä ja tämä tikkaa suurimman osan noista listalla olevista pointseista. Sisustusjuttuja vielä on tehtävänä ja sehän ei periaatteessa koskaan lopu, mutta suurin osa on nyt onneksi.

9 kommenttia

 1. JonnaH. kirjoitti:

  Mä muistan, että ihailin joskus sun vanhemmankin asunnon sisustusta, just mun makuun! Joten aivan upea tämä kotikin, on muuten kokoonsa nähden aivan älyttömän hyvä pohja ja kivan tilava kylppäri. 🙂 Puhumattakaan tuosta parvekkeesta joka on kuin ylimääräinen huone keväästä myöhäiseen syksyyn.

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitos! 🙂 Ja eikö olekin, ihan törkeän hyvin käytetyt neliöt jonka takia en tästä aiokaan luopua hetkeen! Ja tuo parveke on yksi isoimmista mitä olen koskaan yksiöissä nähnyt ja se fakta, että pohjalta löytyy jo jalalle pehmeä valmismatto on ihan upeaa toimintaa vuokraemännältä!

 2. Charming Nails kirjoitti:

  Onpa tilavan näköinen asunto! Ihana tuo Jyväskylä taulu, saiskohan samanlaisen Kuopiona…onneksi mä sain tämän kaksion ( esittelypostaus tulossa ) koska on 3 lemmikkiä ja omakotitalon roippeet, enhän minä ikinä olisi yksiöön mahtunut. Toisaalta tuo on kuin kaksio kun on parveke. Olis kiva jos tässäkin olisi, koira tykkäisi varmasti olla siinä vahtimassa 🙂

  • Panda / Piece of Panda kirjoitti:

   Noita printtikaupunkitauluja saa vaikka ja mistä kaupungeista! 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Toi taulu tosiaan on Alvar Cartolta saatu ja siellä voit tehdä mistä vaan kaupungista tälläsen ja zoomailla vielä sen mukaan miten lähelle tai kauas sellasen haluaa! https://alvarcarto.com/fi/

   Kuulostaisi aika tiukalta yksiöön! Itsekin olisin ollut enemmän kaksion kannalla jos olisi sellaisesta ollut varoja maksella 🙂

 3. Panda / Piece of Panda kirjoitti:

  Onpa fiksusti käytetyt neliöt! … Vaikka parveke näyttää aika hurjankin tilavalta ollakseen yksiössä 😀 Mutta siitä voi tehdä ihanan kesäkeitaan <3

  Jos haluaa tilavuutta ja parit sentit lisätilaa, niin heitä sängynrunko pois ja patjat vaan lattialle. Mikäli jää omaan makuun liian matalaksi, niin lisäpatja päälle.

  • hannamaria kirjoitti:

   Eikö! Ja meinasin hiukan että hommaisin jonkin tiipiin tuonne ulos partsille mutta taitaa olla hinnoissaan sellaisessa luokassa että ei mahollisuuttakaan 😀 Tuo on tosi hyvä vinkki jättää runko pois! Millä ne tosin sitten saa pidettyä paikallaan, kun ovat kaksi erillistä ja yhteen en mahdu nukkumaan? XD

 4. Noora kirjoitti:

  Pakko kompata edellistä, on nimittäin super kompakti kämppä sulla! Suht pieni mutta kuitenkin riittävästi tilaa kaikelle, esim. meidän hieman isompaan kaksioon ei mahdu ruokapöytää, joka sulla kuitenkin on! 😀 Ja toi kylppäri on unelma ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.