Hae
Hannamaria

48 – kampaamo lumo

Viime keskiviikkona päätin juhlistaa vapaapäivää kampaajakäynnillä. Viimeksihän kävin noin kuukausi takaperin vain värjäyttämässä, lisää asiasta täältä. Tällä kertaa päätin vaihtaa kampaajaa ja olen onnellinen että tein niin!

Päädyin valitsemaan jyväskyläläisen Kampaamo Lumon, joka sijaitsee Kilpisenkadun yläpäässä, hiukan syrjässä ”shoppailualueelta”. Olen kerran aikaisemmin vuosia sitten käynyt samassa paikassa Hannan käsittelyssä, mutta vähän aikaa käyntini jälkeen hän poistui kampaamosta ja jäljelle jäi Tea. Tea joutui vähän aikaa sitten lopettamaan kampaajahommat, sillä hän allergisoitui eikä voinut enää harjoittaa ammattia. Paikan osti siis Sanna, joka on pirteä ja puhelias persoona.

Oli ensimmäinen kerta ikinä, kun kampaaja kyselee samalla tarkkuudella ja mielenkiinnolla omasta elämästä, taustoista, harrastuksista, koulutuksesta ja pyytää antamaan yleiskuvan itsestään ihmisenä. Näiden kaikkien kertomieni asioiden perusteella hän toi esiin omia ideoitaan ja ajatuksiaan esittämällä käsiensä ja katalogin avulla mitä oltaisiin tekemässä ja mikä hänestä näyttäisi hyvältä juuri mulla.

Paikka oli sinänsä tuttu, mutta aina yhtä kaunis. Harmaat seinät, isot valkoiset peilit ja pieni hiustenpesunurkkaus tekivät paikasta pienen kauneussalongin tuntuisen ja modernin. Suuri ikkuna, jonka vieressä penkit sijaitsevat saa paikan tuntumaan hyvin avaralta, vaikka tila itsessään on pieni. Ikkunan eteen sijoitetut penkit ovat myöskin mukava lisä – ei tarvitse heittää laukkua lattialle vaan sen saa mukavasti laittaa kampaamokäynnin ajaksi penkille odottelemaan.

Tykkäsin todellakin käydä Sannalla ja aion jatkaa hänellä käyntiä jatkossakin. Sain paljon uutta tietoa hiusteni laadusta ja siitä, mitä tuotteita kannattaa käyttää. Hänellä on muuten käytössä jo kuvissa vilahtanut tuotesarja nimeltä Joico, josta sain pienen esittelyvihkoisenkin. En ole ennen kuullu koko sarjasta, mutta mitä hän ja vihko osasivat kertoa, niin sarja on todellakin yksinkertainen, mutta siitä löytyy melkein jokaiseen tarkoitukseen tuotteita. Merkin nettisivuja voi käydä tutkailemassa täältä. Hänellä on myöskin mielenkiintoinen tarina siihen, miksi käytössä on vain Joico. Kannattaa käydä kuuntelemassa 😉

Hinnaksi leikkuulle tuli 40 euroa, joka on todella edullinen noin pitkästä ajasta ja tarkasta suunnittelutyöstä. Hänellä on myöskin käytössä aivan mahtava etu – kun varaa kampaamokäynnillään seuraavan ajan valmiiksi, saa siinä välillä käydä pikasiisimisellä ilmaiseksi. Mulla se käytännössä tarkoittaa korvallisten ja niskan siistimistä. Tarkemmat kuvat päivittyneestä hiusmallista saatte hiukan myöhemmin, pitää repiä jostakin valokuvaaja 🙂

Kuten jo yhdessä valokuvassa vilahtaa, niin kampaamon nettisivut löytyvät täältä, samoin kuin heidän yhteistietonsakin. Täytyy alkaa kantamaan parempaa kameraa mukana, en jaksa näin rakeisia kuvia…

Translation: I went to a hari salon on Wednesday and I just wanted to show you the place – it’s a really beautiful and modern place. The only employee there, Sanna, is amazing – she really knows what she’s doing and considers so many different option. She also has many great stories to tell about her trips abroad. If you are looking for an amazing and friendly hairdresser, this is the place in Jyväskylä 🙂

2 kommenttia

  1. Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti:

    Hyvä kampaaja on aarre…ja jos vielä kemiat osuvat kohdalleen…:)

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Niinpä 🙂 Ja tämän kanssa tuntuivat osuvan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *