Hae
Hannamaria

62 – seurasaari

Helsinki-maanantaina käytiin vielä Helsingin Seurasaaressa käpöttelemässä. Ulkoilmamuseo oli jo tähän aikaan vuodesta kiinni, joten saatiin nauttia hiljaisuudesta ja ihanasta auringonpaisteesta. Harmi sinänsä, tuo ulkoilmamuseo olisi voinut olla mielenkiintoinen. Ehkä sitten ensi keväänä tai kesänä 🙂

”Seurasaari on suosittu ulkoilupuisto, jossa sijaitsee kaikkien suomalaisten tuntema ulkoilmamuseo. Saaresta tehtiin kansanpuisto jo vuonna 1890. Se oli suosittu työläisväestön retkikohde ja juhlien pitopaikka. Moniin uutuuksiin, kuten valokuvaus, jäätelönmyynti ja ilotulitus, helsinkiläiset tutustuivat juuri Seurasaaressa. Alussa saareen oli vain laivayhteys, silta valmistui vuonna 1892. Nykyisin saaressa käy vuosittain kymmeniä tuhansia matkailijoita ja ulkoilijoita. Erityisesti Seurasaaren juhannus on suuri kansanjuhla.

Seurasaaren luonto on metsäistä kallioisine mäkineen, kosteine notkelmineen ja lehtoineen. Saaren eläimet ovat tottuneet ihmisiin, mutta eteläranta on suojeltu lintupoikueiden ruokailualueeksi. Seurasaaren pinta-ala on noin 46 ha.” (Lähde)

Translation: On Monday when we went to Helsinki we visited beautiful island called Seurasaari. It’s outdoor museum was already closed this time of the year but we still had a little walk around the island. It was beautidul allthough it would have been nice to visit the museum. Maybe next summer then 🙂

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *