Hae
Hannamaria

97 – puijon torni

Kuten aikaisemmin mainitsin, olin viime viikonloppuna Kuopiossa. Meillä oli siis puulaakiturnaus Neulamäen koululla ja jäin siitä viettämään viikonloppua Kuopioon hotelliin Misterin kanssa. Sunnuntaina tultiin pois ja ennen kotimatkaa käytiin Puijon tornissa (ihan ylhäällä asti tällä kertaa) ja Matkuksessa. Taisin aikaisemmin lupailla näitä kuvia joten olkaapa hyvät.

”Puijon Torni sijaitsee keskellä Kuopiota, vain reilun kahden kilometrin päässä Kuopion torista. Nykyinen Puijon torni on kolmas näköalatorni Puijon mäen laella. Ensimmäinen torni rakennettiin jo vuonna 1856, toinen 1906 ja nykyinen torni vuonna 1963. Nykyisellä tornilla on korkeutta 75 metriä, kohoten 224 metriä Kallaveden ja 306 metriä meren pinnasta. Puijon tornista avautuvat poikkeuksellisen laajat ja kauniit näkymät suomalaiseen järvimaisemaan sekä Kuopion kaupunkiin. Tornin erikoisuutena on pyörivä ravintola. ”

Ylimmässä kerroksessa on pieni kahvila, josta on käynti myöskin avotasanteelle. Talvisin avotasanne on kiinni joten sieltä ei päästy Kuopiota tiirailemaan. Kerrosta alempana on ravintola, jossa saa varmasti mainiota ruokaa. Me ei siellä käyty, sillä oltiin vasta noustu aamupalapöydästä.

Aikuisten hinta torniin on 6 euroa ja opiskelijat saavat lippunsa 4 euron hintaan. Nämä liputkin olivat yllättävän nätit, joihin näköalapaikkoihin tai vastaaviin saa vain kaupasta ostetun lipun jossa ei ole mitään kiinnostavaa. Kerrankin jotain vaihtelua! 🙂 Pieni varoituksen sana tosin paikasta pitää antaa: jos omaa hissikammon (kuten minä…) niin kannattaa miettiä tarkkaan haluaako päästä tuonne ylös niin kovasti. Selvisin sinne ja takaisin kun oli Misteri mukana, yksin olisin miettinyt kahdesti. Hyih.

Toivottavasti teillä oli hyvä Uusi Vuosi, mulla ainakin oli viime vuotta parempi! 🙂 Käytiin päivällä Ronjan ja Katrin kanssa perinteisesti Amarillossa syömässä ja illasta vaan oltiin kotona. Ja olihan ne rakutkin nättejä, ei voi väittää vastaan! Kuinka teillä meni uusi vuosi – toivottavasti jollain on mukava tarina kerrottavana!? 🙂

As I already told, last weekend I was in Kuopio. We had a non-serious volleyball thing at a scholl building in Neulamäki. After that the others went back home and me and Mister stayed at Kuopio to grab some dinner and on Sunday we visited the Puijo Tower – we even made it to the top this time. I already promised to publis some pics from there so here you go 🙂

You can get more info from their website if you’re interested – I linked it already to the text 🙂 The red house in one of the pics is the hotel they have there. We didn’t visit that so I don’t know anything else about it. The very last pic shows the tickets you get for entering the tower – blue one is a normal adult ticket and costs 6 euros, violet one is a discount-ticket for students who get to see the amazing view from the tower for 4 euros.

Hope you had a fantastic New Years Eve – let me know how your year has begun! Would be nice to hear some stories from you 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *