Hae
Hannamaria

144 – the sohva

En ole tainnut näitä ilouutistä täällä vielä jakaakaan, mutta ostin tuossa muutama viikko takaperin sohvan! Ehkä elämäni suurin yksittäinen ostos tähän mennessä, jos kamerajuttuja ei lasketa. Oon niin häppy vieläkin, etten usko sitä todeksi vaikka koko homma on jo maksettu. Siinä hetkessä tiesin kyllä että asunto on löydyttävä, muuten käy ohraisesti.

Päädyin valitsemaan Askossa tarjouksessa olleen divaanin M-kokoisena. En itse asiassa ole varma onko sohvalle omaa merkkiä, lapussa vaan sanotaan että ”Divaani M”. Joka tapauksessa, tätä saman tyylistä divaania löytyy 3 eri kokona; S, M ja L. Itse olin sitä mieltä, että S on liian pieni ja L:stä ei taas tiedo mahtuuko se asuntoon (joka ei silloin vielä ollut tiedossa), joten M oli kaikista sopivin vaihtoehto. Hintaa sohvalle tuli 699€, joka ei noin laadukkaasta sohvasta ole paljon. Mulle sohva on ehkä tärkein ostos koko muutossa, sillä jos sohva ei miellytä, ei muukaan asunto miellytä eikä olo ole kotoisa.

(kuva lainattu Askon sivuilta)

Sohvaan tulee siis kyseisest metallijalat, jotka käyvät hyvin yhteen ’perintökeittiönpöytäni’ jalkojen kanssa. Kankaaksi valitsin harmaan West-kankaan – alun perin haaveilin vaaleasta sohvasta mutta kuitenkin järki astui hiukan peliin. En saisi sitä pidettyä puhtaana, ikuinen läikyttäjä kun olen. Ja ne pikkuveljen visiititkään eivät olisi tehneet hyvää vaalealle sohvalle. Toinen vaihtoehto olisi ollut tumma graniitti, joka taas olisi synkistänyt ilmettä liikaa. Nyt kun ajattelee niin se olisi käynyt keittiön tason kanssa hyvin yksiin, mutta asiaa ei tuolloin voinut vielä tietää. Parempi näin.

Nyt kamoista puuttuu enään  ruokapöydän tuolit, syvät lautaset, ruoanlaittokamat (kauhat jne, vuoat, kattilat ja pannut löytyy jo), sekä tv-taso (joka on vieläkin harkinnan alla). Niin ja varmaan tulee mattokin jossain vaiheessa ostettua, mutta se ja siivousvälineet eivät päässeet tähän ’isompien ostosten’ listaan. Itse asiassa täydelliset ruokapöydän tuolit löysin jo, mutta ne maksavat 130€ kappale joten kyseiset tuolit eivät tässä elämänvaiheessa ainakaan heti ole vaihtoehto (ainakaan se ensimmäinen mieleen juolahtava)…

Nyt sitten kysymys: Miten ja millä aineilla sohva kannattaa suojata? Vinkkejä?

2 kommenttia

  1. Kaisa kirjoitti:

    Me ostettiin viime joulun alla uusi sohva (Askosta itse asiassa sekin) ja myyjä suositteli siihen sellaista suihkutettavaa suoja-ainetta. Se tekee kankaan pintaan ikään kuin näkymättömän kalvon ja jos jotain sattuu kankaalle läikkymään, on se helppo pyyhkiä pois ennen kuin se ehtii imeytyä itse sohvaan 🙂 Yksi pullo taisi maksaa parikymppiä, mutta suojan pitäisi kestää muistaakseni vuoden ellei enemmänkin. Hyvin on suojaus ainakin tähän mennessä toiminut ja koirien kurajäljet sun muut ovat lähteneet helposti! 😀

    Kaisa/The Style Jungle

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Dodi, sellanen sitten! Täytyykin kysäistä sitä samalla kun käy poimimassa sohvan 🙂 Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *