Hae
Hannamaria

145 – miltä mä syön?

Kuten jo sohva-postauksessa kerroinkin, ruokaopöydän tuolit etsinnässä. Haaveena on ollut eräs tietty ruokailutilan tuolien malli Kodin 1:stä, haasteena vaan on hinta. Vaikka tuoli on laadultaan todella hyvä, on sen 130€ kappalehinta kuitenkin liian suolainen vielä tässä vaiheessa. Siksi ajattelinkin koota postaukseen asti sen mitä tuoleilta kaipaisin jotta niissä olisi hiukan samaa viehätystä kuin kyseisissä tuoleissa.

(kuva)

Unelmieni tuoli on siis Kodin 1:n Porgy-mallinen tuoli, joka on edelleenkin sen 130€ kappalehinnaltaan. Syy miksi tästä tykkään on koska siinä on hiukan samaa kuin näissä DSR-tuoleissa.Tässä mua kiehtoo tuo perinteisen skandinaavinen ja yksinkertainen malli, jossa on kuitenkin jotakin twistiä jalkojen kohdalla. Valkoinen väri yhdistettynä kromiin (jota löytyy mun pöydästäkin!) on kaunis ja klassinen yhdistelmä. Tässä mallissa on myöskin pieni pehmuste, joten tuoli on mukava istua pidemmänkin aikaa – esim. työjuttuja tehdessä. Ja juurikin se mättää kaikessa muussa, etten haluaisi sellaista perinteistä kromatut jalat ja valkoinen taivutettu vaneri-tuolia millään. Mutta ei kai sitä kaikkea voi saada heti…

(kuva1, kuva2)

Niihin hiukan realistisempiin pohdintoihin kuuluu sitten ylläolevat mallit, eli IKEA:n Erland-malli (49,95€ kappale) tai Askon Formo-tuolit (49€) kappale. Molemmat ovat hyvin saman tyylisiä keskenään, mutta kuitenkin erilaisia verrattuna himoitsemaani malliin. Molemmista löytyy ne piirteet joita haluan, eli valkoista ja kromattua, mutta niissä kummassakaan ei ole sitä ’juttua’. Enkä edes tiedä miltä nämä tuntuvat istua, kumpaakaan en ole testannut. Molemmat silti ihan OK-vaihtoehtoja.

Ja sitten tarvitsenkin teidän apua. Jos joku jossain näkee tai löytää jotakin näistä (tai vastaavia noilla kriteereillä) käytettynä, saa huudella! Kirppareilla ja Torissa pitäkää mielessä että asun Keski-Suomessa, joten hakumatkojen täytyy olla järkeviä. Vinkkejä otetaan vastaan ilomielin!

2 kommenttia

  1. Anonymous kirjoitti:

    Kodin 1:n tuoli voittaa myös koeistunnan mutta kovan hinnan vuoksi päädyimme kuitenkin Askon tuoleihin. Katsotaan, miten hyvin ne kestävät.

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Samaan taidan päätyä itsekin. Kertokaa miten toimii ja kestää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.