Hae
Hannamaria

154 – resepti: minttu-feta-lihapullat ja kasviksia

Bongasin tuossa viime viikolla Natan blogista minttu-feta-lihapullapastan ohjeen ja se pääsi hetki ensimmäisenä oma koti-iltana kokeiluun. Täytyy sanoa että pullat onnistuivat todella hyvin, fetaa vaan olisi voinut lisätä hippusen enemmän mitä itse laitettiin. Jaan teillekin tämän ohjeen, mutta ohje on tosissaan pölläisty Natalta 😉

 

Näiden pullien tekoon tarvitset:
400g jauhelihaa, pari valkosipulinkynttä, sipulin, fetaa, minttua, yhden kananmunan ja mausteeksi suolaa ja pippuria.

Laita jauheliha astiaan ja heitä perään murennettua fetaa, revittyä tai hienonnettua minttua, hienonnettua sipulia ja valkosipulia sekä mausteet oman maun mukaan. Jokaista voi laittaa oman maun mukaan, täällä päässä maistuu sipuli ja feta oikein kunnolla joten niitähän tuli laitettua oikein olan takaa. Heitä vielä sekaan yksi kananmuna ja sekoita. Tästä määrästä saatiin sellaiset 11 pullaa, toki jos olisi tehnyt pienempiä niin olisi ollut enemmän syötävää.

Pannulla paisto tapahtuu parhaiten antamalla pannun lämmetä todella kuumaksi, heittää pullat pannulle ja laskemalla lämpöä hiukan. Ensiksi kannattaa antaa yhden puolen paistua kunnolla, jonka jälkeen voi kääntää vastapuolen ja antaa senkin paistua kunnolla. Tämän jälkeen pullia voi käännellä miten haluaa.

Lämpimänä lisäkkeenä toimi uunissa toteutettu kasvispaistos, johon tuli mukaan sipulia, kesäkurpitsaa, monenväristä paprikaa ja luumutomaatteja. Ja taisi sinnekin hiukan sitä valkosipulia eksyä… Näiden teossa ei ollut mitään ihmeellistä; lämmitetään uuni 225°C asteeseen kaikki paloitellaan, laitetaan vuokaan, perään hiukan öljyä ja mausteita. Annetaan olla uunissa siihen asti kun kasvikset on mukavasti pehmenneet. Hiukan samaan tyyliin kuin viime syksynä postaamassani reseptissä Dijon-possusta ja kasviksista.

Mukaan otettiin myös Caffitellan patonkia ja Arla Ingmanin pippurituorejuustoa. Samoiten Napolitana-salaattimixi ja fetaa. Heittäkää te cashwe-pähkinöitä sekaan, tulee hyvää!

Sanoisin että todella hyvä ensimmäisen koti-illan ateria, kiitos Natan hyvän lihapullaohjeen! 🙂 On muuten tiedossa ihan vaan muutama näitä sisustus- ja ruokapostauksia, oon nyt niin innoissani tästä hommasta 😀

I’d say it was a damn good dinner for a first dinner at my new place 🙂 Special thanks go to Nata from whos’ blog I found this mint-feta-meatball receipt. It was so yummy, you should try it some time! In addition we made some warm vegetables in the oven, had some fresh baquette with pepper cream cheese and Napolitana-salad mix with feta. Yummy!

6 kommenttia

 1. Riikka kirjoitti:

  Nam, pakko testata tätä settiä joskus!

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Suosittelen todella, ei jäänyt nälkä ja ruokaa jäi vielä seuraavallekin päivälle!

 3. Oona / Rintsikka kirjoitti:

  Ai hitsi, tätä on kyllä pakko kokeilla 🙂

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Munkin on pakko tehdä näitä uudelleen aika pian, oon niin myyty 😀

 5. Nata kirjoitti:

  helmee löytää tällanen! kiva että onnistuivat 🙂

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Näitä on pariin otteeseen tehty tämänkin jälkeen, edelleen yhtä maistuvia! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.