Hae
Hannamaria

162 – asics gel kayano 20

Jos nyt ihan alkuun todetaan, etten ole mikään ammattilainen näissä juoksukenkäasioissa. Tiedän hiukan, mutten vastaa esimerkiksi Stadiumin myyjien tasoa. Faktani yritän siitä huolimatta saada oikein ja rehellisesti pyrin mielipiteeni kertomaan. Tällä pohjustuksella on hyvä tätä lähteä pienimuotoista arviota kirjoittamaan 🙂

Aiemmin käytin Adidaksen perinteisiä lenkkareita (Stadiumista nekin), joissa niissäkin oli ihan OK tuet kantapäälle ja pronatoivalle askeleelle, mutta päkiälle ei ollut riittäväksi tukea pienimuotoiseen juoksuharrastukseen jota olen tässä aloitellut. Muutaman kerran tänä keväänä/kesänä kävin juoksemassa ja joka kerran jälkeen polveni olivat kuolemaisillaan (monta päivää lenkin jälkeen), ja kun tätä ei sisäpelikenkien kanssa käynyt, totesin syyn olevan kengissä. Siksi olikin hyvä aika ostaa uudet kengät kun kerta lahjakorttkin Stadiumiin oli.

Maanantaina siis koeajoin ASICSen uudet kenkäni ensimmäisen kerran ja näin alkuun on todettava, että oli parhaiten käytetty 70 euroa tähän mennessä. Näiden OVH oli ennen alennusmyyntejä parisen sataa euroa, mutta omani ostin Stadiumin aleista 120 euron hintaan (tyhjentivät varastoja syksyn mallistojen tieltä). Ja siihen päälle kun käytin työporukan sponssaaman 50 euron lahjakortin, jäi itselleni maksettavaksi tosiaan noinkin vaivainen summa näin ihanista kengistä. Mallihan on siis jo otsikossa mainittu ASICS Gel Kayano 20, naisten mallina tietenkin.

Näin ensimmäisen lenkin jälkeen voin sanoa, etten olisi osannut parempia kenkiä toivoa. Näissä on tukea kaikkialla missä sitä tarvitsen ja vaikka yleensä kengät täytyy sisäänajaa ennen kuin ne kunnolla istuvat, näissä ei ollut sitä ongelmaa. Tottakai nämäkin muovautuvat käytössä, mutta ne tuntuivat nyt jo erittäin hyviltä jalkaan. Kengissä on hengittävä ja myötäilevä päällinen, joka saa aikaan niiden sirouden näinkin tuetuksi kengäksi. Jos nyt termejä lähdetään hakemaan, niin päkiästä ja kannasta löytyy vaimentava GEL-pohja joka pehmentää mukavasti askelta.

Keveyttä ja kestävää vaimennusta tarjoavasta FluidRide-välipohjasta löytyy DuoMax-ominaisuus, joka tukee ylipronatoivaa askelta. IGS (Impact Guidance System) välipohjassa antaa jalan kulkea luonnollisessa liikkeessä askelluksesta varvastyöntöön. Ulkopohjan Guidance Trusstic ja Guidance Line tehostavat juoksuaskelta ohjaamalla jalan kanta-askelluksesta varvastyöntöön ja tukemalla samalla jalan keskiosaa. Tähän samaan syssyyn ostin vielä kunnon juoksusukat, erittäin loistava valinta.

Suomeksi siis kenkä on erittäin tukeva ja mukava jalkaan ja en voisi toivoa parempaa 🙂 Kiitos Stadiumin alet ja kiitos työkaverit (etenkin pomo!) kun sponssasitte tätä harrastuksen aloitusta hiukan!

2 kommenttia

  1. miyu kirjoitti:

    Mulla on ihan samat kengät, huippuhyvät kyllä!

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Samaa mieltä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.