Hae
Hannamaria

186 – ravintolapäivä

Omalta osalta tämänkertainen Ravintolapäivä ei ollut kummoinen. Muina vuosina tapahtumaan en ole osallistunutkaan, mutta kun kerta makeaa ei suuremmin saa syödä niin tämäkin vuosi oli hiukan laiha, jos makean kantilta katsellaan (ja ihan for the record, täällä Jyväskylässä Ravintolapäivä ei ole vielä niin iso juttu). Voi mutta kuulkaa mikä menu syötiinkään Kankaan tehtaan pihassa.

Huojuvalla seilorilla oli tarjolla kahdeksan euron hintaan kokonainen, erittäin perisuomalainen menu. Tarjollahan oli siis alkupaloiksi metsäsieniamuse, eli metsäsienimoussea ja mätiä. Oli todella hyvää, vei kielen mennessään! Ja oli muuten ensimmäinen kerta kun maistoin mätiä!

Pääruoaksi oli perinteistä lohikeittoa, johon lisukkeena saaristolaislimppua oikealla voilla. Ai että oli nannaa varsinkin, kun oli hiukan viileämpi päivä. Juomaksi oli jonkinmoista mehua, ei kyllä mitään hajua mitä se oli. Olisko ollut lakkamehua…? Anyways, keitto olisi voinut olla hiukan kermaisempaa ja vähemmän rasvaista. Mutta hyvää se silti oli!

Jälkkäriksi oli hilloa, murennettua keksiä ja kastiketta. Oli kyllä hyvää ja oli juuri sopivan kokoinen annos – tälläisen annoksen pystyi jopa syömään tulematta ähkyyn. Namih. Vaikka herkkulakossa olenkin niin tuolloin annoin itseni syödä pienimuotoisen jälkkärin 🙂

Olisi mukava seuraavan Ravintolapäivän aikaan päästä johonkin muuhun kaupunkiin, esimerkiksi Tampere tai Helsinki olisi erittäin mahtava. Jos en ihan väärin muista niin seuraava pv on jossain Marraskuun tienoilla.

Mites te, tykkäättekö ylipäätään ideasta ja jos tykkäätte, käyttekö näissä ahkerasti?

4 kommenttia

 1. smykkityttö kirjoitti:

  Vaikka Jyväskylässä ei kovin montaa ravintolaa ollutkaan niin musta suuri osa niistä tuntui varsin kekseliäiltä ja laadukkailta. Oon kerran osallistunut myös Tampereella ja fiilis oli, että siellä oli lähinnä pullaa ja piiraita. Tosin tästä on muutama vuosi aikaa, joten asiat on voineet muuttuakin tai muu seura metsästi vain niitä pullia. Tiedä sitten miten oli. 😀

  Sunnuntain parhaat oli omalta osaltani ehkä kirkkopuistossa majaillut paikka, jossa söin yhden elämäni parhaista burgereista. En niin välitä possusta, mutta hampurilaisen sisältö tuntui ihan oikeasti sulavan suussa. Myös viski ja pekoni -muffinit oli aika piristävä yllätys. Paljon kokeiltiin, mutta vielä enemmän jäi maistamatta.

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  No se on kyllä totta, että täällä laatu korvaa määrän. Harmittaa niin suuresti kun ei Kankaan pihalla olleesta keksikojusta tullut otettua mitään, ne pikkuleivät näytti niin kauniilta!

  Tuo burgeri kuulostaa niin hyvältä! Ensi Ravintolapäivään varaudun paremmin, nyt piti odotella toisen osapuolen heräilyä ja matkaan päästiin vasta puoli kahden aikaan joten paljoa ei keritty kiertää.

 3. heidi kirjoitti:

  Toi on kyllä kiva tapahtuma! Pitäis itsekin josjus osallistua 🙂

  elamanikuvina.blogspot.fi

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Suosittelen 🙂 Tosin kuulin juuri radiosta, että etenkin Helsingin suunnalla tehdään sitä, että käydään jostain leipomotukusta hakemassa mm. muffinssit ja myydään niitä ylihintaan. Oli aika hirveää kuunneltavaa – täytyy vaan olla tarkkana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *