Hae
Hannamaria

224 – hyde park and oxford street

Noniiiin, viimeinkin päästään aloittamaan Lontoon reissun purkaminen! Ihan ensimmäiseksi vielä iso kiitos Momondolle, joka sponssasi osassa matkaa. Meidän matkahan kesti maanantaista lauantaihin, eli maanantaina oltiin illalla perillä ja lauantaina lähdettiin 9:10 aamulennolla takaisin Suomeen, näin ollen joskus 18-19 välillä kotona. Lauantai oli siis suhteellisen rankka – herätys aamuviideltä, junamatka Clapham Junctionille ja siitä toinen junamatka Gatwickille. Onneksi koneessai sai hiukan nukuttua, sillä jouduin ajamaan vielä kotiin kentältä. Mutta siihen sielläoloon:

Tiistaina heti aamupalan jälkeen lähdettiin kiertämään mun yksi odotetuin kohde – Hyde Park. Ainakaan matkaseurani, ei ymmärtänyt miksi kävelin kamera kädessä koko ajan ja olin niin innoissani puistosta. Camoon se on Hyde Park. Anyways käveltiin ympyrää ja osa jäi vielä näkemättäkin, onhan puisto niin iso.

Kyseinen puisto on niin kaunis ja nyt hiukan harmittaa, ettei tullut käytyä sitä kunnolla lävitse. Kyllähän sitä vielä kerkeää, mutta kun kerta siellä oli niin olisi hyvinkin voinut kiertää mm. tuon lähdeen jne. Kaunis on, siitä ei pääse mihinkään. Pikkuveljeni oli ihmeissään miten kesyjä linnut olivat ja olihan se ihan totta, ne päästivät yllättävän lähelle. Mutta hänpä ei ole koskaan käynyt edes Kaivopuistossa joten se ehkä selittää jtn.

Lontoossa oli vielä syksyä jäljellä ja ai että sitä lämpöä – aurinko helli meitä oikein kunnolla ja ainut hetki jolloin kunnolla satoi (ja joka käytettiinkin kunnolla shoppailuun) oli juurikin tämä tiistai-iltapv. Ostoksillahan käytiin sitten sillä legendaarisella Oxford Streetillä näin ensimmäisellä kerralla, myöhemmin myös muualla.

Oxford Streetiltähän löytyy kaikki. Harmi ettei tästä kadusta tullut otettua enempää kuvia, paikkoja olisi kyllä ollut vaikka muille jakaa. Mutta kadultahan siis löytyy mm. Debenhams, Primark, Forever 21, H&M, GAP, Boots, Topshop, Selfridges, next jne. Eli siis melkein kaikki mitä shoppailija voi vaan toivoa ja sen kyllä ihmismäärässä huomasi. Rakastan Lontoossa sitä paitsi tätä että jokainen on omana liikkeenään eikä siellä juurikaan ole tälläisiä suuria ostoskeskuksia kuten ameriikassa. Paitsi poikkeuksena sääntöön on Westfield, joka oli 5 min kävelymatkan päässä meidän yöpaikasta. Siitä toisessa postauksessa 😉

Kiinnostaako teitä muuten tietää miten selvittiin vääränpuoleisen liikenteen kanssa ja miten liikkuminen pitkin Lontoota kävi? Voisin siitä tehdä ihan erillisen postauksen jos teitä kiinnostaa mm. Metroilla ja busseilla siellä liikkuminen! 🙂

Muita samoihin paikkoihin ihastuneita?!

Finally we get to unwrap the trip to London a bit! First I need to say thanks to Momondo, who sponsored part of my trip. Our trip was from Monday to Saturday, so we arrived late Monday evening and  left early on Saturday morning on a 9:10am flight. So Saturday was pretty tiring – waking up at 5am, walking to the train station, taking the first train to Clapham Junction and a train from there to Gatwick. After landing I had to drive home in the dark, which wasn’t that easy since it was raining and I was sooo tired. But no can do, anyways I enjoyed the trip 🙂

First off on a Tuesday after finishing with our breakfast we headed up to Hyde Park, one of my now-favourite spots in London. There was still some fall left in London and since the sun was shining, the park looked sooo beautiful. My little brother didn’t understand the beauty at all, which is why we had to kinda rush trough the stroll. Anyways, I got to be in Hyde Park, that’s enough for me for now. The weather to take pics was amazing – actually the only time it rained during our visit to London was this Tuesday’s afternoon, which we then ended up spending on shopping at Oxford Street.

As expected, Oxford Street didn’t fail me. There was soooo many places to shop and spend your last pounds that we didn’t even manage to visit all of the shops. And maybe that’s for the best… But anyways, I really liked the fact that the shops were actual, separate shops and not all booked under one roof as they are in America – otherwise known as malls. 😀 Though we visited one, but that’s gonna be in another post. BTW, let me know if you’d like to know a bit about getting around London with subways, busses, on foot etc, there are a few tips I might wanna share with you.

2 kommenttia

  1. Suga kirjoitti:

    Mua kiinnostaa kaikki ku oon ens kuussa lähössä!!!

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Dodi, tottakai sitten kirjoittelen kun kiinnostusta löytyy 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.