Hae
Hannamaria

229 – joulu

Jos jollekulle riittää jo kaikki jouluhypetys, niin tervetuloa kerhoon. Tiedetään, se vasta alkoi ja tulee jatkumaan pitkälle ja vieläkin pidemmälle. Voin siis kerrata viime vuotta – en ole kovinkaan suuri jouluihminen, en tykkää hössöttää tai stressata joulusta saatika viettää kovinkaan suurta kulutusjuhlaa. Siksi ette tulekaan näkemään (ainakaan tänä vuonna) tässä blogissa niitä perinteisempiä lahjavinkkejä, jos mielestäni keksin jotakin überhienoa niin sitten sen jaan. Muuten tämä blogi jää siitä suurimmasta jouluhössötyksestä kokonaan ulkopuolelle.

(kuva), (kuva), (kuva), (kuva)

Mulle joulu on sitä yhdessäoloa ja aikaa, jolloin saa viimeinkin ihan luvan kanssa laiskotella, katsella niin paljon elokuvia kuin haluaa ja syödä niin paljon jouluruokaa, kinkkua, suklaata ja pipareita että maha notkuu. Ja se tunne kun tajuaa, että uusi vuosi on tulossa ja pitää mahtua ennakkoon ostettuun mekkoon (tai ennen joulua toiveikkaana ostettuihin ’tavoite’farkkuihin), on jotain aika eriskummallista.

(kuva), (kuva), (kuva), (kuva)

Lähinnä eniten odotan sitä lunta ja olenkin hiukan kateellinen siellä etelämmässä asuville – missä vaiheessa annettiin lupa sataa enemmän lunta etelään kuin tänne Keski-Suomeen?! Toivottavasti tännekin saapuu ihan kunnolla kohta lunta, rupeaa tämä vähälumisuus jo ottamaan pannuun! 🙂 Tosin sitä liikennettä en odota yhtään, seuraavan kerran kun sataa lunta (tai on hiukan liukkaampaa kuin nyt), ajaa porukka varmasti kuin mielisairaat… 😉

Miten te vietätte joulua?

4 kommenttia

 1. Christina kirjoitti:

  Mulla on tosi ristiriitaiset fiilikset joulusta. Haluaisin tavallaan, että mussa heräisi se jouluhössöttäjä ja joulun fiilistelijä, mutta kun ei se väkisinkään meinaa heräillä. 😀

  Mulle joulu on myös enemmän sellaista perheen ja läheisten kanssa vietettyä aikaa. Tuskin tänäkään vuonna edes toivon mitään. Eniten joulua tulee ehkä fiilisteltyä veljen lasten kautta. Ja joo, ruokaa mä kyllä odotan, mutta niistäkin niitä vähemmän perinteisiä jouluherkkuja. 😀

 2. Jonna H. kirjoitti:

  Juurikin laiskottelemalla, katselemalla leffoja ja syömällä. Kahdestaan. Ihan parasta. Olen viettänyt joskus myös joulun yksin, se oli myös yksi parhaista jouluista ikinä.

 3. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Niin tuttu tunne, toisaalta olen vaan iloinen etten ole hössöttäjä, toisaalta masentaa koska joulu on ainakin visuaalisesti todella ihana juhla!

  Toivottavasti kerkiän pitää sen verran lomaa että saan oltua tarpeeksi perheen ja ystävien kanssa, se on kuitenkin se tärkein joulussa 🙂

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Hui, en ikinä osaisi viettää joulua (ainakaan Suomessa) yksin! Tulisi ahdistunut olo, en tiedä miksi 😀 Oon tottunu siihen että jouluna on porukkaa ympärillä, mutta ei tuo kaksistaankaan joulun vietto huonolta kuulosta 🙂 Kelpaisi tännekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.