Hae
Hannamaria

267 – Resepti: helppo & nopea paella

Mitä tehdä kun kaapissa on valmiina ainoastaan tomaattia, sipuli ja hunajamarinoituja kanasuikaleita… Kysytään tietenkin työpaikan ruokalan keittäjätädiltä neuvoa mitä niistä voi laittaa! Häneltä tuli erittäin hyvä idea nopeaa paella-tyyppistä ratkaisua varten. Kaupasta piti napata mukaan vai pari ainesta ja tuotos olisi valmis.

Tästä syötiin minä ja mieheke kerran illalla kerran ja mieheke vielä kunnon annoksen seuraavana päivänä. Periaatteessa tästä saa siis 3 isoa annosta tai 4 normaalia. Ainekset olivat erittäinkin yksinkertaiset:

  • 300g broilerin fileesuikaleita, hunajamarinoitu tai muu
  • 3dl riisiä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 250ml pippurikermaa tai normaalia kermaa
  • 3,5dl vettä riisin kanssa
  • Kasviksia oman maun mukaan; meiltä löytyi 1 tomaatti ja muutama kirsikkatomaatti, sipuli, puolikas punainen paprika ja hiukan keltaista paprikaa

Käännä uuni lämpenemään 180°C asteeseen. Paista broilerin fileesuikaleet melkein kypsiksi ja heitä joukkoon paprikat. Anna näiden hiukan pehmetä ja heitä sekaan tomaatit ja sipulit. Sekoita kunnolla. Anna seoksen hiukan aikaa olla ja kasvisten pehmetä.

Kasvisten hiukan pehmettyä heitä pannulle kaikki 3dl riisiä ja kanaliemikuutio. Annan riisien hetken aikaa olla ja koita hiukan paloitella kanaliemikuutiota jotta se sekoittuu joukkoon kunnolla lisättäessä nesteet. Varmista että paloiteltu kanaliemikuutio on sekoittunut suht. tasaisesti joukkoon. Mausteita tässä oman maun mukaan, itse lisäsin vain hiukan pippuria sillä lihaliemikuutiossa on suhteellisen paljon suolaa.

Viimeisenä heitä koko seos vuokaan ja perään 2,50dl pippurikermaa sekä 3,5dl vettä. Ruoka saa olla uunissa ainakin 25-30min 180°C asteessa. Itse lisäsin vielä loppuvaiheessa hiukan vettä (ja sekoitin seosta samalla), sillä riisit vaikuttivat olevan raakoja ja tähän mennessä lisätyt nesteet olivat jo imeytyneet.

Tätähän voi tehdä monena eri variaationa, googlaamalla löytyy varmasti suhteellisen hyviä reseptejä. Valmisteluihin meni kasvisten pilkkomisen verran aikaa, itse ruoanlaittoon n. 10-15min ja loppu odotteluun että saadaan ruoka uunista. Kertokaa jos testaatte, tahdon tietää millaisia variaatioita te saitte aikaan!

Hyvää viikonalkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.