Hae
Hannamaria

293 – Suhteeni luontaistuotteisiin

Jos aloitetaan siitä, että jouduin oikeasti Googlaamaan mitä sana ’luontaistuote’ oikeasti tarkoittaa ja mistä kysyinen nimitys on lähtenyt liikkeelle. Luontaistuottehan ei ole terminä sama kuin luomu, vaikka joskus saatetaan näin luullakin. Luontaistuotteilla on tarkoitetaan mahdollisimman pientä hiilijalanjälkeä jättäviä tuotteita, jotka eivät sisällä kemikaaleja tai synteettisiä aineita. Luontaistuotteita löytyy niin kosmetiikasta, ruokatarpeista, kodinhoidon tuotteista kuin painonhallinta- sekä vitamiinilisistäkin. Periaatteessa nykyään jo aivan kaikesta.

Mulle tarjottiinkin mahdollisuutta pohtia hiukan omaa suhtautumistani luontaistuotteisiin etenkin kosmetiikan ja hyvinvoinnin osalta. Jos ihan totta puhutaan, niin en juurikaan ole koskaan perehtynyt luonnonkosmetiikaan tai muuhunkaan luontaistuotteisiin tai tämäntyyppisiin asioihin.

Uusi juttu luontaistuotteet eivät minulle ole, mutten koskaan ole tuntenut tarvetta vaihtaa pois jo käyttämästäni kosmetiikasta tai perehtyä syvemmin mm. superfoodeihin tai erilaisiin vitamiinilisiin mitä on tarjolla erilaisissa verkkokaupoissa. Tutustuinkin tämän listan* kautta hiukan luontaistuotteita tarjoaviin kauppoihin, joista osan tunnistin jo heti ja yllätyin miten paljon valikoimaa tätä nykyä on olemassa!

Perehtyessäni erilaisiin merkkeihin pomppasi esille tuttuja merkkejä hyvinvoinnin puolelta: Nutrilett*, jonka tuotteita käytän joskus ateriankorvikkeina tai välipaloina jos tiedän päivän olevan kiireinen, sekä CocoVi*, jonka tiedän tuovan Suomeen superfoodeja ja jonka pakkauksia aina hyllyillä ihastelen. Kuten totesin, niin superfoodeihin en ole koskenut sillä en tiedä mitä niistä tehdä. Onko teillä vinkkejä mitä laittaa superfoodeista?!

Kuten totesin, on luonnonkosmetiikka* minulle tutumpaa kuin ruoka- tai vitamiinipuoli. Juurikin viime viikolla työkaverini tullessa taas Suomeen toi hän minulle hullun kasan Saksalaista luonnonkosmetiikkaa, jota komeileekin kuvituksena tälle postaukselle. Kyseinen merkki on nimeltään Alverde, johon en ainakaan missään verkkokaupoissa ole törmännyt. Tuotteissa on kyllä hajusteita, mutta muuten ne taitavat olla luonnonkosmetiikkaa. Ja nuokaan hajusteet eivät ole allergisoivia, mutta tästä  myöhemmin lisää!

Hiukan tutumpia merkkejä ovat taas Suomestakin löytyvät Weleda, Lavera* sekä Madara. Etenkin Madaran* kasvotuotteet kiinnostaisi todella, niistä olen kuullut pelkkää hyvää. Weledalla taas on mua kiinnostavia käsivoiteita todella paljon, Laveran ja Dr. Hauschkan meikit taas kiehtoisi näiltä brändeiltä.

Syy miksi etenkin kosmetiikkaa haluaisin pikku hiljaa ainakin kasvo-/kroppavoiteiden osalta vaihtaa luonnollisempaan suuntaan on näiden synteettisten voiteiden ja tuotteiden sisältämät kemikaalit kaikki ’roska’, jota niihin jo raaka-aineiden viljelyvaiheessa saattaa päätyä. Myöskin se, että tiedän mm. Weledan raaka-aineiden olevan hyvin tuotettuja, niitä ei ole testattu eläimillä ja suurin osa varmasti on Reilun Kaupan tuotteita luo jo hyvää kuvaa brändistä ja sen tuotteista, ja onhan ne luonnolliset lannoitteet pakko olla parempi kuin nuo kemikaalit ja synteettisesti valmistetut tuotteet. Vai olenko väärässä?


Mikä on teidän suhte luontaistuotteisiin ja mitkä merkit ovat teille tuttuja?

Postaus toteutettu yhteistyössä Luontaistuotekaupat.comin kanssa. / Postauksen kuvat eivät välttämättä liity kyseiseen nettisivuun.

4 kommenttia

 1. Terhi kirjoitti:

  Hyvät luonnonkosmetiikka tuotteet on varteenotettavia – kuten luomuilu ylipäänsä. Olemmehan mekin luonnon omia 🙂 Miksi tunkisimme elimistöömme jotain aivan vierasta?
  Latasin muutama aika sitten kännyyn CosmEthics-sovelluksen (http://www.cosmethics.com), jolla saan tietoa kosmetiikan sisältämistä aineista, niin että voin laittaa omat vaatimukset hälytyslistalle.
  Tässä blogissasi mainitsemasi kosmetiikka hälytti minulla vain vähän (glycerin, linalool) tiukasta hälytysrajasta huolimatta.
  Hyvällä tiellä olet 🙂

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Tuo sovellus olis mullekin todella mieleinen, mutta sitä ei ole saatavilla Lumiaan! 🙁 Hyvä että ollaan oikeilla jäljillä, täytyy katsoa jos Lumialle löytyisi jokin oma vastaava sovellus – luonnonkosmetiikka on alkanut kiehtomaan entistä enemmän, vaikken kokonaan synteettisiä aineita olekaan valmis pois jättämään!

 3. Enni kirjoitti:

  Oi hyvännäköisiä kuvia ja salaatti… Madarasta mulla on ainoastaan kokemusta. Mutta toi on jännä juttu, että mitä luonnontuote tarkoittaa. Koska lopultahan kaikki on peräisin .. luonnosta! 😀

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitoksia! 🙂 Madara onkin ainoa josta mulla ei ole kokemusta. Itse asiassa kosmetiikassa käytettävistä tuotteista (sanoisin että) suurin osa ei ole luonnosta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.