Hae
Hannamaria

319 – Mr. Selfridge

Kun Downton Abbeyn kaikki jaksot oli katsottu loppuun Netflixistä, oli pakko etsiä tilalle jotain muuta. Itse asiassa Mr. Selfridgen ja DA:n väliin on mahtunut jo Agent Carter, joka sekin oli aika hyvä jos Marvelista ja 50-/60-luvusta tykkää. Netflix on aivan mahtava paikka, olisi monet hyvät sarjat jääneet katsomatta ilman sitä. Jos teillä ei ole Netflixiä, löytyy Mr. Selfridge myös Yle Areenasta!

Mr. Selfridge on brittiläinen itv-kanavan tuottama draamasarja, joka kertoo jo nimensäkin mukaisesti vuonna 1909 perusetun Selfridges-tavaratalon synnystä ja sen erään osan ’arjesta’. Pääosassa on asuste-, kosmetiikka- sekä muotipuoli, sivuhahmoina sarjassa esiintyy Mr. Selfridgen (Harry Gordon Selfridge) perhe ja muut tutut.

Tarina sijoittuu 1900-luvun alun Lontooseen, jonka näköinen on kyllä miljöökin. Kaikki on laitettu viimeistä kohtaa myöden kuntoon ja pölypalleroita ei sallita. Myöskin Lontoo tavaratalon ulkopuolella on saatu näyttämään hyvin tuohon aikaa sopivalta, brittiliäiset osaavat hommansa.

Jos ei vielä käynyt selväksi, niin rakastan tälläisiä etenkin vanhaan brittiaikaan sijoittuvia sarjoja. Harmi vaan että tuo toinen puolisko ei niitä osaa arvostaa, joten katselun joutuu tekemään melkein aina silloin kuin toinen ei ole paikalla. Muuten ei saa keskittyä rauhassa.

Mun lempparihahmo on itse herra Selfridge (Jeremy Piven), joka muuntautuu tosi hyvin kyseiseen rooliin. Sarjaa on tullut kaksi kautta ja kolmas kausi itse asiassa alkaa pyörimään TV1:llä Torstai-iltaisin elokuun lopussa! Jos Netflixiin ei ole vielä kolmatta kautta tuollon tullut, on se pakko katsoa tv:n puolelta… Oon itse menossa vasta ensimmäisessä kaudessa, tosin jo loppupuolella. Jaksot on 45min mittaisia, joten niitä jaksaa helposti katsoa pari kerrallaan 😀

Millaisia sarjoja te katsotte?

(kuva), (kuva), (kuva)

2 kommenttia

  1. Jonna / Kaaosta ja Kukkamekkoja kirjoitti:

    Oon suuri Downton Abbey -fani. Mulla on ne kaikki DVD:llä ja oon katsonut kaikki jo kahdesti 😀 Aloin kans äskettäin katsoa tätä ja oon ihan koukussa. Ihan huippu sarja! Tämän kuvan vuoksi sun blogiin Facbookista klikkasinkin 😉 Ja tämähän olikin mielenkiintoinen tuttavuus. Pitää tutustua tarkemminkin.

  2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

    Ihan mahtavaa etten ole tän fanituksen kanssa yksin! 😀 Jotenkin tuo miehen kritiikki saa mut välillä miettimään oonko ihan hullu… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *