Hae
Hannamaria

399 – Paketointi-ideoita jouluun

Ajattelin koota mattimyöhäisille pienen määrän ideoita Joulun ajan paketointia silmällä pitäen. Itse tykkään panostaa nättiin paketointiin ja mikäli olisin eilen tajunnut ottaa kameran mukaan, olisitte Ronjalta saaneet vielä lisää! Kuitenkin, tykkään paketoinnissa mennä simppelillä linjalla, jossa onkuitenkin pieni jippo. Kuten näkyy niin käytin melko yksinkertaisia elementtejä, joista syntyy kuitenkin helposti söpöjä paketteja.

Lahjapaperit

Siitähän se kaikki alkaa! Itse valitsen vuosittain aina jotakin erilaista, tänä vuonna uutuutena tuli perinteinen ruskea paperi, jossa on kuitenkin valkoisia pisteitä ja puolukan (?) kuvio, tämä näkyy heti tässä alla. Paperia oli paketissa suht. paljon (2-3m) eikä maksanut 3€ enempää. Muina vuosina olen käyttänyt joko perinteistä ruskeaa tai myöhemmin kuvissa näkyviä, hiukan modernimpia versioita kuviollisista papereista.

Kuviollisetkin paperit ovat suht. hyviä ja materiaaleja löytyy paksummista hiukan ohkasimpiin, joista etenkin ohkaisemmat tuppaavat olemaan hiukan halvempia. Nämä eivät tottakai kestä yhtä paljon tai kauan kuin paksummat toverinsa, mutta juuri sen verran mitä paketissa niiden tarvitseekaan aikaa viettää. Ohkaisemmat paperit ovat myös hiukan halvempia ja niitä löytyy vaikka miten monessa eri kuosissa – hiukan hillitympänä, kuten kuvassa, ja todella räväkkänä.

Mikäli haluaa ostaa ihan perinteisen, yksivärisen lahjapaperin, voi siihen ostaa jouluisia tarroja ja koristella paperin haluamallaan tavalla. Erityisen nätti tulee vihreän/punaisen ja kullan yhdistelmästä.

Lahjanarut

Lahjanarut ovat oiva lisä pakettiin kuin pakettiin. Minulla on yksi iso rulla perinteistä valkoista narua, joka kestää minun käytössä monta joulua. Tämän lisäksi ostan vuosittain erilaisia ’tehostenaruja’ tämän valkoisen pariksi. Viime vuonna oli perinteistä ohutta narua kultaisena ja vihreänä, tänä vuonna ostin kaksi kangasnarurullaa Suomalaisesta – molemmissa oli 3m narua ja hinta oli hiukan auki 3€.

Helppo tapa on ottaa saman verran perinteistä lahjanarua ja saman verran, tai hiukan vähemmän, erikoisnarua ja kieputtaa ne samaan aikaan lahjan ympärille. Perinteisen narun voi kihartaa saksien avulla ja erikoisnarusta voi tehdä tuplarusetin (ihan kuin sitoisit kengännauhasi, teet vain tuplasilmukat molempiin päihin).

Toinen helppo ja näyttävä tapa on kieputtaa ja kihartaa ensin se perintenen naru ja vetäistä tämän päälle ja ympäri erikoisnarua. Toiseen lahjaan tein tämän koko paketin ympäri, toinen oli kirjeen muotoinen ja siihen tein tämän vain tuohon yhteen naruun.

Hyvä idea on myös skipata perinteinen lahjanaru ja ostaa ns. köysinarua, joka on kieputettu itsensä ympärille. Tämä yhdistettynä joko tähän perinteiseen ruskeaan tai vihreään/punaiseen lahjanaruun luo upean ja melko modernin pakkauksen. Tämä on hyvä idea muuhunkin aikaan kuin jouluun, kunhan vaihtaa värit esimerkiksi musta-valkoiseen sarjaan.

Pakettikortit

Viimeisin ja ehkä eniten aikaavievä osa on pakettikortit. Näitä en itse tänä vuonna lähtenyt toteuttamaan, pysyttäydyin yksinkertaisissa pakettiin liimattavissa tarroissa ja tusseissa. Viime vuonna kuitenkin tulostin ihania kuvia ja toivotuksia kaupasta ostettuihin valmiisiin  tyhjiin pohjiin, joissa oli nyöri itsessään kiinni. Näihin liimasin tulostetut toivotukset ja kuvat ja toiselle puolelle kirjoitin saajan nimen.

Mikäli haluaa askartelulta välttyä mutta kaipaa kuitenkin pakettikortteja, löytyy variaatioita kaupasta vaikka millä mitalla. On valmiiksi koristeltua ja monen eri väristä, joista jokaiselle varmasti löytyy omansa.

Toivottavasti näistä oli jollekulle apua ideoinnissa! Itse tykkään etsiskellä netistä paljonkin vinkkejä erilaisiin paketointikikkoihin, Pinterestistä on tullut mun kultakaivos tässä vähän ajan sisään. Olen muutenkin visuaalinen ihminen, joten paketointi on mun suosikkijuttu joululahja-asioissa. PS. Nyt kun ollaan asuttu yli 6kk tässä uudessa asunnossa ja katsoin näitä kahta alinta kuvaa vanhasta asunnosta rupesin kaipaamaan sen lattiaa ja kirkasta ilmettä muutenkin ihan hirveästi!! ;(

Panostatteko te paketointiin?

6 kommenttia

 1. Jonna H. kirjoitti:

  Kauniita paketteja. 🙂

 2. Kiia Innanmaa kirjoitti:

  Aivan ihania paketteja! Ja mä rakastan panostaa paketointiin, taittelen ja teippailen huolella ja menetän hermoni, jos mun visio ei toteudu 😀 askartelen rusetteja ja kiharran naruja, teen itse söpöt pakettikortit ja yritän olla luova paketoinnin suhteen.

  Tää oli hirmu hyvä postaus ja olisin varmasti tästä muutaman vinkin napannut itselleni tälle joululle, mutta sain just tänä aamuna viimeiset lahjat paketoitua 😀

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

 3. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Kiitoksia 🙂 Toivottavasti saajatkin tykkäävät! 🙂

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Sama juttu! 😀 Toivottavasti joku kerkesi tästä saada jotakin irti, tuli hiukan myöhään edes koko idea mieleen!

 5. a kirjoitti:

  Oi vitsi kuin nättejä paketteja! Itse pyrin siihen, että lahjaa ei näy, thats it. Tänäkin jouluna paperi loppu ihan pikkuruisen kesken ja päätin repiä vanhasta ruotsin yo-vihosta sivun paikkaamaan paljaaksi muuten jäänyttä kohtaa. Toisaalta sama periaate koko perheessä, joten enpähän erottunut joukosta!

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Haha, ihan paras! Tulipahan käyttöä kirjalle 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *