Hae
Hannamaria

423 – Käytettyä ja kierrätettyä

Yhteistyössä Indiedays ja Stena Recycling

Mulle tarjottiin Indiedaysin ja Stena Recyclinging puolesta kiireisenä yhteistyökamppiksena mahdollisuutta päästä avautumaan aiheesta kierrätys ja tartuin siihen todella mielläni! Haluan nimittäin sanoa pari sanaa tavaroiden ja materiaalien uudelleenkäytöstä ja tuunauksesta. Mulle itselle on kivijalkakirpparit, 2nd hand -puodit ja nettikirpparit, kuten Tori.fi:t ja Facekirpparit sun muut lähellä sydäntä. Tykkään kierrättää tavaraa ja inhottaa heittää täysin käyttökelpoisia tavaroita roskikseen.

Sanon pari sanaa nyt jo puoli vuotta sitten toteutetusta Pinnatuoli- & ruokapöytäprokkiksesta! Aikaisemmissa osissa – osa1 ja osa 2 – prokkis esitellään paremmin. Mutta; löysin tämän ihanan pöytäryhmän Tori.fi:stä viime keväänä 60€ hintaan pitkään varastossa seisoneena ja koivunvärisenä – ei mikään ensimmäinen vaihtoehto pöytäryhmälle.

Oon sen verran onnekkaassa asemassa, että pääsin porukoiden omakotitalon pihaan tätä pöytäryhmää hiomaan ja maalaamaan, joten pystyin toteuttamaan mun DIY-prokkiksen. Hiontapaperin ja maalin kanssa tämän pöytäryhmän hinnaksi tuli n. 100-120€, joka ei ryhmästä ole paljon.

Meiltä löytyy kotoa muutakin kiertoon pistettyä – äidiltä peritty, äidin puolen sukulaisen aikaa sitten tekemä kommuutti; vanha vihreä lääkearkku sekä Tori.fistä löydetyt pormestarintuolit. Kaikista kuvat löytyy muuten meidän asuntopostauksen ensimmäisestä osasta.

Videosta sen verran, että pystyin tietokoneraivoni suhteen samaistumaan pirstaleiksi pistettävään kopiokoneeseen. Välillä menee samaan tyyliin hermo ja tekee mieli heittää pöytä ympäri ja heittää etenkin rakas työ-Mac ikkunasta, mutta ei sitä oikeasti koskaan tule tehtyä. Oikeasti vanha työ-Mac meni alakertaan tuotannon käyttöön kun tuli graafisen suunnittelun hommissa tiensä päähän ja kopiokoneen patruunat menee liisinki-sopparin kautta kiertoon.

Ostatteko te käytettyä?

4 kommenttia

 1. Satu-Johanna // The Little Village kirjoitti:

  Hei Hanna! Löysinkin saman kamppiksen tiimoilta tänne sinun blogiisi 🙂

  Minä todellakin ostan niin käytettyä kuin uuttakin ja kierrätys sisustaminen ja kierrättäminen ns. sillä hyvällä silmällä on minun juttu.

  Kivan valoisa blogi sinulla <3

 2. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Sama homma! Ja kiitos 🙂

 3. Marianne kirjoitti:

  Tuo sun pöytäryhmä on vaan niin suloinen! 🙂 Täältä löytyy myös paljon kierrätettyjä juttuja, joita ei kyllä heti uskoisi ensi näkemältä! Vähän kun näkee vaivaa niin kukaan ei edes huomaa onko uusi vai käytetty 🙂 Meillä on ruokapöytä kanssa mun porukoiden iän ikuinen vanhus, jonka oon maalannut ja päällystänyt tuolien kankaat uudella. Ja nyt on tuhat ja sata yksi ideaa sisustukseen vanhaa ja kierrätettyä hyödyntäen, kunhan joskus päästäisiin muuttamaan uuteen kotiin… 🙂

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Oi kiitos! Ja todellakin, usein sitä kierrätettyä ei edes huomaa! Onnea kodin metsästykseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *