Hae
Hannamaria

427 – Muumiuutuuksia!

Oi että miten mun Muumikokoelma onkin laajentunut ihan tässä lähiaikoina! Kirjoittelinkin hetki sitten Muumimukihimotuksistani täällä blogin puolella ja himoitsin nimen omaan tuota toista Arabian Håll Sverige Rent -mukia ja nyt se on minun, kiitos Aven! Ave kävi nimittäin poikakaverinsa kanssa Tukholmassa risteilyllä ja toi sieltä yhden ylimääräisen myyntiin, joka sitten päätyi mun rakastaviin hyppysiin.

”Håll Sverige Rent 2 muumimuki, Vår kust, rannikkomme, tulee Arabialta ja se on valmistettu yhteistyössä ruotsalaisen aatteellisen säätiön Håll Sverige Rent kanssa, samoin kuin sarjan ensimmäinen, pinkki muki. Molempien mukien kuvituksen pohjana on Tove ja Lars Janssonin 70-luvulla Pelasta Itämeri -kampanjaa varten tekemät piirrokset. Håll Sverige Rent -säätiö toimii paremman ympäristön puolesta.”

Tämä kulta menee ihan ehdottomasti koristeeksi. Tarrat jäävät paikalleen eikä tästä varmasti ainakaan hetkeen tulla nauttimaan kahvia tai muita juomia. Suostun käyttämään tätä vain äärimmäisessä, äärimmäisessä hätätilanteessa. Sen takia se on aivan eri paikassa turvassa kuin muut Muumimuki-kumppaninsa 😉

Toinen ihanuus, jonka sain porukoiltani syntymäpäivälahjaksi on tämä Arabian keräilylautaspakkaus 2/10. Näitä pakkauksia tulee yhteensä 10, joissa jokaisessa on 2 keräilylautasta ja joihin ikuistettu harvinaisimpia Arabian Muumimuki-kuvituksia. Ensimmäinen sarja 1/10 tuli ulos vuonna 2014, jotka nämäkin omistan ja joista olen kirjoittanut. Tässä setissä julkaistiin lautaset Vihreä sekä Joulutervehdys. Lautaset ovat myynnissä vain Suomessa ja ovat halkaisijaltaan 19cm.

Tämä vihreä kuvitus esiintyi ensimmäisen kerran yhdessä neljästä ensimmäisestä mukista, joita Arabia valmisti Teema-mukin muotoon. Piirroksen on tehnyt Tove Slotte ja kyseinen muki ja mukit ilmestyivät vuonna 1990. Kuvitus on poimittu Kanssonin sarjakuvasta ’Aloitamme uuden elämän’. Tämä kuvitus on yksi harvoista, jotka Tove Jansson itse on tarkastanut ja hyväksynyt.

Joulutervehdys -kuosilla ilmestyi muki vuonna 1997, joka oli ensimmäinen joulu- tai talvimuki Muumi-koristeella. Tällä kyseisellä kuosilla koristettua mukia myytiin useampana jouluna. Se oli myös ensimmäinen Teema-muotoon tehty Muumi-muki, jossa käytettiin enemmän kuin kahta väriä. Inspiraation tämä kuvitus on saanut Tove Janssonin Unicefille piirtämästä postikortista ja sarjastakuvasta ’Vaarallinen talvi’.

Nämä mun Muumi-kullat olisi ihana saada johonkin kunnolla esille. Lautasia on nyt 4 kappaletta, mukeja pari jotka haluaisin esille. Tässä asunnossa se luultavasti tulee olemaan haastavaa mikäli haluan sen toteuttaa, mutta kenties seuraavassa on parempi onni? 🙂

Onko teillä erikoisempia Muumi-tuotteita?

6 kommenttia

 1. Vilhelmiina Lyydia kirjoitti:

  Tosi kivannäköisiä! Varsinkin tuo muki näyttää todella ihanalta <3

  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

 2. heidi kirjoitti:

  Toi muki on vaan niin ihana <3

  elamanikuvina.blogspot.fi

 3. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Eikö olekin – siitä mukista tuli heittämällä munkin suosikki!

 4. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Niin on 🙂

 5. Ave kirjoitti:

  Oih muumit! ♥ Ne ensimmäiset keräilylautaset ostin kyllä, mutta noiden uudempien kohdalla odottelen edelleen sopivia alennuksia. 🙂 Viimeksi ne sai Sokoksen 3+1 päivillä puoleen hintaan, ehkä ensi kerralla myös? 😀

  Ps. Sinulle on blogissani haaste! 🙂

 6. Hanna Voutilainen kirjoitti:

  Jep, niitä kannattaa odottaa! Sai nimittäin ainakin ne edelliset tosi hyvään hintaan 🙂 Ja kiitos, käyn tutustumassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *