Hae
Hannamaria

Bloggaajien teetasting -ilta Lutakon Teeleidissä

Tämän viikon maanantaina keräännyimme pienellä bloggaajaporukalla Lutakkoon Teeleidi -nimiseen teehuoneeseen kuuntelemaan faktoja erilaisista teelaaduista, opettelemaan eri teelaatujen eroa ja maistelemaan niin puhtaita, kuin maustettuja tee-juomia. Itsehän olen melko pihalla mitä teen juomiseen, makuihin ja keittämiseen tulee, joten tälläinen pieni koulutus tuli todellakin tarpeen. Moni varmasti on kuullut Teeleidistä ja heidän mansikka-shampanja -teestään, muttei ole paikalla käynyt. Tämä reissu itselläni vain vahvisti sitä tunnetta, että täytyisi jättää kahvi välillä vähemmälle, sijoittaa kunnon teekalustoon ja maistelemaan erilaisia irtoteitä.

Teeleidi teetasting Teeleidi teetasting Teeleidi teetasting

Teeleidi opetti minulle teestä mm. tämän

 • Mitä isompaan siivilään irtotee kaadetaan, sitä parempi. Tämä antaa lehdille tilaa ’hengittää’, levittäytyä ja makujen päästä oikeuksiinsa.
 • Vihreä tee kestää ainoastaan 80°C asteisen veden. Mikäli vihreä tee keitetään yhtään kuumemmassa, palaa se helposti ja teestä tulee kitkerää. Musta tee kestää lämpimämmänkin, n.  100°C veden helposti.
 • Teelaatuja on kuusi, mutta ne tehdään kaikki teepensaiden lehdistä. Ainoastaan valmistustapa erottaa toisistaan valkoisen, keltaisen, vihreän, mustan, oolongin sekä pu’er -teen. Itsehän tunsin näistä ennen tätä iltaa ainoastaan kolme…
 • Kuten kahvi, irtoteekin tulisi annostella. Suomalaiset mittaavat kyllä kahvin erittäin tarkasti, mutta tee jää usein mittaamatta. Tästä sain hyvät vinkit tulevaisuuden varalle itselleni!

Opin itse illan aikana aivan valtavasti ja arvostan teetä taas hiukan enemmän. Olen muutaman kerran ennenkin käynyt Teeleidissä ja paikka on kyllä aivan ihana. Varsinkin nyt laajentumisensa jälkeen heillä on entistä enemmän asiakaspaikkoja, joten entistä useampi mahtuu rentoutumaan. Rentoutumisesta muuten illan aikana puhuttiin paljon ja itse ainakin arvostin todella tälläistä hetkeä maanantai-iltaan – kello oli aivan huomaamatta seitsemän vaikka jo puoli kuudelta aloiteltiin. Ei muistanut koko illan aikana enää stressata muusta vaan nautti siitä seurasta ja paikasta.

Teeleidi teetastingTeeleidi teetasting Teeleidi teetasting

Pannu itse valitsemaansa teetä irtoaa Teeleidistä 3€ hintaan ja santsipannun kera teetä saa juoda jopa litran verran. Teeleidi tarjoaa myös itse tekemiään raakakakkuja sekä siemennäkkäriä. Irtoteetä pussitettuna löytyy jo nyt monesta paikkaa Jyväskylästä, mutta tulevaisuudessa mm. Palokan & Seppälän Prismoista saa näitä tuotteita! Itseäni tämä ainakin helpottaa, voi ostaa sitä ihanaa mansikka-shampanjaa varastoon kauppareissun yhteydessä. Täyden listan jälleenmyyjistä löydät täältä.

Teeleidi
Schaumanin puistotie 2,
40100 Jyväskylä

Avoinna ma-pe 10-19 ja la 11-17.

WWW: teeleidi.fi/
Facebook: /teeleidi
Instagram: @teeleidi

Kuulutteko kahvin vai teen kannattajiin?

10 kommenttia

 1. SariBP kirjoitti:

  Minä olen ehdottomasti kahvikissa. Teetä juon vain pakon edessä;) Tiedän toki, että ”oikea” tee on jotain ihan muuta kuin normipussitee, joka on minulla tutuin.

  Joskus vuosikymmeniä sitten yritimme perheen kesken Briteissä au-pairina olleen sisareni opastuksella juoda sitä oikeaa, haudutettua ja oikeaoppisin menetelmin tehtyä teetä, sekä kello viiden teehetkiä viettäen, mutta sisareni sinnikkäästä valistustoiminnasta ja teepusseja kohtaan tuntemastaan suuresta halveksunnastaan huolimatta, en innostunut mainittavamman teestä. Minusta se oli edelleenkin tylsää litkua. Enkä ole teetä juurikaan sen koomin juonut ihan tarkoituksella. Kahvi on minun juttuni. Dolce Gusto on nykyinen bestikseni.

  • hannamaria kirjoitti:

   Kahvi on mullekin kyllä yksi päivän tärkeimmistä tuotteista. Ilman sitä ei päivä käynnisty ja iltapäiväkin näyttää harmaalta. Itse en noihin kapselikahveihin ole enää muutamaan vuoteen lähtenyt mukaan, varsinkaan kun DG:n maitokapseli ei ole laktoositon. Kukin tyylillään tässäkin! 🙂

 2. Laura kirjoitti:

  Moikka,
  kommenttini ei nyt liity tähän postaukseen, mutta törmäsin vanhaan postaukseesi (https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/2014/05/153-done-moving.html) ja kysyisin, että minkälaisia kokemuksia sinulla oli postauksessakin näkyvästä divaani M-sohvasta?

  • hannamaria kirjoitti:

   Moikka Laura! Tykkäsin kyllä, sen vuoden mitä se kerkesi mulla olla niin oli kyllä hyvä sohva 🙂 Muuton takia myytiin pois, ei käynyt siihen seuraavaan asuntoon sitten ollenkaan!

 3. Ninni / Visions kirjoitti:

  Täytyy sanoa että siis Teeleidi on ihanin paikka ikinä! Ja Anne on sitä ihanempi <3 Oon käynyt tuolla siitä lähtien kun se tuli, ja täytyy sanoa että ilman tuota paikkaa en tietäisi teestä mitään! 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Niin on! 🙂 Ja sama homma, ilman tätä paikkaa olisin ihan uuno teelaatujen suhteen!

 4. Katja kirjoitti:

  Tämä oli niin ihana ilta, kiitos kun olit mukana! Minä ajastin postauksen Leidistä huomiselle, toivottavasti pääsen taas pian uudelleen! 🙂

 5. Maiju kirjoitti:

  Kävin kesällä Teeleidissä. Ihana paikka ja ihana oli Annekin. Kivasti gluteenitonta tarjolla.

  • hannamaria kirjoitti:

   Se on kyllä jo miljöönäkin niin upea. Ja Anne on ihan paras <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.