Hae
Hannamaria

Erilaista murkinaa uudella Tefal -pannulla

Yhtenä päivänä testailin kahta täysin uutta juttua – Tefal -paistinpannua sekä lehtikaalia. Kun asuttiin vielä vanhassa asunnossa oli meillä käytössä ainoastaan miehen vanha pannu (jonka pohja rupesi olemaan jo rikki), mun pikkuriikkinen Hackman Kovanaama sekä joku randompaistinpannu. Tänne uuteen asuntoon muuttaessa päätin, että vanhat lentää ikkunasta roskalavalle ja kaappiin hommataan ainakin yksi kunnon pannu. Ellokselta tarjottiin yhteistyömahdollisuutta Adtractionin kautta ja käytin tilaisuuden hyväkseni tilaamalla uuden, upean 28 sentin halkaisijalla olevan Tefal Talent-paistinpannun.

Ellos Tefal lehtikaali Ellos Tefal lehtikaali

Tämä upea Tefal Talent -paistinpannu (linkki vie pienempään 20cm pannuun, meillä on 28cm) on pelastanut jo useaan otteeseen. Ennen sain vahdata kanaa paistaessa alvariinsa sillä se paloi pannuun kiinni, vahna pannu kuumeni todella hitaasti ja helposti liian kuumaksi. Tämä ei ollut todellakaan mistään halvimmasta päästä, mutta ominaisuuksiltaan sen verran hyvä etten enää kitsastele ruokailuvälineiden ostossa.

Tämä pannu kaikissa kokoluokissa sopii jokaiselle liesityypille, myös induktiolle. THERMO-SPOT® -lämpötunnistin näyttää optimaalisen paistolämpötilan, n. 180°C ja pohjassa sisäpinnalla on 6-kertainen Tefal Titatium Pro -pinnoite, jonka sanotaan olevan Tefalin paras enkä tähän mennessä muutaman viikon testailun jälkeen käy väittämään vastaan. Alumiinista tehdyssä ulkopohjassa on 4,5mm ruostumaton teräslevy. Pannu sekä kahva itsessään ovat todella jämäköitä, joka kertoo ainakin itselleni suuresti laadusta. Hintaa tällä 28cm versiolla oli lähemmäs seitsemän kymppiä, mutta pienempi 20cm versio irtoaa jo neljällä kympillä.

Ellos Tefal lehtikaali Ellos Tefal lehtikaali Ellos Tefal lehtikaali

Ja sitten siihen toiseen uuteen asiaan, nimittäin lehtikaaliin. Meillä on Nordic Style & Beautyn ylläpitäjissä eräs terveellisen ruokavalion puolestapuhuja, jonka puoleen voi aina kääntyä vinkkejä tarvittaessa niin ruoka-aineiden kuin flunssanparannusohjeidenkin muodossa. Viime kerralla Paula iskosti päähäni ajatuksen lehtikaalista, jota nappasin mukaan seuraavalla ruokakauppareissulla ja joka päätyi pannulle sipulin, sienien ja kanan kaveriksi. Perus suolat ja pippurit riitti maustamiseen ja ai että miten nam. Toi hyvä vihreän lisän lautaselle eikä vienyt ylimääräistä aikaa valmistuksessa tai paistossa. Riisiä näiden kylkeen ja nam, kahden ruokahetken ruoat helposti valmiina.

Mies ei tosin paljoa perustanut, mutta eipä tuo ole uutta. Seuraavana päivänä teinkin makaronilaatikkoa, se loppui hujauksessa. Miehet 😉

Hifistelläänkö teillä ruoanlaittovälineiden kanssa?

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Tefal -paistinpannu saatu.

2 kommenttia

 1. Terhi kirjoitti:

  Heippa, meillä hifistellään!
  Eniten meillä on valurautapannuja, -pata ja -wokvuoka, koska kaiken pitää sopia myös puuhellalle. Silloin hävitettiin kaikki teflon-pannut. Kävin aikoinaan jonkun terveyssedän luennolla ja muistan ikuisesti hänen sanoneen: ”Juon mieluummin öljyä (siis sellaista oikeaa paksua raskasöljyä teollisuudesta) kuin käytän teflonpannuja. Mutta tuo oli silloin yli 10 v sitten kun teflonpannut vielä oli myrkkyä.
  Kannattaa hifistellä ruoanlaittovälineillä. Eihän sitä huonoilla kengilläkään kävellä – tai nukuta huonossa sängyssä. Niin paljon kivempi tehdä oikeaa ruokaa kun on kunnon välineet. Ja ne kestää aikaa.
  Ai niin, onhan meillä myös tuollainen kevyempi ”kovanaamakin”…kun ikääntyy niin on kivempi heilutella hellalle ja takas 😉

  • hannamaria kirjoitti:

   Oih, puuhella on rakkautta! Haha, hyvä kommentti terveyssedältä – eiköhän nekin ole tuosta jonkin verran kehittyneet onneksi! Samaa mieltä nykyään tuosta hifistelystä – jos kerran nukutaan kunnon sängyssä, syödään kunnon ruokaa ja panostetaan muuten esim. astioihin, miksei sitten niihin itse ruoan tekovälineisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.