Hae
Hannamaria

Liiketalouden opintojen ensimmäiset viikot JAMK:ssa

Nyt on about nelisen viikkoa käytyä koulua ja aika pistää postauksen muotoon muutamat ajatukset. Ensin tosin olisi varmasti hyvä saada ne ajatukset kasaan ihan omassa pienessä mielessä, mutta joskohan ne tässä samaan aikaan selviäisi kun kirjoittelen tätä postausta. Muutamat vinkit ja huomiot on kuitenkin tullut tehtyä ja rekisteröityä aivojen johonkin nurkkaan, toivottavasti näistä on teille vasta aloittaneille myös jotain hyötyä! Eli muutamat vinkit ja ajatukset opiskelun aloittamisesta hops.

Liiketalous JAMK opiskelu

 

  • Duunia kontaktituntien ulkopuolella on paljon enemmän kuin osasin odottaa. Tällein kun on tottunut siihen että käyt tekemässä päivän työt työpaikalla ja muuten sulla onkin vapaata, on ollut näin alkuun hiukan hankala sisäistää että se tekeminen ei rajoitu vain niiden kontaktituntien sisälle. On ryhmätöitä, viikkotehtäviä ja kaikkea muuta.
  • Opiskelijat bilettää. Siis ihan tosissaan bilettää. Ja vielä keskellä viikkoa. Ja monesti. No joo, on se ihan mukavaa kun on opiskelijahinnat ja samanhenkisiä bilettämässä, mutta osasta on pakosti jäänyt a) rahanmenon sekä b) oman kunnon takia pois 😀
  • Paperikalenteri pelastaa aina. Vaikka moni käyttää nykyään puhelimen kalenteria (kuten itsekin), helpottaa fyysinen paperikalenteri deadlinejen, peruttujen kontaktituntien sun muun tärkeän muistamista ja hahmottamista paljon paremmin kuin puhelimen oma kalenteri. Jos en olisi omistanut paperikalenteria, olisin ollut aivan lirissä kahdella ensimmäisellä opintoviikolla… Ja usein vieläkin.

 

Liiketalous JAMK opiskelu Liiketalous JAMK opiskelu

 

  • Tietokone on tunneilla melkeen must. Jos tuot mukana pelkät kynät ja paperit, olet aika yksin. Konetta valittaessa kannattaa muistaa keveys – itselläni on työkäytön takia 15,6″ läppäri, mutta mikäli tekisin ainoastaan kouluhommia sun muuta 13″ olisi melko hyvä vaihtoehto. Onhan tämäkin kevyt suhteessa vanhaan läppäriini, mutta välillä käy mielessä pöytäkoneen osto ja tämän vaihto kevyempään. Ehkä sitten kun uuden koneen hommaus tulee ajankohtaiseksi.
  • Opiskelijaruoka on melko… hämmentävää. Onhan se halpaa (annos 2,60€), mutta ei siitä meinaa täyttyä millään. Valikoimakin on ihan ok, mutta mieluummin nappaan tauolla kahvilasta saman arvoisen leivän jolla jaksan pidempään kuin opiskelijaruoalla… Ja lounaan tykkään syödä muutenkin kotona ennen kouluun menoa, tunnit kun on iltapäivisin.
  • Meillä on aika mahtava luokka! Ensin mietin että millasten wierdojen kanssa taas joudun (E-luokalla kun ollaan), mutta tää on paljastunut ihan parhaaksi luokaksi. Kaikki tulee kaikkien kanssa toimeen ja jokaiselle löytyy seuraa. Harmi vaan että erotaan suurimmaksi osaksi ensi vuonna kun lähdetään opiskelemaan eri kärkiin 🙁

Onko teillä kokemuksia opiskelusta?

 

Ps. Nyt on myös alkanut Indiedays Inspiration Blog Awardsien äänestys. Parhaiten minut löytää listasta scrollaamalla hiukan alaspäin tai laittamalla hakuun ’hannamaria’ tai ’hanna’ 🙂 Äänestysaikaa on 31.10. asti! Äänestyssivulle ja tutustumaan muihin ehdolla oleviin pääsee alla olevista bannerista tai täältä. Muistattehan myös osallistua 9.10. päättyvään 20 kappaleen I love me -messulipun arvontaan täällä!

hannamaria_ehdokasbanneri_header_700x300

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *