Hae
Hannamaria

Halppiskosmetiikkaa: Cien by Lidl

Sain hetki sitten testiin uudistuneita Lidl Cien -sarjan tuotteita, joita on nyt hetki testattu ja joista voin antaa viimeinkin rehellisen arvion. Tiivistettynä sanon, että osa yllätti positiivisesti ja osa oli melko kuraa vaikka miten päin niistä yritti hyvää löytää. Tässä on vain osa siitä, mitä eri Lidlien hyllyiltä tällä hetkellä löytyy, mutta mielestäni kuitenkin tarpeeksi kattava otos jotta voin kyseisestä sarjasta antaa mielipiteeni. Aloitetaan niistä hyvistä ja edetään niihin vähemmän mahtaviin.

Lidl Cien products tuotteetLidl Cien Lipstick HuulipunaLidl Cien Lipstick Huulipuna 10 Cosy Rose 12 Berry Passion Lidl Cien Lipstick Huulipuna 14 Red carpet 15 Nude Brown

Vasemmalta oikealle, ylhäältä alas: Lidl Cien Lipstick Huulipuna 10 Cosy Rose, 12 Berry Passion, 14 Red carpet, 15 Nude Brown. Hinta 

Huulipunat ovat todella kivoja. Siis aivan upeita verrattuna hintaan. Sain itse testiin neljä eri sävyä, joista kolme on ollut käytössä jo useamman kerran. Ainut sävy joka itselleni ei omasta mielestäni istu etenkin hiustenvärini takia on tuo 10 Cosy Rose (tämä sama ilmiö muuten oli Lumene True Passion -huulipunassa sävyssä 7 Kauneus, josta kirjoitin aiemmin). Sävy on itselleni vain liian pinkki. MUTTA! Tuo violetti – ihan täydellinen syksyyn. Niin ja kun harmittelin miten Maybelline Vivid Matte Liquid -huulipunat eivät olleet ihan mun juttut vaikka sävyt olivatkin kivat, ei harmita enää – tuo alaoikean 15 Nuden Brown on kyllä yksi täydellisyys nudepunaksi.

Lidl Cien Mascara Ripsiväri Lidl Cien Mascara Ripsiväri

No nämä ripsarit. Hintaa löytyy 3,99€ per kipale (sinisessä tuubissa vedenkestävä, musta ’tuuheuttava’). Nämä ei nyt kumpikaan olleet mitään tajunnanräjäyttäviä, eikä pysyvyys kummallakaan ollut mitenkään erikoinen. Tuoksu oli hiukan tuhti, mutta niinhän osalla muistakin ripsareista. Ihan perus ripsareita, mutta tuohon hintaan nähden kyllä vähemmän kosmetiikkaa harrastavalle varmasti todella hyvä vaihtoehto 🙂

Lidl Cien Gentle Face Wash Lidl Cien Eye Makeup remover

Kaksi positiivista yllättäjää; Eye Make-up remover sekä Gentle Facial Wash. Nimet varmasti sanovat kaiken tarvittavan – silmämeikit lähti ihan suht hyvin tällä kolmen euron arvoisella silmämeikinpuhdistusaineella, jopa ne vedenkestävät ripsarit. Tuotteen pumppumekanismi saa kyllä plussaa, harmi että siitä ei ole kuvaa. Kyllä tämä varmasti tulee loppuun käytettyä, ei mitään valittamista! Gentle Facial Wash taasen oli ihan perus geeliputsari, joka ei kuivattanut ja pesi meikit pois ihan ok (paitsi ripsareita). Menee meillä yleisnaamanpesuaineeksi suihkuun (lue: mieskin saa sitä käyttää).

Lidl Cien Foundation Meikkivoide Lidl Cien Foundation Meikkivoide swatch Lidl Cien BB-cream

Ja sitten ne kaksi pettymystä: Foundation ja BB -voide. Ei hyvää päivää. Kumpainenkin maksaa 4 euroa kaupassa ja sen kyllä huomaa. Sain itselleni testiin kolme (mahdollisesta neljästä) Foundation -meikkivoiteen sävyistä ja ei ei ei… Sävyt olivat ihan ok ja varmasti olisivat sulautuneet ihoon kauniisti, mikäli meikkivoiteen olisi saanut levitettyä iholle nätisti. Se oli todella liimaista ja voidemaista, eikä levittynyt sormilla, siveltimellä eikä sienellä tasaisesti. Asettumiseenkin meni ikuisuus ja silti tuntui että iholla oli suurikin pakkelikerros (mitä esim. vain max 6€ kalliimmalla Lumene Blur Foundationilla, mun ikisuosikilla, ei tule). Huhhuh. Peittoakaan ei ollut ollenkaan, hui että mikä tuote.

BB -voide taasen… Noh, ei tämäkään nyt hirveästi plussaa saa. Tottakai tältä odotin vähemmän kuin meikkivoiteelta kaikkinensa, mutta tuoksu oli jo itsessään melko vallitseva enkä kokenut että tämä olisi ihoni sävyä tasoittanut ollenkaan. Tämäkin oli vaikea saada nätisti paikoilleen. Ja what’s up kun molemmat näistä ajatteli että on OK värjätä samalla kun kulmakarvat vaalean ruskeiksi? Ei iske muhun, mutta aloittavalle meikkaajalle ja ihmiselle joka kaipaa voiteen ja pienen peittävyyden sekoitusta (ja jota ei voimakas tuoksu häiritse), tämä voi olla ihan omiaan. Meikkivoidetta en suosittele kellekään.

Näiden testiin saamieni tuotteiden lisäksi kirjo on laaaja; löytyy niin suihkusaippuaa, käsi- ja jalkavoidetta sekä monenlaista muuta kroppatuotetta. Meikeistä näiden lisäksi hyllyiltä löytyy huulikiiltoja (joista olen kuullut koostumuksen olevan OK mutta tuoksun hämmentävä) sekä ainakin luomivärejä (joiden sävyt eivät hirveän intensiivisiä ole).

Summasummaarum: Hyviä tärppejä löytyy, mutta osassa on vielä kehitettävää ja suosittelen jättämään tässäkin postauksessa nähdyt flopit kaupan hyllylle. Itse annan mahdollisuuden etenkin kroppatuotteille, suihkusaippuaa etenkin löytyy meidänkin suihkusta jo. Huulipunat myös jää käyttöön, ripsareista ainakin toinen luultavasti hätävaraksi 🙂

Oletteko te kokeilleet Lidl Cien -sarjan tuotteita?

16 kommenttia

 1. Charming Nails kirjoitti:

  Olen kokeillut ripsiväriä joka meni kyllä roskiin. Ei tullut mitään 😀 huulipunat näyttää kivoilta mutta just tuo pinkki voi olla sellainen ettei isuisi mullekaan. Pinkit on hankalia punaisen tukan kanssa! Silmämeikinpoistoainetta tekisi kyllä mieli kokeilla, moni sitä on kehunut 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Joo nii ripsarit oli kyllä… Ja ihan samaa mieltä, pinkki on todella hankala punaisen tukan kanssa ja siksi pinkit yleensä jääkin käyttämättä. Se meikkiputsari on oikeasti todellakin hintansa väärti, tulee itse käytettyä loppuun 🙂

 2. Sari BP kirjoitti:

  Cienin silmämeikinpoistoaine on ihan ykkönen. Olen käyttänyt sitä jo monta puhelua. Vartalovoiteet ja suihkusaippuat myös hyviä. Paras Cienin tuote ever on kyllä oliivikasvovoide, jota oli keväällä myynnissä, mutta valitettavasti vain pieni erä. Se on on aivan loistava:)

  • hannamaria kirjoitti:

   Äitikin vannoo jonkin kosteusvoiteen nimeen, joten ei ne huonoja voi olla! Putelia, puhelua, sinnepäin ;D

 3. Sari BP kirjoitti:

  Putelia, kääk.

 4. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi kirjoitti:

  Nude Brown puna näyttää tosi kauniilta! En ole edes vilkaissut Lidlin huulipunia, mutta pitää laittaa muistiin 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   On se kyllä kaunis. Nämä oli hintaansa nähden erittäin hyviä ja kunnollisella pohjatyöllä pysyykin todella hyvin! 🙂

 5. jennahoo kirjoitti:

  Mä en tiedä olenko jotenkin ”elitisti” tai jotain, mutta mä en uskaltaisi Lidlin kosmea lähteä naamalleni laittamaan… 😀 Jotenkin jo valmiiksi halpa antaa sellaisen tosi halvan vaikutelman. Oon sitä mieltä, että sellaset ”keskiluokkaan” hinnaltaan kuuluvat tuotteet on parhaita. Ei mikään Nivea, muttei kuitenkaan mikään Lancomekaan (en ole päässyt tämän kalliimman puolen tuotteita testaamaan, koska kalliita).

  Toivottavasti tästä sekavasta kommentista sai edes jotakin selkoa…

  • hannamaria kirjoitti:

   Onhan niitä halpoja merkkejä pitkin Eurooppaa (catrice, essence jne) jotka eivät vain tänne Suomeen ole rantautuneet suuremmin 🙂 Värikosmetiikan puolella heillä tosiaan on parannettava, mutta osa hygieniatuotteista on kyllä hyviä ja verrattavissa helposti ’suomalaisille tutumpiin’ bräbdeihin 🙂

  • Heidi kirjoitti:

   Nivea on ehdottomasti paras markettien merkki. Erittäin toimivia tuotteita edulliseen hintaan. Halvallakin voi saada hyvää.

 6. Sp kirjoitti:

  Huulipuna oli ok. Heikkopikmenttistä tosin. Bb voide täyttä kuraa, kuoriutuu itsestään pois, samantien. Saisivat vetää pois myynnistä. Lidlin siveltimet on ollut ok, joskus myynnissä olleet huultenrajauskynät myös

  • hannamaria kirjoitti:

   En Oo samaa mieltä tosta huulipunien pigmentistä – kuten kuvista näkyy niin hyvin on pigmenttiä! 🙂 Ja samaa mieltä, meikivoiteet ja bb oli erittäin ala-arvoisia.

 7. Krissu H kirjoitti:

  En ole Cien-tuotteita testannut, mutta jotenkin vaan ärsyttänyt näiden mainoskampanjat. Se televisiomainos ja kadunvarsimainokset on jotenkin niin väkisin vääntämällä tehtyjä, sillä Lidlin kosmetiikka on todennäköisesti Lidlin kosmetiikkaa, vaikka sitä kuinka yrittäisi markkinoida ja blogeissa arvosteluttaa. Mutta kiva, että huulituotteet toimivat, näytti kyllä tosi kivojakin sävyjä löytyvän. 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Juu samaistun hyvin, itsellänikin oli etenkin meikkivoiteilta hiukan suuremmat odotukset noin ison kampanjan takia… Noh, ehkä kerätty palaute auttaa heitä kehittymään! 🙂

 8. Tuula Grönstrand kirjoitti:

  parempaa BB-voidetta ei olekkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.