Hae
Hannamaria

10 x Mistä en ennen pitänyt

Hanna Voutilainen hannamaria
1. En aiemmin voinut sietää avokadoa. Tämä pitää laittaa listaan ihan ensimmäisenä. Vieläkään en pidä sitä parhaimpana herkkuna mitä maa päällään kantaa, mutta olen opetellut sitä syömään guacamolen lisäksi mm. leivän päällä. Sehän on muuten tämän kuun Satokausituote, kuten tuossa hetki sitten kirjoittelin.

2. Värit pukeutumisessa. Vielä pari-kolme vuotta sitten kaiken piti olla joko mustaa tai tumman sinistä. Punaisten hiuksien myötä olen tuonut lisää väriä muutenkin vaatekaappiin ja yhdistänyt sitä vihreän, sinisen, oranssin sekä etenkin violetin kanssa. Kuvissa näkyvä violetti talvitakki on hyvä esimerkki tästä muutoksesta – pari vuotta sitten ei olisi tullut kuuloonkaan.

3. Lautapelien pelaaminen normaalina ajanviettona. Olen oppinut siihen ihan vasta muutaman vuoden aikana (nuorena kiehtoi tietokonepelit sekä palapelit) ja vaikka en niitä aiemmin vihannutkaan, ei ne olleet ajanviettolistalla kovin korkealla. Sitten tuli Julli ja useat illat Lucky’ssä lautapelien äärellä ja nyt niitä onkin tullut pelattua kotona vapaa-ajallakin. Monopoli on silti suosikki ikuisesti.

Hanna Voutilainen hannamaria

Takki – H&M+ / Huivi – Z.I.P Jeans / Housut – Primark / Kengät – By me

4. En tykännyt olla kuvattavana ollenkaan. Ei se vieläkään ole herkkua ja en hyppää kameran eteen vapaaehtoisesti joka käänteessä, mutta jotenkin näin iän sekä painon muuttumisen (ja sitä kautta itsensä suuremman hyväksymisen) kautta ei kameran toinen puoli enää pelota yhtä paljon kuin ennen. Nykyään osaan olla jopa tiettyinä hetkinä suhteellisen rennosti ja kokeilla eri juttuja soimaamatta itseäni liikoja.

5. Ruokakaupassa käynti oli aiemmin suurtakin pakkopullaa. Se oli se pakollinen paha, kuten muutkin asunnonlaittohommat, kuten siisteyden ylläpito tai raivaaminen. Nykyään nautin siitä että saan tutkia mitä kaikkea uutta kauppaan on tullut ja koska Jullista on tullut avoimempi kokeilemaan erilaisia ruokia (ja syömään kanaa!) on taas into shoppailla ruokakaupassa herännyt.

6. Nolostuminen pienistä asioista. Ei kukaan nyt nolostumisesta nauti, mutta ennen vihasin yli kaiken edes pientä nolostumista tai väärässä olemista. Olisin esimerkiksi vielä kolmisen vuotta sitten hävennyt silmät päästäni ja ottanut itseeni oikein kunnolla jos olisin huomannut että lähdin ihmisten ilmoille puolikkaassa meikissä, jolloin vain toinen kulma oli tehty sekä vain toisessa silmässä olisi ollut luomarit ja ripsarit (oli muuten tän Power of Makeup -haasteen peruja!). Nyt vaan nauratti ja tyynen viileesti nappasin eroa vähän tasasemmaksi salin vessassa paperin ja veden avulla. No biggie.

Hanna Voutilainen hannamaria

7. Uusien televisiosarjojen katsominen. Tästä sain kuulla monet, monet kerrat. Olen ihminen, joka voi katsoa elokuvat ja sarjat monta kertaa putkeen eikä kyllästy ollenkaan. En pysy enää laskuissa monesti olen kahlannut Sinkkuelämät, Frendit ja HIMYMit läpi kerta toisensa jälkeen. Nyt viimeisen muutaman kuukauden aikana olenkin etsinyt koko ajan uutta katsottavaa kun edellinen on loppunut. Suosittelen samaa kaikille, virkistää kummasti mieltä!

8. Suomileffat oli asia, joita en voinut sietää vielä kolmisen vuotta sitten. Nykyään suomileffojen taso on mielestäni noussut tai ainakin aiheet ovat olleet itseäni kiinnostavampia. Viimeaikaisia suosikkeja Onnenonkija (ns. ’suomen bloggaajaleffa’), Napapiirin Sankarit 2, Mielensäpahoittaja, 21 tapaa pilata avioliitto sekä Big Game.

9. Olut silloin tällöin. En nykyäänkään juo näitä ihan perus kusikaljoja vaan jos jotakin esimerkiksi ruoan tai saunan ohessa nautin, tulee sen olla esimerkiksi jonkin pienpanimon oikeasti maistuva olut. Esimerkiksi Tallinnassa join Kochi Aidad -olutravintolan omaa olutta ruoan kanssa, oli aika nam! Myöskin kuivemmat siiderit on nykyään enemmän mieleen äklömakeiden sijaan.

10. Olematta laittamatta hiuksia. Ennen, etenkin lyhyiden hiusten kanssa, en voinut sietää jos hiuksia ei ollut laitettu jotenkin päivittäin. Yleensä kampaus oli melko perinteinen suoristusraudalla muotoilu joka vei viitisen minuuttia, nykyään tämä kuontalo vie paljon enemmän aikaa mikäli kunnon kampauksen aikoo tehdä. Suoristuskin vie sellaisen 10-15 minuuttia johon ei arkiaamuina meinaa olla aikaa, joten perus harjaus ja öljy on nykyään aika tuttu näky ponnareiden tai nutturan ohella!

Tässäpä nämä! Jotenkin oli todella hankalaa löytää tuo viimeinen, sillä jo useamman vuoden olen useista jutuista tykännyt ja maku on muuttunut vain muutamassa jutussa. Toki asioita on varmasti enemmän, mutta useampaa ei nyt tule mieleen tai niitä ei itse vain enää huomaa. Voisin tehdä tälläisiä spesifoidumpia 10x -juttuja enemmänkin, sillä aiheita on valtavasti!

Missä asoissa teillä on maku muuttunut?

8 kommenttia

 1. JonnaH. kirjoitti:

  Samis avokadon kanssa, meni vuosia, että opin syömään, mun suuhun se maistui vain kummalta. Nykyään uppoaa heti, mut jos haluan jotain hyvää niin en kyllä eka ole avokadoja ostamassa. 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, tuttu juttu! Itekin on avokadot siinä hilkulla että nautinko niistä, mutta quacamolen muodossa se on kyllä nannaa!

 2. Panda kirjoitti:

  Avokadot <3 Etenkin paahdetun ruisleivän päällä + suolaa + pippuria namnamana

  • hannamaria kirjoitti:

   Kyllä vaan! Pitääkin testata toi paahdettu ruisleipä, ite oon syönyt ihan pelkän tuoreen ruisleivän päällä!

 3. Minnea/Minnean muruja kirjoitti:

  Jäin vaan tuijottamaan tuota takkia 😀 Ihastelin sitä jo instan puolella! Tuo väri sopii sulle täydellisesti!

 4. Mari kirjoitti:

  Tää oli hauska postaus! Ja mukana monta sellaista kohtaa, johon voin samaistua EDELLEEN (esimerkiksi ne avokadot) 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *